Τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στην Πολωνία θα αποτελούσαν στρατιωτικό στόχο προτεραιότητας - Μόσχα

Sputnik/Gavriil Grigorov
Freepen.gr - Η Ρωσία θα θεωρήσει τις ξένες αναπτύξεις πυρηνικών όπλων στην Πολωνία ως πρωταρχικό στρατιωτικό στόχο, προειδοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Η Βαρσοβία βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ουάσινγκτον για την πιθανή φιλοξενία πυρηνικών όπλων στο πλαίσιο ενός προγράμματος του ΝΑΤΟ. Ο πρόεδρος Andrzej Duda επανέλαβε την προθυμία της Πολωνίας να φιλοξενήσει τα όπλα σε συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα.

Η Μόσχα θεωρεί ότι οποιαδήποτε επέκταση της συμφωνίας του ΝΑΤΟ για τον διαμοιρασμό των πυρηνικών όπλων είναι «βαθιά αποσταθεροποιητική» από τη φύση της, «και στην πραγματικότητα απειλεί» τη Ρωσία, ανέφερε ο Ryabkov την Πέμπτη στο TASS. Αυτό ισχύει για τις κοινές αποστολές, όπου τα μη πυρηνικά μέλη του μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εκπαιδεύονται στη χρήση αμερικανικού υλικού, και ακόμη περισσότερο για τη μόνιμη τοποθέτηση τέτοιων όπλων «για την οποία μιλούν οι θερμοκέφαλοι στη Βαρσοβία», είπε.

Οι Πολωνοί πολιτικοί που διεκδικούν αμερικανικά πυρηνικά στο έδαφός τους «πρέπει να κατανοήσουν πως οποιαδήποτε στροφή προς αυτή την κατεύθυνση δε θα προσφέρει πρόσθετη ασφάλεια στην Πολωνία, αφού οι σχετικές τοποθεσίες θα γίνουν σίγουρα στόχοι. Οι στρατιωτικοί μας σχεδιαστές θα τους θεωρήσουν προτεραιότητα", πρόσθεσε ο ανώτερος διπλωμάτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail