Στρατηγός Ivashov: Η Γερμανία περιμένει να έρθει ο νέος Χίτλερ

Photo: https://twitter.com/DefenceU/status/1592109317033185280 by Defense of Ukraine is licensed under public domain
Στρατηγός Ivashov: Η Ευρώπη έχει όπλα, αλλά δεν υπάρχει κανείς να πολεμήσει

Περισσότερες από 50 χώρες συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα στην ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία σήμερα. Είναι αλήθεια ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αυτές που παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύγκρουση; Τι μέλλον περιμένει την Ευρώπη; Η αρχισυντάκτρια του Pravda.Ru Inna Novikova έθεσε αυτές και άλλες ερωτήσεις στον διδάκτορα ιστορικών επιστημών, στρατηγό ε.α. Leonid Ivashov.

Inna Novikova - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι εχθροπραξίες στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης αναμένεται να ενταθούν την άνοιξη και το καλοκαίρι. Ποιες αλλαγές πρόκειται να αντιμετωπίσουμε τους επόμενους μήνες;

Η ειδική επιχείρηση μπορεί να σταματήσει κάπου ήδη το 2024 το φθινόπωρο, αλλά μπορεί επίσης να διαρκέσει για χρόνια.

Περισσότερες από 50 χώρες συμμετέχουν σήμερα σε αυτή τη σύγκρουση στον ένα ή στον άλλο βαθμό. Πέντε ή έξι από αυτές είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία να έχουν τον πρώτο λόγο. Το Βατικανό έχει τα δικά του συμφέροντα, μεταξύ άλλων για να επηρεάσει την πιθανή διαδικασία διαπραγμάτευσης. Στη Γερμανία ανατίθεται ένας νέος ρόλος στην Ευρώπη- θέλει να κυριαρχήσει στην Ευρώπη, αλλά ούτε οι Αμερικανοί ούτε οι Βρετανοί το θέλουν αυτό. Η Γαλλία δεν είναι ένας ισχυρός παίκτης, αλλά παίζει επίσης έναν ορισμένο ρόλο.

Εδώ τίθεται ένα ερώτημα σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης. Το συναίσθημα του Τραμπ έχει αυξηθεί στις ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό, ακόμη και μεταξύ των Δημοκρατικών. Πολλοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι οι Πολιτείες πρέπει να αποχωρήσουν από το ΝΑΤΟ, να αποσύρουν τις στρατιωτικές βάσεις στη Γερμανία - οι Γερμανοί δεν έχουν πρόβλημα - αλλά να διατηρήσουν στρατιωτική παρουσία στη Ρουμανία, την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής. Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με το ερώτημα αν η ΕΕ θα επιβιώσει χωρίς το ΝΑΤΟ. Θα δεχτεί η Γερμανία να κουβαλήσει την Ευρώπη στην πλάτη της;

Η Γερμανία βρίσκεται ήδη σε άθλια κατάσταση.

Είναι, γιατί οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί κάνουν τα πάντα για να ρίξουν τη Γερμανία.

Μπορούμε να το θυμηθούμε από την ιστορία της Γερμανίας πως όταν τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα, οι Γερμανοί αναζητούν τους υπεύθυνους για τα προβλήματά τους και σίγουρα αναδεικνύεται ένας νέος Χίτλερ. Και τώρα η Γερμανία πιέζεται στο προσκήνιο.

Υπάρχουν πολλά όπλα στην Ευρώπη, αλλά δεν υπάρχει κανείς στην Ευρώπη που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα για να πολεμήσει. Δεν υπάρχει πεζικό για να κατακτήσει εδάφη ή να καταλάβει πόλεις. Πιέζουν τη Γερμανία να τριπλασιάσει τη δύναμη και τις δυνατότητες μάχης της Bundeswehr. Συνεχείς ασκήσεις των ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη από τον Φεβρουάριο έως τα μέσα Μαΐου. Οι Αμερικανοί πραγματοποιούν στρατηγικές ανακατατάξεις. Η Ευρώπη δεν διαθέτει αεροπορικές μεταφορές. Η Ευρώπη είναι πολύ φτωχή όσον αφορά τους δορυφόρους αναγνώρισης και επικοινωνίας. Είναι κυρίως αμερικανικοί.

Η ΕΕ σκέφτεται τι είδους οργάνωση θα μπορούσε να δημιουργήσει σε περίπτωση που οι Αμερικανοί εγκαταλείψουν το ΝΑΤΟ. Ως αποτέλεσμα της ειδικής επιχείρησης, οι Ευρωπαίοι βρέθηκαν εξαρτημένοι από το ακριβό αμερικανικό σχιστολιθικό αέριο. Πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες (πρωτίστως γερμανικές) υπάγονται στη δικαιοδοσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η εποχή της Δύσης φτάνει στο τέλος της και έρχεται η εποχή της Ανατολής. Η Νοτιοανατολική Ασία - Κίνα, Ινδία, Νότια Κορέα - δραστηριοποιείται όλο και περισσότερο.

Οι Αγγλοσάξονες δεν μπόρεσαν να περιορίσουν αυτό το τμήμα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Οι Ασιάτες θέλουν να συνεργαστούν, αλλά δε θέλουν να πολεμήσουν για τα συμφέροντα της Δύσης. Μπορούμε να δούμε σημαντικές αλλαγές να συμβαίνουν και στη Μέση Ανατολή. Το Ιράν έχει εξελιχθεί επίσης σε μια αρκετά ισχυρή δύναμη.

Η ύπαρξη του Ισραήλ τίθεται υπό αμφισβήτηση, διότι έχει εξυπηρετήσει τον σκοπό του όταν ήταν απαραίτητο να είναι το αμερικανικό χέρι στη Μέση Ανατολή: να ξεκινάει συγκρούσεις, να ελέγχει τη διώρυγα του Σουέζ. Σήμερα το Ισραήλ αποτελεί βάρος για την Αμερική. Γι' αυτό λένε πως στην Ουκρανία χτίζεται μια "νέα Ιερουσαλήμ".

Το τι θα συμβεί με το νόμισμα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος δεν είναι επίσης σαφές. Το δολάριο μπορεί να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή, αλλά δεν υπάρχει τίποτα για να το αντικαταστήσει. Τα ψηφιακά νομίσματα είναι απλώς μια προσπάθεια να επωφεληθούν από τις ροές του δολαρίου. Ο κόσμος είναι πολύ ταραγμένος τον τελευταίο καιρό και αλλάζει γρήγορα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail