Ο Ζελένσκι ετοιμάζεται να ανατινάξει τον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye πριν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, λέει υψηλόβαθμος Ρώσος βουλευτής

The State Duma, the Lower House of the Russian Parliament via ΑΡ
Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι σχεδιάζει να ανατινάξει τον πυρηνικό σταθμό του Ζαπορόζιε (ZNPP) ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο και στη συνέχεια να αποδώσει την τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία, παρασύροντας έτσι τη συμμαχία στη σύγκρουση, Λεονίντ Σλούτσκι, ηγέτης του LDPR κόμμα και πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, δήλωσε την Τετάρτη, σύμφωνα με το πρακτορείο ΤΑΣΣ.

«Όλα δείχνουν ότι ο Ζελένσκι σκοπεύει να παίξει «το τελευταίο του χαρτί» στο τραπέζι πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ και να ανατινάξει τον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye. Ο στόχος είναι τερατώδης - να χρησιμοποιήσει μια πυρηνική τρομοκρατική επίθεση για να ρίξει την ευθύνη στη Ρωσία και να αναγκάσει τη συλλογική Δύση να εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση της Ουκρανίας», έγραψε ο Σλούτσκι στο κανάλι του στο Telegram.

Ο νομοθέτης επεσήμανε ότι οι εντάσεις σχετικά με το ZNPP «δημιουργούνται, μεταξύ άλλων στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες».

"Σύμφωνα με τη Rosenergoatom, αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες ήταν σε έντονη επαφή με τον Ζελένσκι χθες το βράδυ. Ο λόγος είναι ξεκάθαρος - για να πειστεί ο Ουκρανός Φύρερ που έχει χάσει το μυαλό του μετά το σταμάτημα της "αντεπιθέσεως", να εγκαταλείψει τα σχέδιά του. Οι γενικές συνέπειες για όλη την Ευρώπη είναι επίσης ξεκάθαρες», πιστεύει ο βουλευτής.

Επιπλέον, ο Σλούτσκι είπε πως «η εγκατάλειψη της στρατιωτικής τους υποστήριξης στη χούντα του Κιέβου», η οποία επιδιώκει να πυροδοτήσει μια πυρηνική καταστροφή, «θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματική από οποιαδήποτε λέξη».

«Οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον έχουν όλες τις πιθανότητες να βρεθούν μεταξύ των χορηγών πυρηνικών τρομοκρατών και θα είναι υπεύθυνοι για τις επιπτώσεις από την έκρηξη του ZNPP», κατέληξε ο βουλευτής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail