Η σύνδεση Nuland - Budanov - Τατζίκων - Crocus

Photo: Public domain
Ας ξεκινήσουμε με την πιθανή αλυσίδα γεγονότων που μπορεί να οδήγησαν στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus. Αυτό είναι όσο πιο εκρηκτικό γίνεται. Πηγές πληροφοριών στη Μόσχα επιβεβαιώνουν διακριτικά πως αυτή είναι μία από τις κύριες γραμμές έρευνας της FSB.
 
Pepe Escobar - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

4 Δεκεμβρίου 2023. Ο πρώην πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Mark Milley, μόλις 3 μήνες μετά την αποστρατεία του, δηλώνει στο φερέφωνο της CIA, την Washington Post: "Δεν πρέπει να υπάρχει Ρώσος που να κοιμάται χωρίς να αναρωτιέται αν θα του κόψουν το λαιμό στη μέση της νύχτας (...) Πρέπει να επιστρέψετε εκεί και να δημιουργήσετε μια εκστρατεία πίσω από τις γραμμές".

4 Ιανουαρίου 2024: Σε συνέντευξή του στο ABC News, ο "επικεφαλής των κατασκόπων" Kyrylo Budanov καθορίζει τον οδικό χάρτη: χτυπήματα "όλο και πιο βαθιά" στη Ρωσία.

31 Ιανουαρίου: Η Βικτόρια Νούλαντ ταξιδεύει στο Κίεβο και συναντά τον Μπουντάνοφ. Στη συνέχεια, σε μια ύποπτη συνέντευξη Τύπου τη νύχτα στη μέση ενός άδειου δρόμου, υπόσχεται "δυσάρεστες εκπλήξεις" στον Πούτιν: κωδικός για ασύμμετρο πόλεμο.

22 Φεβρουαρίου: Η Νούλαντ εμφανίζεται σε εκδήλωση του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS) και επαναλαμβάνει τις "δυσάρεστες εκπλήξεις" και τον ασύμμετρο πόλεμο. Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ως το οριστικό σήμα για τον Μπουντάνοφ να αρχίσει να αναπτύσσει βρώμικες επιχειρήσεις.

25 Φεβρουαρίου: Οι New York Times κάνουν μια δημοσίευση σχετικά με τους πυρήνες της CIA στην Ουκρανία: τίποτα που οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες δεν γνωρίζουν ήδη.

Στη συνέχεια, μια ανάπαυλα μέχρι τις 5 Μαρτίου - όταν μπορεί να έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα κρίσιμο παιχνίδι σκιών. Προνομιακό σενάριο: η Nuland ήταν ένας βασικός συνωμότης βρώμικων επιχειρήσεων μαζί με τη CIA και την ουκρανική GUR (Budanov). Οι αντίπαλες φατρίες του Deep State την έλαβαν στα χέρια τους και προχώρησαν σε ελιγμούς για να την "τερματίσουν" με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - επειδή οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες θα είχαν αναπόφευκτα συνδέσει τις τελείες.

Ωστόσο, η Νούλαντ, στην πραγματικότητα, δεν έχει "συνταξιοδοτηθεί" ακόμα- εξακολουθεί να παρουσιάζεται ως υφυπουργός Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις και εμφανίστηκε πρόσφατα στη Ρώμη για μια συνάντηση που σχετίζεται με την G7, αν και η νέα της δουλειά, θεωρητικά, φαίνεται να είναι στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια (ελιγμός της Χίλαρι Κλίντον).

Εν τω μεταξύ, τα μέσα για μια μεγάλη "δυσάρεστη έκπληξη" είναι ήδη στη θέση τους, στο σκοτάδι και εντελώς εκτός ραντάρ. Η επιχείρηση δεν μπορεί να ματαιωθεί.

5 Μαρτίου:  Little Blinken ανακοινώνει επίσημα την "συνταξιοδότηση" της Νούλαντ.

7 Μαρτίου: Τουλάχιστον ένας Τατζίκος από το τετραμελές τρομοκρατικό κομάντο επισκέπτεται το χώρο του Crocus και φωτογραφίζεται.

7-8 Μαρτίου το βράδυ: Οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Βρετανίας ανακοινώνουν ταυτόχρονα πιθανή τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, λέγοντας στους υπηκόους τους να αποφύγουν "συναυλίες" και συγκεντρώσεις μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

9 Μαρτίου: Ο μαζικά δημοφιλής Ρώσος πατριωτικός τραγουδιστής Shaman εμφανίζεται στο Crocus. Αυτή μπορεί να ήταν η προσεκτικά επιλεγμένη περίσταση που στοχεύτηκε για την "δυσάρεστη έκπληξη" - καθώς πέφτει μόλις λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου. Αλλά η ασφάλεια στον Crocus ήταν μαζική, οπότε η επιχείρηση αναβλήθηκε.

22 Μαρτίου: Η τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

ISIS-K: το απόλυτο κουτί με τα σκουλήκια

Η σύνδεση του Budanov προδίδεται από τον τρόπο λειτουργίας - παρόμοιο με τις προηγούμενες τρομοκρατικές επιθέσεις των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας εναντίον της Daria Dugina και του Vladimir Tatarsky: στενή αναγνώριση για μέρες, ακόμη και εβδομάδες, το χτύπημα και μετά μια εξόρμηση προς τα σύνορα.

Και αυτό μας φέρνει στη σύνδεση με το Τατζικιστάν.

Φαίνεται να υπάρχουν πολλά κενά στην αφήγηση που επινόησε η κουρελιασμένη παρέα που μετατράπηκε σε μαζικούς δολοφόνους: ακολούθησαν έναν ισλαμιστή ιεροκήρυκα στο Telegram- τους προσφέρθηκε αργότερα ένα ποσό που αποδείχθηκε ότι ήταν πενιχρά 500 χιλιάδες ρούβλια (περίπου 4.500 δολάρια) για να πυροβολήσουν οι τέσσερις τους τυχαίους ανθρώπους σε μια αίθουσα συναυλιών- έστειλαν τα μισά από τα χρήματα μέσω Telegram- κατευθύνθηκαν σε μια κρύπτη όπλων όπου βρήκαν AK-12 και χειροβομβίδες.

Τα βίντεο δείχνουν πως χρησιμοποίησαν τα πολυβόλα σαν επαγγελματίες- οι πυροβολισμοί ήταν ακριβείς, σύντομες ριπές ή μεμονωμένα πυρά- κανένας πανικός- αποτελεσματική χρήση χειροβομβίδων- φεύγουν από την σκηνή αστραπιαία, σχεδόν εγκαίρως για να προλάβουν το "παράθυρο" που θα τους πήγαινε πέρα από τα σύνορα στην Ουκρανία.

Όλα αυτά χρειάζονται εκπαίδευση. Και αυτό ισχύει και για την αντιμετώπιση της δυσάρεστης αντεξέτασης. Παρόλα αυτά, η FSB φαίνεται να τα έχει σπάσει όλα - κυριολεκτικά.

Εμφανίστηκε ένας πιθανός χειριστής με το όνομα Abdullo Buriyev. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες τον είχαν αναγνωρίσει νωρίτερα ως χειριστή του ISIS-K ή Wilayat Khorasan στο Αφγανιστάν. Ένα από τα μέλη των κομάντο του "Crocus" είπε στην FSB ότι ο "γνωστός" τους Abdullo τους βοήθησε να αγοράσουν το αυτοκίνητο για την επιχείρηση.

Και αυτό μας οδηγεί στο τεράστιο κουτάκι με τα σκουλήκια που θα τα τελειώσει όλα: το ISIS-K.

Ο φερόμενος ως εμίρης του ISIS-K, από το 2020, είναι ένας Αφγανός Τατζίκος, ο Sanaullah Ghafari. Δεν σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν τον Ιούνιο του 2023, όπως διαδίδουν οι Αμερικανοί: μπορεί να κρύβεται σήμερα στο Μπαλουχιστάν του Πακιστάν.

Ωστόσο, το πραγματικό πρόσωπο που ενδιαφέρει εδώ δεν είναι ο Τατζίκος Ghafari, αλλά ο Τσετσένος Abdul Hakim al-Shishani, ο πρώην ηγέτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ajnad al-Kavkaz ("Στρατιώτες του Καυκάσου"), ο οποίος πολεμούσε εναντίον της κυβέρνησης της Δαμασκού στο Idlib και στη συνέχεια διέφυγε στην Ουκρανία λόγω της καταστολής από την Hayat Tahrir al-Sham (HTS) - σε άλλη μια από αυτές τις κλασικές διαμάχες μεταξύ των τζιχαντιστών.

Ο Shishani εντοπίστηκε στα σύνορα κοντά στο Μπέλγκοροντ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίθεσης που επινόησε η ουκρανική αντικατασκοπεία μέσα στη Ρωσία. Αποκαλέστε το άλλον ένα φορέα των "δυσάρεστων εκπλήξεων".

Ο Shishani βρισκόταν στην Ουκρανία για πάνω από δύο χρόνια και έχει αποκτήσει την υπηκοότητα. Είναι στην πραγματικότητα ο στερνός σύνδεσμος μεταξύ των άσχημων, ετερόκλητων συμμοριών του Idlib στη Συρία και της GUR στο Κίεβο - καθώς οι Τσετσένοι του συνεργάστηκαν στενά με την Jabhat al-Nusra, η οποία ήταν σχεδόν αδιάκριτη από το ISIS.

Ο Σισάνι, σφοδρά αντι-Άσαντ, αντι-Πούτιν και αντι-Καντίροφ, είναι ο κλασικός "μετριοπαθής αντάρτης" που διαφημίζεται εδώ και χρόνια ως "μαχητής της ελευθερίας" από τη CIA και το Πεντάγωνο.

Ορισμένοι από τους τέσσερις άτυχους Τατζίκους φαίνεται πως ακολούθησαν την ιδεολογική/θρησκευτική κατήχηση στο διαδίκτυο που παρείχε το Wilayat Khorasan, ή ISIS-K, σε ένα chat room που ονομάζεται Rahnamo ba Khuroson.

Το παιχνίδι κατήχησης έτυχε να εποπτεύεται από έναν Τατζίκο, τον Salmon Khurosoni. Είναι ο τύπος που έκανε την πρώτη κίνηση για την στρατολόγηση των κομάντος. Ο Khurosoni είναι αναμφισβήτητα ένας αγγελιοφόρος μεταξύ του ISIS-K και της CIA.

Το πρόβλημα είναι ότι το modus operandi του ISIS-K για κάθε επίθεση δεν περιλαμβάνει ποτέ μια χούφτα δολάρια: η υπόσχεση είναι ο Παράδεισος μέσω του μαρτυρίου. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση φαίνεται πως ο ίδιος ο Khurosoni ενέκρινε την αμοιβή των 500 χιλιάδων ρουβλίων.

Αφού ο χειριστής Buriyev μετέφερε τις οδηγίες, ο κομάντο έστειλε το bayat - την υπόσχεση πίστης του ISIS - στον Khurosoni. Η Ουκρανία μπορεί να μην ήταν ο τελικός τους προορισμός. Ένας άλλος σύνδεσμος ξένων μυστικών υπηρεσιών - που δεν προσδιορίστηκε από πηγές της FSB - θα τους είχε στείλει στην Τουρκία και στη συνέχεια στο Αφγανιστάν.

Εκεί ακριβώς βρίσκεται ο Khurosoni. Ο Khurosoni μπορεί να ήταν ο ιδεολογικός εγκέφαλος του Crocus. Αλλά, κρίσιμα, δεν είναι ο πελάτης.

Ο ουκρανικός έρωτας με τις τρομοκρατικές συμμορίες

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, η SBU και η GUR, χρησιμοποιούν τον "ισλαμικό" γαλαξία της τρομοκρατίας κατά το δοκούν από τον πρώτο πόλεμο της Τσετσενίας στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Ο Μίλεϊ και η Νούλαντ φυσικά το γνώριζαν, καθώς στο παρελθόν υπήρχαν σοβαρές ρήξεις, για παράδειγμα, μεταξύ της GUR και της CIA.

Ακολουθώντας τη συμβίωση κάθε ουκρανικής κυβέρνησης μετά το 1991 με διάφορες τρομοκρατικές/τζιχαντιστικές οργανώσεις, το Κίεβο μετά το Μαϊντάν εκτόξευσε αυτές τις διασυνδέσεις ειδικά με συμμορίες της Ιντλίμπ, καθώς και με οργανώσεις του βόρειου Καυκάσου, από τον Τσετσένο Σισάνι μέχρι το ISIS στη Συρία και στη συνέχεια το ISIS-K. Η GUR στοχεύει συστηματικά στην στρατολόγηση κατοίκων του ISIS και του ISIS-K μέσω διαδικτυακών chat rooms. Ακριβώς το modus operandi που οδήγησε στον Crocus.

Μια ένωση "Azan", που ιδρύθηκε το 2017 από τον Anvar Derkach, μέλος της Hizb ut-Tahrir, διευκολύνει στην πραγματικότητα τη ζωή των τρομοκρατών στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των Τατάρων από την Κριμαία - από τη διαμονή μέχρι τη νομική βοήθεια.

Η έρευνα της FSB δημιουργεί ένα ίχνος: Το Crocus σχεδιάστηκε από επαγγελματίες - και σίγουρα όχι από ένα μάτσο χαμηλού IQ Τατζίκων. Όχι από το ISIS-K, αλλά από την GUR. Μια κλασική προβοκάτσια, με τους ανίδεους Τατζίκους να έχουν την εντύπωση ότι εργάζονταν για το ISIS-K.

Η έρευνα της FSB αποκαλύπτει επίσης τον συνήθη τρόπο δράσης της διαδικτυακής τρομοκρατίας, παντού. Ένας στρατολόγος επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο προφίλ- προσαρμόζεται στον υποψήφιο, ιδίως στο - χαμηλό - δείκτη νοημοσύνης του- του παρέχει τα ελάχιστα απαραίτητα για μια θέση εργασίας- στη συνέχεια, ο υποψήφιος/εκτελεστής γίνεται αναλώσιμος.

Όλοι στη Ρωσία θυμούνται ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης επίθεσης στη γέφυρα της Κριμαίας, ο οδηγός του φορτηγού καμικάζι αγνοούσε μακάρια τι μετέφερε.

Όσο για το ISIS, όλοι όσοι παρακολουθούν σοβαρά τη Δυτική Ασία γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια γιγαντιαία απάτη αντιπερισπασμού, με τους Αμερικανούς να μεταφέρουν πράκτορες του ISIS από τη βάση Al-Tanf στον ανατολικό Ευφράτη, και στη συνέχεια στο Αφγανιστάν μετά την ταπεινωτική "απόσυρση" του Ηγεμόνα. Το σχέδιο ISIS-K ξεκίνησε στην πραγματικότητα το 2021, αφού κατέστη άσκοπο να χρησιμοποιηθούν μπράβοι του ISIS που εισήχθησαν από τη Συρία για να εμποδίσουν την αδυσώπητη πρόοδο των Ταλιμπάν.

Ο άσος Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής Marat Khairullin έχει προσθέσει άλλο ένα ζουμερό κομμάτι σε αυτή τη φανταχτερή σαλάτα: αποκαλύπτει πειστικά την οπτική γωνία της MI6 στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Η FSB βρίσκεται ακριβώς στη μέση της επίπονης διαδικασίας για την αποκάλυψη των περισσότερων, αν όχι όλων των συνδέσεων ISIS-K-CIA/MI6. Όταν όλα αυτά αποδειχθούν, θα υπάρξει κόλαση για να πληρώσουν.

Αλλά αυτό δεν θα είναι το τέλος της ιστορίας. Αμέτρητα τρομοκρατικά δίκτυα δεν ελέγχονται από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες - αν και θα συνεργαστούν με τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες μέσω μεσαζόντων, συνήθως σαλαφιστών "ιεροκήρυκες" που συναλλάσσονται με τις μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας/του Κόλπου.

Η περίπτωση της CIA που πετάει με "μαύρα" ελικόπτερα για να αποσπάσει τζιχαντιστές από τη Συρία και να τους ρίξει στο Αφγανιστάν είναι περισσότερο μια εξαίρεση - όσον αφορά την άμεση επαφή - παρά ο κανόνας. Έτσι, η FSB και το Κρεμλίνο θα είναι πολύ προσεκτικοί όταν πρόκειται να κατηγορήσουν άμεσα τη CIA και την MI6 ότι διαχειρίζονται αυτά τα δίκτυα.

Αλλά ακόμη και με την εύλογη άρνηση, η έρευνα για τον Crocus φαίνεται να οδηγεί ακριβώς εκεί που θέλει η Μόσχα: στην αποκάλυψη του κρίσιμου μεσάζοντα. Και όλα δείχνουν τον Μπουντάνοφ και τους μπράβους του.

Ο Ραμζάν Καντίροφ έδωσε ένα επιπλέον στοιχείο. Είπε ότι οι "επιμελητές" του Crocus επέλεξαν επίτηδες να εργαλειοποιήσουν στοιχεία μιας εθνικής μειονότητας -τους Τατζίκους- που μόλις και μετά βίας μιλούν ρωσικά για να ανοίξουν νέες πληγές σε ένα πολυεθνικό έθνος όπου δεκάδες εθνότητες ζουν δίπλα-δίπλα εδώ και αιώνες.

Τελικά, δεν λειτούργησε. Ο ρωσικός πληθυσμός παρέδωσε στο Κρεμλίνο απόλυτη εξουσιοδότηση να ασκήσει βάναυση, μέγιστη τιμωρία - ό,τι και όπου χρειαστεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail