Νέα γεώτρηση στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας ετοιμάζει η Chevron

facebook.com/Chevron
Κοινή δήλωση του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Chevron Cyprus Limited (Chevron)

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Chevron επαναβεβαιώνουμε την αμοιβαία επωφελή συνεργασία μας όσον αφορά στη βιώσιμη και αποδοτική ανάπτυξη του κοιτάσματος «Αφροδίτη», στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Δημοκρατίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Υπουργός Ενέργειας κα Νατάσα Πηλείδου και ο Πρόεδρος της Chevron για Έρευνα και Παραγωγή σε Μέση Ανατολή, Αφρική και Νότιο Αμερική κ. Clay Neff, έγιναν σήμερα δεκτοί από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου, ενημερώνοντάς την για τις εργασίες ανάπτυξης του κοιτάσματος «Αφροδίτη». Οι εργασίες αυτές περιλαμβάνουν τη διενέργεια μιας νέας γεώτρησης στο κοίτασμα εντός των επόμενων μηνών, στο ευρύτερο πλαίσιο του εγκεκριμένου Σχεδίου Ανάπτυξης και Παραγωγής του κοιτάσματος.

Η Chevron βρίσκεται, επίσης, στο στάδιο ολοκλήρωσης της διαδικασίας βελτιστοποίησης του σχεδίου ανάπτυξης του κοιτάσματος «Αφροδίτη» μέσω πιθανών συνεργιών με άλλες υποδομές στην περιοχή, αναγνωρίζοντας έτσι τη σημασία των αποθεμάτων φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου. Το σχέδιο ανάπτυξης θα τεθεί ενώπιον της Υπουργού Ενέργειας για έγκριση μέχρι το τέλος του έτους.

Επιπρόσθετα, λαμβάνοντας υπόψη το ισχύον ενεργειακό περιβάλλον και τη δυνατότητα η Κύπρος και η ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειος να συμβάλουν σημαντικά στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας της Ευρώπης, τα δύο μέρη παραμένουν δεσμευμένα να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού προκειμένου να επισπευσθούν τα χρονοδιαγράμματα για μεταφορά του πρώτου φυσικού αερίου από το «Αφροδίτη» στην Αίγυπτο και στις Ευρωπαϊκές αγορές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail