Η Ουκρανία στο χείλος του γκρεμού - κορυφαίος κατάσκοπος

Vadim Skibitsky. Victor Ρinchuk Foundation via AFP
Freepen.gr - Μια ουκρανική στρατιωτική νίκη επί της Ρωσίας είναι ανέφικτη, προέβλεψε ανώτερος αξιωματούχος των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών στο Κίεβο. Οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα είναι ωστόσο απίθανες πριν από το 2025, υποστήριξε.

Ο Βαντίμ Σκιμπίτσκι, αναπληρωτής επικεφαλής της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών GUR της Ουκρανίας, μοιράστηκε τη ζοφερή αντίληψή του για την κατάσταση στο μέτωπο σε συνέντευξή του στον Economist που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Αναμένει πως η Ρωσία θα εξαπολύσει μια μεγάλη επίθεση στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου, με τις δυνάμεις του Κιέβου να είναι σε κακή θέση για να την αποτρέψουν. «Το πρόβλημά μας είναι πολύ απλό: δεν έχουμε όπλα», εξήγησε ο Σκιμπίτσκι.

Ο Σκιμπίτσκι επανέλαβε τους ισχυρισμούς του Κιέβου ότι η Μόσχα σκοπεύει να καταλάβει την πόλη Τσάσοφ Γιαρ στο Ντονμπάς μέχρι τις 9 Μαΐου, όταν η Ρωσία γιορτάζει τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Σκιμπίτσκι πιστεύει πως καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση δεν θα γίνει πριν από το 2025. Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι, σε αντίθεση με το Κίεβο, είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί την ειρήνη εφόσον αναγνωριστούν οι «πραγματικότητες επί του εδάφους».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail