Ο μεγαλύτερος παραγωγός νικελίου στον κόσμο θα μεταφέρει μέρος της παραγωγής στην Κίνα

Sputnik/Pavel Lvov
Freepen.gr - Ο ρωσικός γίγαντας εξόρυξης Norilsk Nickel θα μεταφέρει μέρος της παραγωγής τήξης χαλκού στην Κίνα μετά τις πιέσεις των δυτικών κυρώσεων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Βλαντιμίρ Ποτάνιν σε συνέντευξή του στο Interfax τη Δευτέρα.

Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν βάλει στο στόχαστρο ρωσικής προέλευσης αλουμίνιο, χαλκό και νικέλιο σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα εξαγωγικά έσοδα της Μόσχας.

«Αυτή η πίεση [κυρώσεις] μας ανάγκασε να σκεφτούμε πώς να φέρουμε τα προϊόντα μας στην αγορά διανομής με τον σωστό τρόπο», είπε ο Potanin στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, προσθέτοντας ότι «μία από αυτές τις μη τυποποιημένες λύσεις είναι η μεταφορά μέρους της παραγωγής στις αγορές άμεσης κατανάλωσης».

Ο επιχειρηματίας τόνισε ότι η Norilsk Nickel θα δημιουργήσει μια κοινοπραξία στην Κίνα για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου, το οποίο αναμένεται να κατασκευαστεί μέχρι τα μέσα του 2027, και θα το προμηθεύει με περίπου 2 εκατομμύρια μετρικούς τόνους συμπυκνώματος χαλκού ετησίως.

Σύμφωνα με τον Potanin, το τελικό προϊόν θα πωλείται ως κινέζικο, στο οποίο «είναι πολύ πιο δύσκολο να επιβληθούν κυρώσεις στην Κίνα από τα ρωσικά προϊόντα που έρχονται στην Κίνα».

Η πρωτοβουλία φέρεται να προστατεύει επίσης τις εξαγωγές της εταιρείας από την αυξανόμενη πίεση κυρώσεων στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές με τη Ρωσία. «Οι διακανονισμοί είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια ακόμη και σε φιλικές δικαιοδοσίες, δεν αφήνουν τους εξαγωγείς και τους εισαγωγείς να λειτουργούν κανονικά», υποστήριξε ο Potanin. 

* πληροφορίες rt.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail