Μόνο το 10% των πολιτών της ΕΕ πιστεύει ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει - δημοσκόπηση

ukrinform.net
Freepen.gr - Μόνο το 10% των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση σε 12 χώρες πιστεύει ότι η Ουκρανία θα θριαμβεύσει επί της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσίευσε την Τετάρτη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR).

Ενώ διπλάσιοι από τους ερωτηθέντες (20%) αναμένουν πως η Ρωσία θα αναδειχθεί νικήτρια, η επικρατέστερη άποψη - την οποία συμμερίζεται το 37% των ερωτηθέντων - ήταν ότι η σύγκρουση θα λήξει με κάποια μορφή συμβιβαστικής διευθέτησης.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα σε δύο μόνο χώρες, την Πολωνία και την Πορτογαλία, θεώρησαν πως μια ουκρανική νίκη ήταν πιο πιθανή από μια ρωσική, αλλά τα αποτελέσματα κάθε χώρας δείχνουν επίσης ότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ένας συμβιβασμός είναι πιο πιθανός. Πάνω από το ένα τρίτο (35%) των Πορτογάλων ερωτηθέντων και το 27% των Πολωνών προέβλεψαν έναν συμβιβασμό, σε σύγκριση με το 17% του καθενός που προέβλεψε μια νίκη του Κιέβου - ή με το 11% και το 14%, αντίστοιχα, που προέβλεψαν ότι η Μόσχα θα νικήσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail