Η Ιταλία επαναφέρει την πυρηνική της δύναμη εν μέσω μιας ΕΕ που διαλύεται γρήγορα

Η ΕΕ ήταν κάποτε ένα νέο λαμπερό παιχνίδι που προοριζόταν να ενώσει την ήπειρο σαν μια μεγάλη, ευτυχισμένη οικογένεια. Αλλά ακριβώς όπως μια δυσλειτουργική οικογένεια, οι παλιές μνησικακίες και οι αγώνες εξουσίας απειλούν να τη διαλύσουν. Είναι σαν ένα παιχνίδι Jenga, αλλά αντί να βγάζουν μπλοκ, οι χώρες αποσύρονται από συνθήκες και συμφωνίες.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Και με τα φαντάσματα δύο παγκόσμιων πολέμων να τους στοιχειώνουν ακόμα, μπορεί κανείς μόνο να ελπίζει ότι δε θα καταφύγουν σε χτυπήματα σαν ένα μάτσο τσακωμένων αδερφών.

Το πρόβλημα είναι απλό: τα κράτη μέλη δε φαίνεται να συμφωνούν σε τίποτα. Η Πολωνία είναι ένα καλό παράδειγμα. Επιδιώκει να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο στρατό σε όλη την Ευρώπη. Μεγαλύτερο από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Ακολουθεί η Ουγγαρία. Επιπλέον, στοχεύει να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ.

Αλλά το πιο εκπληκτικό πράγμα που βγαίνει από αυτό το χάος είναι η πρόσφατη απόφαση της Ιταλίας να επαναφέρει την πυρηνική της δύναμη. Σωστά. Η Ιταλία γίνεται πυρηνική.

Η Ιταλία επανεκκινεί την πυρηνική της ενέργεια

Για όσους από εσάς δεν ξέρετε, η Ιταλία είχε ένα πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας στο παρελθόν. Είχαν ακόμη και ένα πρόγραμμα πυρηνικών όπλων στις δεκαετίες του 1960 και του 1970. Αλλά τα έκλεισαν όλα το 1990 μετά την καταστροφή του Τσερνομπίλ.

Τώρα, η Ιταλία εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει πάλι το πυρηνικό της πρόγραμμα. Γιατί; Λοιπόν, είναι λιγότερο για την ενεργειακή κρίση και περισσότερο για τον ψυχρό πόλεμο μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κάτω Βουλή της Ιταλίας ενέκρινε ψήφισμα που υποβλήθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία που λέει στην κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξει ξανά η Ιταλία την πυρηνική ενέργεια.

Εάν συμβεί αυτό, η Ιταλία θα έκανε ένα πραγματικά τεράστιο βήμα προς τον στόχο της για αυτάρκεια και θα ήταν μεγάλο πλήγμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αντιγερμανική στάση της Μελόνι

Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει για την εξάλειψη της πυρηνικής ενέργειας από το μπλοκ. Ναι, η ΕΕ είχε αποφασίσει να απαλλαγεί από την πυρηνική ενέργεια, αφήνοντάς την στο σκοτάδι σαν ξεχασμένο νυχτερινό φως. Η Γερμανία μάλιστα το πήγε ένα βήμα παραπέρα κλείνοντας τους τρεις τελευταίους αντιδραστήρες της, θέτοντας φραγμό στους υποστηρικτές της πυρηνικής ενέργειας.

Όμως η Ιταλία έκανε το ακριβώς αντίθετο. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Μελόνι υπήρξε θορυβώδης αντίπαλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ισχυρίζεται πως οι Βρυξέλλες υπηρετούσαν παραδοσιακά ως εκπρόσωπος του Βερολίνου. Απλώς ακολουθούν τις οδηγίες της Γερμανίας. Η Giorgia Meloni, η σημερινή πρωθυπουργός της Ιταλίας, δεν είναι λάτρης του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού.

Είναι μια σταθερή συντηρητική που εκτιμά την ανεξαρτησία. Υποστήριξε πως η Ιταλία πρέπει να ανακτήσει το προηγούμενο μεγαλείο της.

Και έτσι, παραμένει σταθερά σε αντίθεση με τη Γερμανία. Είναι σαν να παρακολουθείς μια παρτίδα σκάκι. Η Γερμανία κάνει μια κίνηση και η Ιταλία αντεπιτίθεται με τη δική της. Όμως, αντί για πιόνια και ιππότες, χρησιμοποιούν πυρηνική ενέργεια

Αλλά, ας μην ξεχνάμε το πραγματικό ζήτημα. Η ΕΕ καταρρέει πιο γρήγορα από οβίδα. Οι εκκλήσεις για έξοδο γίνονται όλο και πιο δυνατές και η επιρροή της Γερμανίας αργά αλλά σταθερά μειώνεται.

Η ΕΕ σχεδιάστηκε για να ενώσει τα ευρωπαϊκά έθνη και να θέσει τέλος σε συγκρούσεις αιώνων. Δυστυχώς, φαίνεται να καταρρέει. Είναι μια καταστροφή αργής κίνησης, με πολλές χώρες να ακολουθούν τις δικές τους ατζέντες και να αγνοούν τα συμφέροντα του μπλοκ.

Ξεκίνησε με τις πολιτικές της Μέρκελ και τώρα επιδεινώνεται από τα συντηρητικά κινήματα. Εάν η ΕΕ δε βρει έναν τρόπο να ενωθεί σύντομα, μπορεί να είναι πολύ αργά για να αποτρέψει την ενδεχόμενη κατάρρευσή της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail