Η Ουκρανία υπογράφει συμφωνία εξαγωγής σιτηρών με την Τουρκία και τον ΟΗΕ

Bluetenkuss / pixabay
Η Ουκρανία, η Τουρκία και τα Ηνωμένα Έθνη υπέγραψαν συμφωνία εξαγωγής σιτηρών στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε την Παρασκευή το ειδησεογραφικό πρακτορείο Strana της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το Strana, το έγγραφο υπογράφηκε από τον Ουκρανό Υπουργό Υποδομών Αλεξάντερ Κουμπράκοφ, τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ανέφερε επίσης ότι ένα τέτοιο έγγραφο θα πρέπει να υπογραφεί από εκπροσώπους της Τουρκίας, των Ηνωμένων Εθνών και της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τις συμφωνίες, ο έλεγχος στα λιμάνια της Οδησσού, του Τσερνομόρσκ και του Γιούζνι, από τα οποία θα οργανωθούν οι εξαγωγές σιτηρών, θα ασκείται από την ουκρανική πλευρά. Πέραν αυτού, σε αυτά τα λιμάνια δεν θα επιτρέπεται η παραμονή πλοίων άλλων εκτός εκείνων που θα χρησιμοποιηθούν για την εξαγωγή σιτηρών και συναφών προϊόντων διατροφής και λιπασμάτων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail