Οι παγκόσμιοι ηγέτες δεν εργάζονται πλέον για την ειρήνη - Βούτσιτς

Serbian President Aleksandar Vucic - RIA Novosti
Freepen.gr - Η διεθνής κοινότητα δεν ενδιαφέρεται πλέον για τον τερματισμό των συγκρούσεων και αντιθέτως θεωρεί την ειρήνη ως ένα "ανεπιθύμητο" ιδεώδες, υποστήριξε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξή του στο TASS που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Τα σχόλιά του ακολουθούν την ετήσια Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου την περασμένη εβδομάδα, όπου ανώτεροι αξιωματούχοι και αρχηγοί κρατών από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στη γερμανική πόλη για να συζητήσουν θέματα διεθνούς ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ο Βούτσιτς σημείωσε πως έχει συμμετάσχει στο φόρουμ πολλές φορές, χρησιμοποιώντας την ευκαιρία να μετρήσει "πώς σκέφτεται ο δυτικός κόσμος" και την προθυμία του να ακούσει διαφορετικές απόψεις, συμπεριλαμβανομένων των μικρότερων εθνών.

Φέτος, ωστόσο, ο Βούτσιτς δήλωσε ότι δεν άκουσε καινοτόμες προτάσεις προς την κατεύθυνση της επίλυσης των συγκρούσεων, περιγράφοντας τους συμμετέχοντες στο συνέδριο ως άτομα που συμπεριφέρονται σαν "οπαδοί του ποδοσφαίρου". Ο Σέρβος ηγέτης δήλωσε ότι κατέληξε στο συμπέρασμα πως η λέξη "ειρήνη" φαίνεται να έχει γίνει "μη αγαπητή και ανεπιθύμητη σε όλο τον κόσμο".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail