Η ΕΕ τιμωρεί κινεζικές εταιρείες

pixabay / Rukia_CQ
Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε αυστηρότερους εμπορικούς περιορισμούς σε κινεζικές εταιρείες που υποστηρίζει ότι υποστηρίζουν τη Ρωσία, ανέφερε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε δελτίο Τύπου την Παρασκευή.

Οι περιορισμοί αποτελούν μέρος του 13ου γύρου κυρώσεων που επιβλήθηκαν την Παρασκευή, μία ημέρα πριν από τη δεύτερη επέτειο της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Στο στόχαστρο μπήκαν συνολικά 27 νέες οντότητες που φέρονται να παρέχουν άμεση υποστήριξη στο στρατιωτικό και βιομηχανικό σύμπλεγμα της Ρωσίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οι οντότητες αυτές βρίσκονται σε χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, η Σρι Λάνκα, η Σερβία, το Καζακστάν, η Ταϊλάνδη και η Τουρκία και έχουν εμπλακεί στην παράκαμψη των εμπορικών περιορισμών, αναφέρεται στο έγγραφο.

Οι οντότητες θα υπόκεινται σε αυστηρότερους ελέγχους εξαγωγών για αγαθά και τεχνολογία διπλής χρήσης που μπορεί να βοηθήσουν τον τομέα άμυνας και ασφάλειας της Ρωσίας, προστίθεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail