Μια απάτη 280 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν μπορεί να είναι δυνατή χωρίς τις ευλογίες του Μπάιντεν

Μια πρόσφατη έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον γενικό επιθεωρητή της Διοίκησης Μικρών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, υπογραμμίζει την ευπάθεια του Προγράμματος Προστασίας Μισθοδοσίας (PPP) και του προγράμματος Δανείων Οικονομικού Τραυματισμού για Καταστροφών από τον Covid-19  (EIDL) από απατεώνες, ιδιαίτερα κατά τα πρώτα στάδια της πανδημίας.

Jyotiraditya Raj Dwivedi - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Καθώς εμβαθύνουμε σε αυτό το σκάνδαλο, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να πιστέψουμε ότι μια τέτοια τεράστια απάτη θα μπορούσε να συμβεί χωρίς τη γνώση και τη συμμετοχή του ίδιου του Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Η τεράστια κλίμακα της απάτης

Σύμφωνα με την έκθεση του γενικού επιθεωρητή, το 17% όλων των κεφαλαίων COVID-EIDL και PPP εκταμιεύτηκαν σε δυνητικά απατεώνες. Η εκτιμώμενη απάτη ανέρχεται σε πάνω από 136 δισεκατομμύρια δολάρια για το πρόγραμμα EIDL, αντιπροσωπεύοντας το 33% των συνολικών κεφαλαίων που δαπανήθηκαν.

Επιπλέον, το Πρόγραμμα Προστασίας Paycheck εκτιμάται ότι έχει εξαπατηθεί κατά 64 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως επιβεβαίωσε ο γενικός επιθεωρητής. Αυτοί οι συγκλονιστικοί αριθμοί εγείρουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την επίβλεψη και τη λογοδοσία των προγραμμάτων αρωγής.

Παρουσιάζοντας τα ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία

Όπως αναφέρθηκε από το Associated Press στις 13 Ιουνίου, οι απατεώνες έχουν δυνητικά κλέψει περίπου 280 δισεκατομμύρια δολάρια σε επείγουσα βοήθεια για τον COVID-19, ενώ επιπλέον 123 δισεκατομμύρια δολάρια σπαταλήθηκαν ή δαπανήθηκαν λάθος.

Αυτές οι απώλειες προέρχονται κυρίως από τα προγράμματα SBA και μια ξεχωριστή πρωτοβουλία για την παροχή επιδομάτων ανεργίας σε όσους έχουν πληγεί από την πανδημία. Το ποσό των 280 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντιπροσωπεύει το 10% των συνολικών 4,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που εκταμιεύτηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για βοήθεια για την αντιμετώπιση του COVID. Εντυπωσιακά, το αναφερόμενο ποσό απάτης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ευθυγραμμίζεται στενά με την ανάλυση που διεξήγαγε το AP.

Οι επιδράσεις Ripple των δόλιων πληρωμών

Οι συνέπειες αυτών των δόλιων πληρωμών εκτείνονται πολύ πέρα ​​από τις άμεσες οικονομικές απώλειες. Ο John Griffin, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο McCombs School of Business του Austin, τονίζει τον αντίκτυπο στις τιμές των κατοικιών.

Η έρευνα του Griffin αποκαλύπτει πως τα άτομα που λάμβαναν δάνεια Paycheck Protection είχαν περισσότερες πιθανότητες να επενδύσουν σε ακίνητα, οδηγώντας σε μέση αύξηση 5,7 ποσοστιαίων μονάδων στις τιμές των κατοικιών σε ταχυδρομικούς κώδικες που σχετίζονται με υψηλά επίπεδα απάτης.

Ακόμη και μετά τον υπολογισμό άλλων παραγόντων που επηρεάζουν τις τιμές των κατοικιών, όπως η προσφορά γης και η προηγούμενη αύξηση των τιμών, αυτή η αύξηση ισοδυναμεί με μέσο όρο 22.800 $ για ένα σπίτι 400.000 $. Επιπλέον, οι καταναλωτικές δαπάνες σε ταχυδρομικούς κώδικες με σημαντικά δόλια κεφάλαια υπέστησαν επίσης σημαντικές πληθωριστικές πιέσεις.

Η εμπλοκή του Μπάιντεν και τα απώτερα κίνητρα

Με ένα τέτοιο τεράστιο σχέδιο απάτης που περιλαμβάνει δισεκατομμύρια δολάρια, το να πιστεύει κανείς ότι η σημερινή κυβέρνηση Μπάιντεν αγνοούσε την κατάσταση γίνεται όλο και πιο προκλητική. Φαίνεται απίθανο πως θα μπορούσε να διατηρήσει την αθωότητά του ενώ ένα τόσο εκτεταμένο σκάνδαλο εκτυλισσόταν υπό το βλέμμα του.

Προκύπτουν εικασίες σχετικά με το εάν ο Μπάιντεν είχε απώτερα κίνητρα και επωφελήθηκε από αυτές τις απάτες. Κάποιοι προτείνουν ακόμη και ένα κρυφό κίνητρο, όπως περικοπή 10% σε όλες τις συναλλαγές που σχετίζονται με απάτη. Αν και λείπουν άμεσα αποδεικτικά στοιχεία, τα περιστασιακά στοιχεία εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την έκταση της εμπλοκής του Μπάιντεν.

Η απάτη των 280 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την στέγαση, σε συνδυασμό με την πιο ολοκληρωμένη απάτη των ταμείων αρωγής για τον COVID, αποκαλύπτει την ανησυχητική ευπάθεια και την έλλειψη εποπτείας στα προγράμματα αρωγής που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι σημαντικές οικονομικές απώλειες και οι επακόλουθες πληθωριστικές πιέσεις στην αγορά κατοικίας απαιτούν υπευθυνότητα και άμεση δράση. Ενώ μπορεί να λείπουν συγκεκριμένα στοιχεία που συνδέουν τον Πρόεδρο Μπάιντεν με αυτές τις δόλιες δραστηριότητες, το προηγούμενο παρελθόν της οικογένειας Μπάιντεν εγείρει εύλογες ανησυχίες σχετικά με την ευαισθητοποίηση και την πιθανή ανάμειξή του.

Καθώς οι έρευνες συνεχίζονται, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι Αμερικανοί αξίζουν διαφάνεια, υπευθυνότητα και δικαιοσύνη μπροστά σε τέτοιες συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail