Οι Ιταλοί κάνουν αναγκαστική δίαιτα λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού!

pixabay / AlbanyColley
Freepen.gr - Ο αυξανόμενος πληθωρισμός αναγκάζει τα ιταλικά νοικοκυριά να περιορίσουν τις δαπάνες για τρόφιμα, σύμφωνα με έκθεση της Γενικής Συνομοσπονδίας της Ιταλικής Βιομηχανίας (Confindustria).

Η έκθεση έδειξε πως οι δαπάνες των νοικοκυριών για τα παντοπωλεία βρίσκονται σε "απότομη πτώση". Μειώθηκαν κατά 3,7% το 2022 και κατά 8,7% το τέταρτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2021.

"Αυτό έχει γίνει βάρος για τη συνολική κατανάλωση, δεδομένου ότι οι δαπάνες για τρόφιμα αντιπροσωπεύουν το 14% όλων των δαπανών, δεύτερη μόνο μετά τις δαπάνες για στέγαση, νερό και ενέργεια (23%)", έγραψε η Confindustria.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Ένωσης Καταναλωτών (UNC), Massimiliano Dona, περιέγραψε την έκθεση ως "ανησυχητική" και ισχυρίστηκε πως "οι Ιταλοί κάνουν αναγκαστική δίαιτα λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού.”

Σημείωσε ότι η κατάσταση είχε σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη, θεωρώντας πως "η κατανάλωση αντιπροσωπεύει το 60% του ΑΕΠ και ότι, αν οι Ιταλοί δεν αγοράζουν, τότε οι έμποροι δεν πωλούν και οι επιχειρήσεις δεν παράγουν”.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail