Hürriyet: Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα διεξάγουν επιχείρηση κατά του PKK στο Ιράκ

@tcsavunma
Freepen.gr - Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν μια ολοκληρωμένη χερσαία επιχείρηση κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) που έχει απαγορευτεί στη χώρα μετά την επίσκεψη του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Ιράκ, ανέφερε η εφημερίδα Hürriyet επικαλούμενη πηγές.

Η επίσκεψη του Ερντογάν στο Ιράκ είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αναμένουν να διεξάγουν μια μεγάλης κλίμακας χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ κατά του PKK κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ανέφερε νωρίτερα η Hürriyet. Ο Ερντογάν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Άγκυρα αναμένει να "λύσει το θέμα της ασφάλειας των συνόρων" με το Ιράκ το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον ίδιο, η τουρκική πλευρά επιδιώκει επίσης τη δημιουργία ενός διαδρόμου ασφαλείας σε βάθος 30-40 χιλιομέτρων στη Συρία.

Η εφημερίδα διευκρίνισε πως η Άγκυρα αναμένει ότι η επιχείρηση αυτή θα "κλείσει" και τα 378 χιλιόμετρα των συνόρων με το Ιράκ από τους τρομοκράτες.

Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε: "Θα κλείσουμε τον κύκλο που θα εξασφαλίσει τα ιρακινά μας σύνορα. Θεού θέλοντος, αυτό το καλοκαίρι θα λύσουμε επιτέλους το ζήτημα που σχετίζεται με τα ιρακινά σύνορά μας". Μετά την επίσκεψη του Ερντογάν στο Ιράκ, θα διεξαχθεί μια ολοκληρωμένη χερσαία επιχείρηση κατά του PKK", γράφει ο Αμπντουλκαντίρ Σελβί, αρθρογράφος που βρίσκεται κοντά σε κυβερνητικούς κύκλους.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως η έννοια αυτής της επιχείρησης θα είναι διαφορετική.

"Επειδή σχεδιάζουμε να διεξάγουμε αυτή την επιχείρηση από κοινού με την κεντρική κυβέρνηση στη Βαγδάτη, τη διοίκηση του Ερμπίλ και τη Χασντ αλ Σαάμπι (σιιτική λαϊκή πολιτοφυλακή)". Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα διεξάγουν την επιχείρηση στο Ιράκ στο έδαφος με την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ασφαλής γραμμή σε βάθος 30-40 χιλιομέτρων από τα ιρακινά σύνορά μας μήκους 378 χιλιομέτρων. Οι επιθέσεις στις βάσεις μας στις 22-23 Δεκεμβρίου και στις 24 Ιανουαρίου κατέστησαν αναπόφευκτη τη δημιουργία μιας ρυθμιστικής ζώνης", αναφέρει η εφημερίδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail