Μετά την κατάρα του Ασαντ, έκανε την εμφάνισή της η κατάρα του Πούτιν

Όσοι ασχολούνται με τον πόλεμο της Συρίας, γνωρίζουν τη λεγόμενη "κατάρα του Ασαντ", η οποία ξεκίνησε ως αστείο, αλλά έχει αποδειχθεί δεινή πραγματικότητα για όσους πολιτικούς στη Δύση έλεγαν από το 2011-12 το γνωστό..."Assad must go". Ως γνωστόν ο Ασαντ δεν έφυγε.

Του Στρατή Μαζίδη

Απεναντίας έφυγαν είτε φυσιολογικά είτε όχι από την πολιτική σκηνή αρκετοί από τους αντιπάλους του. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Νικολά Σαρκοζί, τον Φρανσουά Ολαντ, τον Τζον Κέρι, τη Χίλαρι Κλίντον, τον Ντέιβιντ Κάμερον, τον Μπάρακ Ομπάμα, τον Ντόναλντ Τραμπ, την Αγκελα Μέρκελ, τον Αχμέτ Νταβούτογλου, τον Τζόν Μακέιν, την Τερέζα Μέι, τον Μοχάμεντ Μόρσι, τον Ματέο Ρέντζι, τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον Μπόρις Τζόνσον.

Κάτι αντίστοιχο φαίνεται ότι άρχιζει να συμβαίνει και με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, του οποίου η ανατροπή ήταν βασικός στόχος της Δύσης με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Πρώτο θύμα ο Μπόρις Τζόνσον. Ακολούθησε ο Μάριο Ντράγκι ενώ κατά πολλούς και οι μέρες του Ολαφ Σολτς στη Γερμανία ενδεχομένως να αποδειχθούν μετρημένες με το ξεδίπλωμα της ενεργειακής κρίσης το χειμώνα, για μια Ευρώπη που μπλέχτηκε σε μια άσκοπη περιπέτεια.

Αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η δημοτικότητα του προέδρου Μπάιντεν σημειώνει ιστορικά χαμηλά. Κι έχουμε ακόμη δρόμο.

Ενδεχομένως ο επερχόμενος χειμώνας να έχει κι άλλα πολιτικά θύματα. Ίσως και στη χώρα μας, διότι κάποιοι πρέπει να πληρώσουν το λογαριασμό.

Απεναντίας στον ήλιο μοίρα φαίνεται να έχουν οι ηγέτες που βάζουν μπροστά το συμφέρον του τόπου τους (Μόντι, Ορμπαν, Βούτσιτς).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail