Η Κίνα λέει στην Ουκρανία ότι "δεν πουλάει θανατηφόρα όπλα" στις συγκρουόμενες πλευρές

CRISΤΙΝΑ QUΙCLΕR / ΑFΡ
Freepen.gr - Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στον Ουκρανό ομόλογό του ότι το Πεκίνο παραμένει ουδέτερο στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και δεν θα πουλήσει όπλα σε καμία από τις δύο πλευρές. Ο Γουάνγκ Γι και ο Ντμίτρι Κουλέμπα συναντήθηκαν το Σάββατο στην 60ή Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Οι συνομιλίες ήταν η πρώτη συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ Πεκίνου και Κιέβου από τότε που ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντίμιρ Ζελένσκι πρότεινε συνάντηση με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός τον Ιανουάριο -ένα αίτημα που φέρεται να απορρίφθηκε.

Ο Γουάνγκ Γι είπε στον Κουλέμπα πως η Κίνα δεν θα "ρίξει λάδι στη φωτιά", δε θα επιδιώξει να επωφεληθεί από τις συγκρούσεις ούτε θα "πουλήσει θανατηφόρα όπλα σε ζώνες συγκρούσεων", σύμφωνα με μια ανάγνωση του υπουργείου Εξωτερικών. "Ακόμη και αν υπάρχει μόνο μια αχτίδα ελπίδας για ειρήνη, η Κίνα δεν θα εγκαταλείψει τις προσπάθειές της", πρόσθεσε ο Γουάνγκ Γι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail