Κατακτώντας τον ουρανό και το έδαφος: Η κυριαρχία της Ρωσίας φέρνει νίκες

Freepen.gr - Τα ρωσικά πλήγματα δεν σταματούν να σφυροκοπούν τις ουκρανικές μετόπισθεν έστω και για μία ημέρα. Οι πρόσφατες επιθέσεις στόχευαν κυρίως τις νότιες και ανατολικές περιοχές. Πρόσφατα καταστράφηκε ένα ακόμη σύστημα αεράμυνας S-300. Επίσης, η λιμενική υποδομή στην περιοχή της Οδησσού καίγεται για αρκετές ημέρες στη σειρά, αναφέρει το southfront.press.

Τη νύχτα της 22ας Απριλίου, οι στρατηγικές υποδομές κοντά στην Οδησσό δέχθηκαν ένα ακόμη κύμα ρωσικών επιδρομών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η ουκρανική πολεμική αεροπορία υποστήριξε την καταστροφή πέντε ρωσικών UAV, ωστόσο, αμέσως μετά από αυτό η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση του Νότου ανέφερε ζημιές σε ορισμένες αποθήκες και εξοπλισμό πολιτών. Πιθανότατα καταστράφηκαν περισσότερα όπλα που ήταν κρυμμένα σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Χθες το βράδυ, περισσότερες ρωσικές επιδρομές προσγειώθηκαν στην πόλη Ποκρόβσκ στην εμπόλεμη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ.

Με τη σειρά τους, οι ουκρανικές δυνάμεις αύξησαν πρόσφατα τον αριθμό των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εκτοξεύονται στα ρωσικά εδάφη, αλλά δεν έχουν ακόμη διαπεράσει τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας. Την ίδια στιγμή, ο ουκρανικός στρατός με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ, επιχειρεί επιθέσεις στη χερσόνησο της Κριμαίας. Οι επιθέσεις άρχισαν αφού το Κίεβο δήλωσε δημοσίως το σχέδιό του να καταστρέψει την πολιτική γέφυρα της Κριμαίας. Στις 21 Απριλίου, ουκρανικοί αντιπλοϊκοί πύραυλοι αναχαιτίστηκαν στη Σεβαστούπολη. Τα συντρίμμια προκάλεσαν ελαφρές ζημιές σε ένα στρατιωτικό πλοίο.

Ο ρωσικός στρατός διατηρεί πλεονέκτημα όχι μόνο στον αέρα, αλλά και στο έδαφος, στο πεδίο της μάχης.

Τις τελευταίες ημέρες, τα ρωσικά στρατεύματα πέτυχαν σημαντικά κέρδη στην περιοχή Avdeevka. Βόρεια της πόλης, ο ρωσικός στρατός εισβάλλει στο χωριό Ocheretino και έχει ήδη θέσει υπό τον έλεγχό του σχεδόν τον μισό οικισμό. Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί διοικητές επιβεβαιώνουν την ήττα του, επειδή οι ουκρανικές μονάδες απλά έφυγαν από τις θέσεις τους. Υποφέροντας από έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και πυρομαχικών, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν το χωριό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Την ίδια στιγμή, οι ρωσικές δυνάμεις εισβάλλουν σε ουκρανικά οχυρά στα κοντινά χωριά. Δυτικά της Avdeevka, οι Ρώσοι καταστρέφουν την ουκρανική ομάδα που έχει αποκλειστεί στο Berdychi και τα ουκρανικά υπολείμματα στα περίχωρα της Semenovka.

Στην περιοχή Artyomovsk, ο ρωσικός στρατός διεκδίκησε επίσημα τον πλήρη έλεγχο της Bogdanovka βορειοανατολικά του κύριου ουκρανικού προπυργίου στο Chasov Yar. Η μάχη για την πόλη αυτή έχει ήδη ξεκινήσει. Ο ρωσικός στρατός ελέγχει ένα προγεφύρωμα στην περιοχή Kanal, ενώ το ρωσικό πυροβολικό και οι βαριές αεροπορικές βόμβες σφυροκοπούν τις ουκρανικές θέσεις στις κατοικημένες περιοχές.

Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται επίσης προς τη νότια κατεύθυνση του Ντονέτσκ. Έχουν επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό τη ζώνη ελέγχου τους νοτιοδυτικά της Mariinka. Πήραν υπό τον έλεγχό τους περίπου 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ευθυγράμμισαν το μέτωπο. Έχουν ήδη τον πλήρη έλεγχο της Novomikhailovka και προελαύνουν στα χωράφια νότια του χωριού, απειλώντας την ουκρανική άμυνα στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, τα συνεχή ρωσικά πλήγματα ακριβείας καταστρέφουν τις ουκρανικές εφεδρείες που είναι απαραίτητες για την ενίσχυση των θέσεων στο μέτωπο, εξασφαλίζοντας νέες νίκες για τον ρωσικό στρατό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail