"Μυστική" ήττα του Ουκρανικού Στρατού στο Soledar - Η Wagner πήρε την πόλη!

Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός έχασε τον έλεγχο του Soledar, ενός από τα κύρια προπύργια του στο Donbass. Οι μονάδες της Βάγκνερ έφτασαν στις δυτικές παρυφές της πόλης από τις βόρειες και νότιες κατευθύνσεις. Η ουκρανική φρουρά βρέθηκε σε ένα καζάνι στο κέντρο. Οι μαχητές της Wagner ξεκίνησαν την επιχείρηση σφουγγαρίστρας για να καταστρέψουν τα υπολείμματα των εχθρικών στρατευμάτων στους δρόμους, σημειώνει το southfront.org.

Αυτό επιβεβαιώθηκε επίσημα από τον επικεφαλής της Wagner PMC το βράδυ της 10ης Ιανουαρίου. Τόνισε ότι μόνο μαχητές της Wagner συμμετείχαν στην επίθεση.

Οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο των κεντρικών συνοικιών της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των κτιρίων της τοπικής διοίκησης και του δημοτικού συμβουλίου. Τα πλάνα επιβεβαίωσαν επίσης ότι τα ορυχεία αλατιού που χρησιμοποιήθηκαν ως κρησφύγετα από Ουκρανούς στρατιώτες τέθηκαν υπό ρωσικό έλεγχο.

Στα περίχωρα, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να αναπτύσσουν την επίθεσή τους προς τα δυτικά προς τον σιδηροδρομικό σταθμό Sol. Η ήττα του Blagodatny θα είναι το τελευταίο σημείο ήττας του ουκρανικού ομίλου στην περιοχή του Soledar.

Με τη σειρά τους, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί άργησαν να αποκαλύψουν την κατάσταση στην πόλη στους λαούς τους. Μόνο αφού η ουκρανική ήττα έγινε αναπόφευκτη, ο Ουκρανός αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε πως οι Ρώσοι φέρεται να ξεκίνησαν την επίθεσή τους στις 9 Ιανουαρίου.

Εκείνη την εποχή, όλοι περίμεναν την απόφαση του ουκρανικού στρατού να αποσύρει τα στρατεύματα και να σώσει τις ζωές εκατοντάδων στρατιωτικών.

Την παραμονή, το CNN δημοσίευσε συνέντευξη με έναν από τους Ουκρανούς στρατιώτες που πολεμούσαν τότε στο Soledar. Επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση ήταν κρίσιμη και πως ο αριθμός των ουκρανικών απωλειών ήταν τόσο μεγάλος που κανείς δε μέτρησε τους νεκρούς.

Ο ανώνυμος στρατιώτης ισχυρίστηκε ότι ήταν σίγουρος πως οι ουκρανικές αρχές θα εγκατέλειπαν τον αγώνα για το Soledar. «Γιατί να πεθάνουμε αν είναι να το αφήσουμε σήμερα ή αύριο ούτως ή άλλως;» αυτός είπε.

Ωστόσο, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση αποφάσισε να ακολουθήσει την παραδοσιακή της τακτική και να χρησιμοποιήσει στρατιωτικούς ως τροφή για κανόνια.

Στις 9 Ιανουαρίου, ο επίσημος εκπρόσωπος της Ανατολικής Ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές μονάδες δε θα υποχωρήσουν. Οι Ουκρανοί στρατιώτες, που πολεμούν στο Soledar, έχουν καθήκον να εξαντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις δυνάμεις του εχθρού.

Ως αποτέλεσμα, δεν υπήρξε οργανωμένη απόσυρση. Ορισμένες ουκρανικές μονάδες κατάφεραν να διαφύγουν και τράπηκαν σε φυγή από την πόλη. Άλλοι έμειναν στο καζάνι.

Η κατάληψη από τα ρωσικά στρατεύματα ενός από τους σημαντικότερους αμυντικούς κόμβους της ουκρανικής ομάδας στο Ντονμπάς αγνοήθηκε εντελώς από τους αξιωματούχους του Κιέβου. Στην πρωινή αναφορά του Ουκρανικού Γενικού Επιτελείου στις 10 Ιανουαρίου, το Σολεντάρ δεν αναφέρθηκε καν.

Οι Ουκρανοί προπαγανδιστές προετοιμάζουν ήδη το κοινό, δηλώνοντας ότι οι στρατιωτικές θέσεις στο Soledar «δεν είναι στρατηγικά σημαντικές» και πως η απώλεια της πόλης δε θα άλλαζε τίποτα. Ωστόσο, μετά τη ρωσική νίκη στο Soledar, η ουκρανική άμυνα στο Bakhmut είναι καταδικασμένη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail