Η Κίτσα θαυμάζει τους βασιλιάδες των άλλων, αλλά εδώ προτιμά να φτύσει την ιστορία της

pixabay / talpeanu
Ως γνωστόν οι Γάλλοι τους βασιλιάδες τους δεν τους ξαπόστειλαν απλά. Τους πέρασαν λεπίδι και αυτούς και όλη την αριστοκρατία και όσους τους υποστήριζαν. Αν πας βέβαια στη Γαλλία, τα παλάτια είναι μουσεία. Το Λούβρο έχει ολόκληρες πτέρυγες με τα βασιλικά αντικείμενα και τα διαμερίσματα του αυτοκράτορα τους, του Ναπολέοντα. Ουδείς Γάλλος δε βρίζει τους βασιλιάδες του και όλοι σέβονται την ιστορία τους. Αυτά για μία χώρα που δεν άφησε ρουθούνι από βασιλιά και αριστοκράτες.

Ελένη Παπαδοπούλου

Από την άλλη αρκετές χώρες έχουν ακόμη βασιλείς (Δανία, Ολλανδία, Ισπανία, Μ. Βρετανία) και δεν τέθηκε ποτέ θέμα αν είναι χρήσιμοι ή όχι. 

Στην Μπανανία η Κίτσα, κατά βάθος Πασόκα, πρώην Ρηγού και τώρα #μετονΚυριάκο, θα πληρώσει πεντάστερο στα Παρίσια να δει τις Βερσαλλίες, θα πάει και Μονακό και θα αγοράσει και αναμνηστικό με την κορόνα του στέμματος, θα πάρει και τα παιδιά να πάνε ένα Λονδίνο να δουν το Μπάκιγχαμ, θα πάνε και Βιέννη να δουν τα ανάκτορα της Σίσσυς, θα πάρει σαλονάκι Λουι Κενζ, θα διαβάζει όλα τα κουτσομπολιά για Κέιτ, Μέγκαν και Χάρυ, ΑΛΛΑ μην της πεις για Έλληνα βασιλιά, θα βγάλει φλύκταινες. Μην της πεις να δωσουμε χρήματα να φτιάξουμε τα ανάκτορα και να γίνουν μουσείο, θα αρχίσει τα βρισίδια. Και εάν τη ρωτήσεις "ρε Κίτσα δεν μας λες μερικούς βασιλείς της Ελλάδας και τι έκαναν βρε παιδί μου", θα σε κοιτάξει με το σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδος και θα αρχίσει να μουρμουρά κάτι κομμουνισμένα. 

Κοινώς η Κίτσα θαυμάζει τους βασιλιάδες των άλλων και τα επιτεύγματα τους, αλλά εδώ προτιμά να φτύσει την ιστορία της, γιατί απλά δεν την γνωρίζει. 

Συγνώμη, αλλά δεν θα γίνουμε ούτε Κίτσα ούτε Κίτσος. Έχουμε αρκετούς και μάλιστα σε ανώτατα αξιώματα. Δεν χρειάζονται άλλοι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail