Η Δύση κινδυνεύει να δημιουργήσει ένα "χιονισμένο ISIS" στην Ευρώπη με εξτρεμιστές να πολεμούν στην Ουκρανία

Sputnik / Russian Defence Ministry
Μια νεοναζιστική τρομοκρατική απειλή θα μπορούσε να προκύψει από την ομίχλη του πολέμου καθώς οι ριζοσπάστες επιστρέφουν από τις πρώτες γραμμές

Rachel Marsden - rachelmarsden.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Μια νέα απόπειρα δολοφονίας συγκλόνισε τη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα, στοχεύοντας σε μια εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα-αυτή τη φορά, τον συγγραφέα Ζαχάρ Πρίλεπιν, του οποίου το αυτοκίνητο ανατινάχθηκε στην περιοχή Νίζνι Νόβγκοροντ.

Το χτύπημα, το οποίο επέζησε ο Prilepin, θυμίζει το περιστατικό που σκότωσε την πολιτική επιστήμονα και ακτιβίστρια Darya Dugina πέρυσι κοντά στη Μόσχα, καθώς και τον βομβαρδισμό που στόχευσε τον στρατιωτικό blogger Vladlen tartarsky και ισοπέδωσε ένα καφέ της Αγίας Πετρούπολης. Αυτές οι επιθέσεις είναι παρόμοιες με εκείνες που συνήθως καταδικάζονται από τη Δύση όταν διαπράττονται από τζιχαντιστές. Αλλά η σαφής έλλειψη ενδιαφέροντος των Δυτικών αξιωματούχων για τον εντοπισμό ή την καταγγελία των δραστών αυτών των περιστατικών λέει πολλά.

Και μιλώντας για σαμποτάζ, ποιος είναι υπεύθυνος για την εκτόξευση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους που ανατινάχθηκε πάνω από το Κρεμλίνο την περασμένη εβδομάδα; Η απαξίωση από την Ουάσιγκτον είναι εκκωφαντική. Απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ που διέρρευσαν στο διαδίκτυο τον περασμένο μήνα έχουν ήδη υποδείξει Ουκρανούς πράκτορες που "επιδίωξαν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντός της Λευκορωσίας και της Ρωσίας, σε αντίθεση με τις επιθυμίες των ΗΠΑ και της Δύσης, και οι ηγέτες στο Κίεβο έχουν εξετάσει περαιτέρω στόχους εκτός Ουκρανίας", σύμφωνα με το NBC News. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό από την Washington Post, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken είπε ότι το περιστατικό πρέπει να ληφθεί με "ένα πολύ μεγάλο σέικερ αλατιού" – σαν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι να μην είχαν ήδη πλήρη επίγνωση της γενικής πρόθεσης να ακολουθήσουν ακριβώς τέτοιες επιθέσεις. Αλλά οι δυτικοί αξιωματούχοι παίζουν συνεχώς με εύλογη άρνηση. Αυτό που τους επιτρέπει να το κάνουν είναι η επιμονή τους να διακρίνουν μεταξύ της χώρας της Ουκρανίας από τη μία πλευρά, και των φιλοουκρανικών πρακτόρων και ομάδων από την άλλη.

Υπάρχουν σίγουρα πολλά σαμποτάζ εναντίον της Ρωσίας που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή. Ορισμένα αποδίδονται άμεσα στην Ουκρανία, όπως έκανε πρόσφατα η Le Monde της Γαλλίας μετά τον βομβαρδισμό ενός τρένου στο Μπριανσκ. Άλλες πράξεις, όπως η επίθεση στο δίκτυο αγωγών Nord Stream – ένα κεντρικό κομμάτι της Ρωσο-Ευρωπαϊκής Οικονομικής Συνεργασίας – έχουν περιγραφεί από Αμερικανούς αξιωματούχους ως διαπραχθέντα από απροσδιόριστες "φιλοουκρανικές" ομάδες.

Οποιαδήποτε διάκριση είναι πραγματικά μια μικρή λεπτομέρεια, δεδομένου ότι οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν μπορούν καν να ενοχληθούν να το κάνουν οι ίδιοι όταν μπορεί να τους ταιριάζει. Εκπαίδευσαν εν γνώσει τους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ, όπως έχουν τεκμηριώσει το Ottawa Citizen του Καναδά και άλλα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Αυτοί οι στρατιώτες είχαν τελικά ενταχθεί στον ουκρανικό στρατό και το υπόβαθρό τους ήταν βολικά λευκασμένο.

Η απειλή για την ασφάλεια που υποκινούν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στην Ευρώπη θυμίζει τις ενέργειές τους στη Συρία. Εκπαίδευσαν και εξόπλισαν "μετριοπαθείς" Σύριους αντάρτες σε μια αποτυχημένη προσπάθεια ανατροπής του Προέδρου Μπασάρ Άσαντ, και πολλοί από αυτούς τους μαχητές κατέληξαν να ενταχθούν στην Αλ Κάιντα.

Επιπλέον, τα όπλα που προμήθευαν οι Δυτικοί κατέληξαν τελικά στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους (IS, πρώην ISIS) και της al-Nusra. Μια ηχηρή επιτυχία για μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση.

Η Δύση κινδυνεύει να δημιουργήσει μια διεθνή τρομοκρατική Ντίσνεϋλαντ στην Ουκρανία όπως έκανε στη Συρία. Το 2018, οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών ανησυχούσαν για την επιστροφή των Γάλλων τζιχαντιστών από τη Συρία και τον αντίκτυπο της επανεκκίνησης των μαχητών στη γαλλική και ευρωπαϊκή εσωτερική ασφάλεια. Έχουν τους ίδιους φόβους για την επιστροφή μαχητών από την Ουκρανία;

Μόλις τον περασμένο μήνα, δύο Γάλλοι άνδρες, σύμφωνα με πληροφορίες στα 20 τους, κατέβηκαν από ένα λεωφορείο στο Παρίσι από το Λβιβ της Ουκρανίας, συνελήφθησαν, πήγαν κατευθείαν στο δικαστήριο και έχουν ήδη καταδικαστεί σε 15 μήνες φυλάκιση (με εννέα από αυτούς να είναι με αναστολή).

Στη γαλλική δικαιοσύνη, αυτό σημαίνει ότι πιάστηκαν στα πράσα. Όλα αυτά συνέβησαν τόσο γρήγορα που αν ανοιγοκλείσατε τα μάτια σας θα το χάσατε. Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι τύποι ακριβώς; Λοιπόν, οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες σίγουρα ξέρουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθούσαν αυτά τα δύο άτομα ειδικά για λίγο καιρό. Ένα από αυτά αναγνωρίζεται ανεπίσημα στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ως "Alain V" και προηγουμένως εμφανίστηκε σε μια έκθεση του τύπου για τους νεοναζί στον γαλλικό στρατό. Ήταν στο τμήμα κυνηγών Άλπεων του στρατού, οπότε είναι πιθανώς ένας μεγάλος σκιέρ. Ίσως ήταν λίγο πάνω στην Ουκρανία για κάποιο σκι με τους νεοναζί "Snow ISIS" που καθοδηγούνται από τη Δύση.

Ο ύποπτος φέρεται επίσης να έχει ένα τατουάζ στα γερμανικά της υπόσχεσης πίστης Schutzstaffel στον Αδόλφο Χίτλερ και λέγεται ότι έγραψε στο Facebook το 2018 πως οι μετανάστες θα πρέπει να φάνε μια "καλή σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού". Έτσι ήταν ήδη στη λίστα των άτακτων των αρχών ακόμη και πριν να φέρεται πως πήγε στην Ουκρανία με τον φίλο του, τον οποίο γνωρίζουμε ελάχιστα, αλλά η ταυτότητα του οποίου σε διάφορες γαλλικές πηγές έχει ανεπίσημα παρουσιαστεί ως "Guillaume a".

Μετά την άφιξή τους στο Παρίσι, αυτοί οι δύο συνελήφθησαν αμέσως για αυτό που περιγράφεται ως προηγούμενη παραδοχή ενοχής για μεταφορά και κατοχή όπλων, μερικά από τα οποία φαίνεται επίσης ότι κατάφεραν να βάλουν στο λεωφορείο.

Είναι αυτή μόνο η κορυφή του παγόβουνου μιας πολύ μεγαλύτερης απειλής για την Ευρώπη; Σύμφωνα με την εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών της Γαλλίας, η DGSI, περίπου 400 Γάλλοι πολίτες πολεμούν στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων περίπου 30 γνωστών νεοναζί. 

Όλα αυτά μπορεί να προκαλέσουν πραγματικό σοκ στο δυτικό κατεστημένο που συνεχίζει να υποστηρίζει ότι ο στόχος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την αποναζοποίηση δεν είναι παρά ψεύτικες ειδήσεις και εκδίδει ελέγχους γεγονότων [fact checks] για το σκοπό αυτό, λέγοντας ότι η έννοια των νεοναζί στην Ουκρανία είναι απλώς ρωσική προπαγάνδα. Θα ήταν καλύτερα να ελπίζουν πως με όλα τα όπλα και την εκπαίδευση που η Δύση έχει πετάξει στην Ουκρανία, οποιαδήποτε πιθανή αντίδραση στην Ευρώπη δεν παραμένει τίποτα περισσότερο από ένα απλό αποκύημα της φαντασίας. Αλλά αν είναι ανίδεοι, αφελείς ή απερίσκεπτοι, θα νομίζατε ότι αυτό το περιστατικό θα χρησίμευε ως κλήση αφύπνισης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail