Week: Το λάθος των ΗΠΑ προκάλεσε στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία

Proulain / pixabay
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αγνόησαν τις ανησυχίες της Ρωσίας για την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, η οποία κλιμάκωσε τη σύγκρουση στην Ουκρανία, έγραψε ο αρθρογράφος Andrew Day σε άρθρο του για το περιοδικό Week.

Ο συγγραφέας της δημοσίευσης χαρακτήρισε εσφαλμένη την άποψη σύμφωνα με την οποία η Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι «καθαρά αμυντική φύση».

«Ανεξάρτητα από το αν το ΝΑΤΟ απείλησε τη Ρωσία ή όχι, ο Πούτιν πίστευε πως την απειλούσε και αυτή η πεποίθησή του επηρέασε την απόφαση να ξεκινήσει μια ειδική επιχείρηση. Επιπλέον, αυτοί οι φόβοι ήταν αρκετά προβλέψιμοι και η σύγκρουση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η Ουάσιγκτον το είχε αντιμετωπίσει σοβαρά», είπε ο Day.

Ο δημοσιογράφος υπενθύμισε ότι την παραμονή της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία , ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να συζητήσει με τη Μόσχα ζητήματα για την επέκταση της συμμαχίας. Θεωρεί το γεγονός αυτό «μυστηριώδες», καθώς οι δυτικοί ηγέτες έχουν πει κατ' ιδίαν στην ηγεσία του Κιέβου πως «δε θα είστε μέλος του ΝΑΤΟ».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν τη χειρότερη δυνατή ύπαρξη για την Ουκρανία - ως μαριονέτα του ΝΑΤΟ στο κατώφλι της Ρωσίας, αλλά χωρίς ομπρέλα ασφαλείας του ΝΑΤΟ», πιστεύει ο Day, ενώ κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να εργαστούν για να κάνουν την Ουκρανία ένα ουδέτερο κράτος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail