Γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί Αμερικανοί που δεν μπορούν να βρουν δουλειά παρόλο που θέλουν απεγνωσμένα να προσληφθούν;

pixabay
Σύμφωνα με τα παράλογα νούμερα που μας δίνει η κυβέρνηση, το ποσοστό ανεργίας είναι πολύ χαμηλό και υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Αλλά αν αυτό που μας λένε είναι αλήθεια, γιατί τόσοι πολλοί Αμερικανοί δεν μπορούν να βρουν δουλειά; Όπως θα δείτε παρακάτω, κάποιοι δεν έχουν προσληφθεί παρόλο που έχουν κυριολεκτικά αιτήσεις για εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Φαίνεται να υπάρχει μια τεράστια αποσύνδεση μεταξύ αυτού που πραγματικά συμβαίνει στην πραγματική οικονομία και της οικονομικής αφήγησης που συνεχώς πιέζουν. Μέχρι να ολοκληρώσετε την ανάγνωση αυτού του άρθρου, νομίζω πως θα συμφωνήσετε μαζί μου.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, έλαβα ένα email από έναν αναγνώστη που δεν κατάφερε να βρει δουλειά μετά από επτά μήνες αναζήτησης.

Μου έδωσε την άδεια να μοιραστώ μέρος αυτού του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μαζί σας, και σίγουρα είναι πολύ αποκαρδιωτικό:

Γεια σου Michael,

Είμαι μακροχρόνιος αναγνώστης του theeconomiccollapseblog.com, και το πρόσφατο άρθρο σου στο οποίο συγκρίνεις την οικονομία με την ταινία «Σαββατοκύριακο στου Μπέρνι» πραγματικά μου έκανε εντύπωση.

Προσπαθώ πραγματικά να καταλάβω ΓΙΑΤΙ είναι τόσο δύσκολο να βρεις δουλειά.

Απολύθηκα από τη δουλειά μου ως επιστάτης καθαριότητας τον Σεπτέμβριο του 2023, και είχα μηδενικά αποτελέσματα για τις αμέτρητες ώρες που ξόδεψα ψάχνοντας για ανάλογη εργασία.

Δεν ξέρω αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι από αυτά για ένα άρθρο ή όχι, αλλά αν θέλετε, παρακαλώ συνεχίστε να κάνετε αυτό που κάνετε συνήθως: Να δοξάζετε τον Ιησού Χριστό. Χωρίς την πίστη μου σε αυτόν δεν ξέρω τι θα έκανα.

Όταν ξυπνάω, φτιάχνω καφέ, ανοίγω τον υπολογιστή και μπαίνω στις ιστοσελίδες αναζήτησης εργασίας του κράτους ανεργίας που μου παρείχαν όταν απολύθηκα. Από τον Σεπτέμβριο του 2023 ψάχνω και επίσης κάνω καθημερινά αίτηση για δουλειά. Και αυτές δεν είναι θέσεις «πυρηνικής επιστήμης»- απλά ψάχνω για θέσεις εργασίας τύπου συντήρησης ή επιστασίας ή φύλαξης χώρων. Ξέρετε, δουλειές τύπου «κανονικής εργατικής τάξης».

Αλλά μετά από ~300 αιτήσεις (και αυτές είναι όλες μόνο για τις θέσεις εργασίας για τις οποίες όχι μόνο έχω εμπειρία αλλά και θα ήθελα πραγματικά να τις κάνω), είχα 1 συνέντευξη. Μία συνέντευξη σε 7 μήνες υποβολής αιτήσεων και αποστολής προσαρμοσμένων συνοδευτικών επιστολών καθημερινά!
Αν η οικονομία τα πάει τόσο «εξαιρετικά», γιατί δεν μπορεί να βρει δουλειά;

Μερικοί από εσάς μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να πιστέψετε ότι είναι απλώς μια μεμονωμένη περίπτωση.

Λοιπόν, εδώ είναι ένα άλλο παράδειγμα έμπειρου εργάτη που έχει υποβάλει αίτηση για περίπου 300 θέσεις εργασίας χωρίς καμία επιτυχία:
    Ο Royal Siu, ο οποίος ζει στο Σιάτλ και έχει σπουδάσει φαρμακοποιός, θέλει να βάζει τους φίλους του να μαντεύουν σε πόσες θέσεις εργασίας έχει κάνει αίτηση. Συχνά πετάνε κάποιον αριθμό γύρω στο 40, είπε στο BI. Τους λέει να συνεχίσουν. Οι περισσότεροι τα παρατάνε μέχρι να φτάσουν στο 100. Τότε είναι που ο Siu λέει ότι έχει κάνει αίτηση σε περίπου 300 θέσεις εργασίας. «Συνήθως είναι ένας παράγοντας σοκ γι' αυτούς", είπε.

    Ο Siu, ο οποίος προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το πτυχίο του στη φαρμακευτική για να εργαστεί σε άλλους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης, διαπιστώνει ότι είναι πιο δύσκολο να πάρει συνεντεύξεις από ό,τι σε προηγούμενη αναζήτηση εργασίας. Ο 28χρονος έπαιρνε περισσότερες τηλεφωνικές εξετάσεις και πρώτες και δεύτερες συνεντεύξεις στο παρελθόν. Αυτή τη φορά, έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που είχε μια κλήση για διαλογή. Έτσι, συνεχίζει να στρέφεται στο δίκτυό του, αλλά επίσης δεν σταματά να κάνει αιτήσεις.
Τι στον κόσμο συμβαίνει εδώ;

Νόμιζα ότι υπήρχαν «εκατομμύρια» καλές δουλειές που περίμεναν να μπει κάποιος σε αυτές.

Κάτι σίγουρα δεν αθροίζεται.

Ακόμη και οι Αμερικανοί με προχωρημένα πτυχία από κορυφαία σχολεία βρίσκονται όλο και περισσότερο χωρίς δουλειά.

Εάν αμφιβάλλετε για αυτό, απλώς ελέγξτε αυτούς τους αριθμούς:
Ακόμη και σε ορισμένες κορυφαίες σχολές επιχειρήσεων, ο αριθμός των MBA που δημιουργήθηκαν πρόσφατα χωρίς θέσεις εργασίας έχει διπλασιαστεί περίπου σε σχέση με πριν από μερικά χρόνια, όταν οι αμερικανικές εταιρείες έσπευσαν να προσλάβουν όσους περισσότερους εργαζομένους μπορούσαν, σύμφωνα με στοιχεία από τα σχολεία.

Στο Harvard Business School, το 20% των αποφοίτων MBA του 2023 που αναζητούσαν εργασία δεν είχαν ένα τρεις μήνες μετά την αποφοίτησή τους, από 8% το 2021. Στο Graduate School of Business του Stanford, το 18% δεν είχε, σε σύγκριση με 9% το 2021 Περίπου το 13% των ατόμων στο Sloan School of Management του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης δεν είχαν δουλειά μέσα σε τρεις μήνες, από περίπου 5% το 2021.
Πώς είναι δυνατοί αυτοί οι αριθμοί εάν το ποσοστό ανεργίας κυμαίνεται κοντά στα «ιστορικά χαμηλά»;

Φυσικά η αλήθεια είναι ότι μας πούλησαν ένα ψέμα.

Εάν δεν έχετε δουλειά, ταξινομείτε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ είτε ως «άνεργοι» ή «όχι στο εργατικό δυναμικό».

Το 2008 και το 2009, το συνδυασμένο σύνολο αυτών των δύο κατηγοριών δεν έφτασε ποτέ ούτε τα 90 εκατομμύρια.

Σήμερα, το συνδυασμένο σύνολο αυτών των δύο κατηγοριών είναι πάνω από 106 εκατομμύρια.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν λέει πως μόνο 6.429.000 Αμερικανοί είναι επίσημα «άνεργοι».

Οι άλλοι 99.989.000 Αμερικανοί χωρίς δουλειά θεωρούνται ότι «δεν ανήκουν στο εργατικό δυναμικό».

Και περισσότερα θα συγκεντρωθούν σε αυτές τις δύο κατηγορίες σύντομα, επειδή οι μεγάλοι εργοδότες σε όλη τη χώρα συνεχίζουν να πραγματοποιούν μαζικές απολύσεις.

Για παράδειγμα, χιλιάδες εργαζόμενοι της Tesla στην Καλιφόρνια και το Τέξας μόλις ειδοποιήθηκαν ότι θα χάσουν τη δουλειά τους:
Οι ειδοποιήσεις στην Καλιφόρνια και στο Τέξας, όπου ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων (EV) έχει μεγάλες παρουσίες, ήρθαν με τη μορφή ειδοποιήσεων WARN, σύμφωνα με αναφορές.

Στην Καλιφόρνια, οι προγραμματισμένες μειώσεις του προσωπικού της Tesla θα αγγίξουν περίπου 3.300 εργαζόμενους, ανέφερε την Τρίτη η The San Francisco Standard.

Προφανώς θα εμφανιστούν σε τοποθεσίες σε τέσσερις συνολικά διαφορετικές πόλεις στο Golden State.

Εν τω μεταξύ, το Τέξας θα δει σχεδόν 2.700 εργαζόμενους στο Ώστιν να χάνουν τις δουλειές τους, σύμφωνα με το Austin American-Statesman.
Δυστυχώς, ο ρυθμός των απολύσεων είναι πιθανό να αυξηθεί τους επόμενους μήνες, επειδή η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ μειώνεται:
Η αμερικανική οικονομία έχασε τη δυναμική της τον Απρίλιο, σύμφωνα με δύο έρευνες της S&P, καθώς οι επιχειρήσεις ανέφεραν μείωση των νέων παραγγελιών και μείωση της απασχόλησης για πρώτη φορά μετά την πανδημία.

Ο άμεσος δείκτης υπευθύνων προμηθειών της μεταποίησης στις ΗΠΑ υποχώρησε στο χαμηλό τεσσάρων μηνών στο 49,9 τον Απρίλιο από 51,9 το Μάρτιο.

Ο δείκτης PMI των υπηρεσιών S&P flash στις ΗΠΑ υποχώρησε σε χαμηλό πέντε μηνών στις 50,9 αυτόν τον μήνα από 51,7 το Μάρτιο.

Οι έρευνες είναι οι πρώτοι δείκτες κάθε μήνα που δίνουν μια αίσθηση της απόδοσης της οικονομίας των ΗΠΑ.
Εν τω μεταξύ, η κρίση κόστους ζωής συνεχίζει να κλιμακώνεται.

Συγκλονιστικά, σε ένα πρατήριο στην Καλιφόρνια η βενζίνη κοστίζει τώρα 7,29 $ ανά γαλόνι:
Οι αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου έχουν εκτοξευθεί στα ύψη στα 7,29 $ ανά γαλόνι σε ορισμένες περιοχές της Καλιφόρνια – που είναι πάνω από τον τρέχοντα εθνικό κατώτατο ωρομίσθιο.

Ενώ η μέση τιμή για ένα γαλόνι φυσικού αερίου ποικίλλει από πολιτεία σε πολιτεία - οι οδηγοί σε μια συγκεκριμένη πόλη της Silicon Valley αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα εκβιαστικές τιμές που τους ζητούν σχεδόν 150 $ για μια γεμάτη δεξαμενή.

Το βενζινάδικο Chevron στο Menlo Park αναφέρθηκε την Κυριακή από έναν σαστισμένο πελάτη που δημοσίευσε στο X ότι η τιμή ανά γαλόνι ήταν τέσσερα σεντς «πάνω από τον ομοσπονδιακό κατώτατο ωρομίσθιο».
Αν νομίζετε πως αυτό είναι κακό, απλώς περιμένετε μέχρι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή να μετατραπεί στην αποκαλυπτική σύγκρουση που πιστεύω ότι θα γίνει.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να αποτελεί μείζον πρόβλημα ακόμη και όταν η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ επιβραδύνεται ακόμη περισσότερο.

Ήδη βιώνουμε «στασιμοπληθωρισμό».

Αυτό που έρχεται τελικά θα είναι πολύ χειρότερο από αυτό.

Φυσικά ο οικονομικός πόνος που περνάμε είναι μόνο ένας από τους παράγοντες που καταστρέφουν συστηματικά το έθνος μας.

Σχεδόν όλοι οι σημαντικότεροι θεσμοί μας καταρρέουν, σχεδόν κάθε τομέας της κοινωνίας μας βρίσκεται σε διαδικασία τήξης και οι συνθήκες χειροτερεύουν ραγδαία παντού γύρω μας.

Και τώρα οδεύουμε στην πιο χαοτική εκλογική περίοδο σε ολόκληρη την ιστορία της χώρας μας.

Αυτή είναι μια συνταγή καταστροφής, αλλά δεν υπάρχει γυρισμός τώρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail