Δε γλυτώνει κανένας! Ουκρανοί με HIV, καρκινοπαθείς, φυματίωση και σχιζοφρένεια ετοιμάζονται για υπηρεσία ή και μέτωπο!

ukrinform.net
Freepen.gr - Άτομα με HIV, φυματίωση και καρκίνο, καθώς και κάποιοι με εξαρτήσεις από ουσίες θα αναγκάζονται να υπηρετούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με το νέο σχέδιο κανόνων που δημοσίευσε το υπουργείο Άμυνας την Παρασκευή.

Οι νέοι κανόνες καταργούν το καθεστώς της «μερικής καταλληλότητας», αναγκάζοντας όσους είχαν προηγουμένως χαρακτηριστεί ως τέτοιοι να προσέρχονται σε στρατιωτική ιατρική επιτροπή για επαναξιολόγηση, εξήγησε το υπουργείο. Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι θα αποφασίζουν αν η υγεία των κληρωτών επιτρέπει να υπηρετήσουν στην πρώτη γραμμή ή να εκτελέσουν λιγότερο απαιτητικές εργασίες στα μετόπισθεν.

Για παράδειγμα, οι πάσχοντες από φυματίωση θα απορρίπτονται μόνο εάν έχουν σοβαρή βλάβη στους πνεύμονες και αποτελούν ενεργό κίνδυνο μόλυνσης. Οι άνθρωποι με λιγότερο σοβαρή ενεργή ασθένεια θα διατάσσονται να παρουσιαστούν για νέα εξέταση εντός έξι μηνών. Σε όσους θεωρούνται «κλινικά θεραπευμένοι» θα ανατίθενται λιγότερο απαιτητικοί ρόλοι, ενώ οι ασθενείς με «υπολειμματικές αλλαγές μετά από θεραπευμένη φυματίωση» μπορούν να στέλνονται στην πρώτη γραμμή.

Οι καρκινοπαθείς και οι οροθετικοί που βρίσκονται σε ύφεση θεωρούνται επίσης κατάλληλοι για ορισμένες ή όλες τις στρατιωτικές θέσεις σύμφωνα με τους νέους κανόνες, ανάλογα με το πόσο λειτουργικοί είναι.

Το υπουργείο υιοθετεί την ίδια προσέγγιση για τις ψυχικές ασθένειες. Θεωρεί ότι τα άτομα που πάσχουν από «σπάνια» επεισόδια σχιζοφρένειας ή από «ήπια» εξάρτηση από ουσίες είναι κατάλληλα για την εκτέλεση μη πολεμικών καθηκόντων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail