Ξεπερνώντας την Adveevka

Photo: Public domain
Όλοι οι θαλασσοδαρμένοι ναύτες σας, γυρίζουν κωπηλατώντας σπίτι
Οι στρατοί σας με άδεια χέρια γυρίζουν σπίτι

Bob Dylan, It's All Over Now, Baby Blue

Avdeevka. Το όνομα ακούγεται σαν ξόρκι. Όπως το Ντεμπάλτσεβο ή το Μπαχμούτ. Το ξόρκι καλεί τη φιγούρα ενός καζανιού.

Pepe Escobar - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Όπως είναι, και όλα κινούνται με αστραπιαία ταχύτητα, χρειάζονται μόνο 2 χιλιόμετρα για να κλείσει το καζάνι. Σχεδόν όλοι οι δρόμοι και τα λασπωμένα μονοπάτια βρίσκονται υπό τον μαζικό έλεγχο των ρωσικών πυρών. Μπορεί να έχουν απομείνει έως και 6.000 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU). Δεν έχουν πουθενά να πάνε. Βρίσκονται ήδη στην κόλαση - ή πηγαίνουν κατευθείαν στην κόλαση.

Ο "Χασάπης" Σίρσκι, ο οποίος μόλις διορίστηκε αρχιστράτηγος των AFU εν μέσω ενός άσχημου σκυλοκαβγά στο Κίεβο, πήρε αμέσως ένα νέο καζάνι. Οι παλιές συνήθειες πεθαίνουν δύσκολα.

Το ηθικό και η ψυχολογική κατάσταση των μαχητών της AFU είναι σε χάλια κατάσταση. Οι νεοναζί της ταξιαρχίας Αζόφ αποδεκατίζονται από το μαζικό πυροβολικό, τα FPV και τα FAB.

Παρόλα αυτά, οι στρατηγοί της AFU στήνουν το σκηνικό των P.R. για μια ακόμη "νίκη" - μια επανάληψη του Ilovaisk και του Debaltsevo, ακόμη και όταν η πραγματική υποχώρηση, εκκένωση ή "εξαγωγή" θα προχωρήσει μέσα από τους διαδρόμους της κόλασης.

Στην πραγματικότητα, ο μόνος παίκτης που εξήλθε επιτυχώς από την Κόλαση, ακριβώς στην ώρα του, ήταν ο στρατηγός Zaluzhny. Για να παραθέσω τα λόγια του Dylan: "Strike another match/ go start anew".

Ο Άξονας της Αντίστασης και ο σλαβικός του καθρέφτης

Κατά τη διάρκεια του ιλιγγιώδους ταξιδιού μου στο Ντονμπάς, μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Αβντέεβκα - το ξόρκι - ήταν πανταχού παρούσα. Σε μια συνάντηση σε ένα μυστικό συγκρότημα βυθισμένο στο σκοτάδι στα δυτικά προάστια του Ντονέτσκ, δύο κορυφαίοι διοικητές ορθόδοξων χριστιανικών στρατευμάτων, ενώ συζητούσαν για την τακτική, σημείωναν πως η πτώση της Αντβιέβκα θα ήταν θέμα ημερών, το πολύ εβδομάδων

Ο συμβολισμός είναι αρκετά υπερβατικός. Το Κίεβο έχει οχυρώσει την Adveevka ασταμάτητα για σχεδόν 10 χρόνια - ουσιαστικά για να συνεχίσει να βομβαρδίζει αμάχους στο Ντονέτσκ και σε άλλα μέρη του Donbass ατιμώρητα, ad infinitum. Το Ντονέτσκ παραμένει εξαιρετικά ευάλωτο - και οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται. Η δύναμη, η ανθεκτικότητα και η πίστη των κατοίκων αυτής της ιστορικής πόλης των ορυχείων - και της γύρω υπαίθρου - είναι βαθιά συγκινητική.

Σε μια πολύ ιδιαίτερη συζήτηση με τον Αλεξάντερ Ντούγκιν, ξεκαθαρίσαμε και οι δύο, άμεσα και έμμεσα, ότι οι εργατικές τάξεις της Νοβοροσσίας είναι πνευματικά αδέλφια των καταπιεσμένων στην Παλαιστίνη και την Υεμένη. Ναι, ο Άξονας της Αντίστασης στη Δυτική Ασία αντικατοπτρίζεται από τον Σλαβικό Άξονα της Αντίστασης στο μαύρο χώμα των στεπών.

Όσο κι αν η Ρωσία μπορεί να έχει παρασυρθεί σε έναν πολιτισμικό πόλεμο εναντίον της συλλογικής Δύσης, αυτός είναι επίσης ένας πνευματικός πόλεμος. Ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων του Ηγεμόνα κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι τόσο ένα γεωπολιτικό στοίχημα όσο και ένας πόλεμος του δυτικού μηδενισμού κατά της ρωσικής Ορθοδοξίας.

Ανέφερα τον παραλληλισμό μεταξύ του ορθόδοξου χριστιανισμού και του σιιτισμού σε έναν υψηλόβαθμο διοικητή- μπορεί να παραξενεύτηκε, αλλά σίγουρα πήρε το μήνυμα.

Εξάλλου, πρέπει να παρατήρησε ενστικτωδώς πως ήταν οι απορριπτόμενοι, παρενοχλούμενοι και βομβαρδισμένοι στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό και το Ισλάμ που αφύπνισαν εκ νέου τον Ορθόδοξο και τον Ισλαμικό πολιτισμό για έναν υπερβατικό πόλεμο επιβίωσης - υποστηριζόμενο από την πίστη.

Πολύ πέρα από την επίκληση της Αντβέγιεφκα - ένα είδος καταλύτη όλων αυτών των δύσκολων περιόδων, καθώς η Παναγία του Θεού έρχεται τελικά προσφέροντας παρηγοριά - αυτό που μου έκανε εντύπωση σε αυτό το ιλιγγιώδες ταξίδι στο Ντονμπάς είναι η Παντοδύναμη Λαϊκή Δύναμη. Οι πολίτες είναι οι αληθινοί ήρωες της πλήρους απελευθέρωσης της Νοβορόσια, όπως και οι άνθρωποι που είναι διασκορπισμένοι σε όλη την Ευρύτερη Συρία - που περιλαμβάνει την Παλαιστίνη, τη Συρία και τον Λίβανο - το Ιράκ και την Υεμένη.

Αυτές είναι οι ψυχές που έχουν υπομείνει μια κόλαση στη Γη πολύ πιο τοξική και πολύ περισσότερο από το καζάνι της Adveevka, από τότε που ο Σιωνισμός και οι επακόλουθοι εσχατολογικοί φρουραρχο-εποικιστικοί απόγονοί του κατέλαβαν τους Αγίους Τόπους.

Ο λαός της Νοβορόσια, όπως και οι Χούτι της Υεμένης, έχουν την Πίστη αποτυπωμένη στο DNA τους. Αυτοί οι βαθιά αφοσιωμένοι διοικητές και στρατιώτες που συνάντησα στη Νοβοροσίγια κοντά στις γραμμές του μετώπου αντικατοπτρίζουν τη λαϊκή συναίνεση.

Παίκτες στον αυτοκινητόδρομο της ελπίδας

Για έναν baby boomer δυτικό, είναι αναπόφευκτο να αναφερόμαστε στον Ντύλαν όταν επιστρέφουμε στο δρόμο: "Ο αυτοκινητόδρομος είναι για τους τζογαδόρους / καλύτερα να χρησιμοποιήσετε τη λογική σας". Κατά κάποιο τρόπο οι απόλυτοι τζογαδόροι σε όλο το μαύρο έδαφος της Νοβοροσίας είναι αυτοί οι εθελοντές, με συμβόλαιο που υπογράφουν οι στρατιώτες που επιστρατεύουν τη δύναμη της αδιάσπαστης Πίστης για να υπερασπιστούν τη γη τους.

Όσο για τα πιόνια στο παιχνίδι της Δύσης που θα χαθούν ή θα παραδοθούν όταν το καζάνι βράζει στο έπακρο, είναι μια περίπτωση "και ο ουρανός πέφτει κάτω από σας".

Ο Σέλεϊ διαισθητικά κατάλαβε ότι όλοι επαναστατούμε ενάντια στη λήθη - στην οποία μας καταδικάζει ο θάνατος. Ωστόσο, αυτή η εξέγερση μπορεί να ακολουθήσει δύο εντελώς διαφορετικούς οδικούς χάρτες.

Ο μεθυσμένος από την εξουσία άνθρωπος καταστρέφει τα πάντα μπροστά του και καταστρέφεται με τη σειρά του (αυτή είναι η μοίρα της σημερινής Αυτοκρατορίας του ψεύδους).

Έπειτα υπάρχει ο δρόμος που ακολουθεί ο ποιητής ή ο πνευματικός πολεμιστής, του οποίου η ψυχή είναι η αιολική άρπα που καλεί τεράστιες, αόρατες, θαυματουργές δυνάμεις.

Φυσικά, ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων στην Ουκρανία δε θα τελειώσει με την Adveevka, και η μάχη στους πρόποδες του Ντονέτσκ, σχεδόν μιας δεκαετίας, θα συνεχιστεί.

Θα υπάρξουν κι άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις των Ε.Δ., η δυστυχία των αμάχων μπορεί να παραταθεί για αρκετό καιρό. Αλλά αυτό που είναι ήδη πεντακάθαρο είναι ότι κάθε υποδεέστερος σκακιστής της "τάξης που βασίζεται σε κανόνες" που ονειρεύεται να νικήσει τη ρωσική ψυχή σε χιλιάδων ετών ρωσικά εδάφη είναι αναπόφευκτα καταδικασμένος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail