Ευρωπαϊκές χώρες με επικεφαλής την Πολωνία προτρέπουν το Κίεβο να τερματίσει τη σύγκρουση, λέει αμερικανός δημοσιογράφος

pixabay / danzig_hamburg
Freepen.gr - Μια ομάδα ευρωπαϊκών χωρών με επικεφαλής την Πολωνία προτρέπει τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι να τερματίσει τη σύγκρουση, έγραψε στον ιστότοπό του ο Αμερικανός δημοσιογράφος ερευνητής Seymour Hersh.

"Αυτή η ομάδα ηγείται από την Πολωνία <...>. Προτρέπει αθόρυβα τον Ζελένσκι να βρει έναν τρόπο να τερματίσει τον πόλεμο - ακόμη και με την παραίτηση του, αν χρειαστεί", σημείωσε ο Χερς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ομάδα περιλαμβάνει τα έθνη της Βαλτικής και τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων της Ουγγαρίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας.

Ο Χερς πρόσθεσε πως ο Ουκρανός πρόεδρος «δεν κουνιέται» και «αρχίζει να χάνει την ιδιωτική υποστήριξη των γειτόνων του».

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος είπε νωρίτερα, επικαλούμενος πηγές του, ότι η Ουκρανία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και η διάρκεια της σύγκρουσης εξαρτάται μόνο από τον αριθμό των ζωών των Ουκρανών που ο Ζελένσκι είναι διατεθειμένος να θυσιάσει. Ο Χερς πρόσθεσε πως η σύγκρουση συνεχίστηκε επειδή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «αποφάσισε να κερδίσει στην Ουκρανία».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail