Η Βραζιλία αναμένει να ωριμάσει η διαστημική συνεργασία με τη Ρωσία στο πλαίσιο των BRICS

pixabay / qimono
Freepen.gr - Η Βραζιλία προσδοκά να ωριμάσει η συνεργασία της με τη Ρωσία σε διαστημικά θέματα στο πλαίσιο των BRICS, δήλωσε στο Sputnik ο συντονιστής της Διαστημικής Υπηρεσίας της Βραζιλίας για δορυφόρους και εφαρμογές Rodrigo Leonardi.

"Έχουμε μια διαστημική συνεργασία με τη Ρωσία που είναι στο πλαίσιο της ομάδας BRICS. Φυσικά, συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους συναδέλφους μας από τη Roscosmos σε αυτό το πλαίσιο", δήλωσε ο Λεονάρντι στο περιθώριο του 38ου Συμποσίου Διαστήματος στο Κολοράντο Σπρινγκς. "Οι BRICS είναι ένα όραμα για το μέλλον. Είναι ένα πλαίσιο όπου τώρα καταβάλλουμε τις προσπάθειές μας στην ανταλλαγή εμπειριών και προϊόντων δεδομένων που μπορούν να εξελιχθούν στο μέλλον για να έχουμε πιο ώριμη συνεργασία μαζί. Επομένως, είναι ένας τόπος για να εξερευνήσουμε".

Ο Λεονάρντι είπε επίσης πως η Βραζιλία είναι ανοιχτή στην ανάπτυξη ικανοτήτων, στην ανταλλαγή φοιτητών και επαγγελματιών και στη συνέχιση της παράδοσης της συνεργασίας με όλους στο διάστημα.

Όταν ρωτήθηκε εάν οι τρέχουσες εντάσεις μεταξύ της Δύσης και της Μόσχας επηρεάζουν τη συνεργασία της Βραζιλίας με τη Ρωσία σε διαστημικά θέματα, ο Λεονάρντι είπε: «Οι εντάσεις επηρεάζουν τους πάντες, θα έλεγα ότι αυτό δεν είναι καλό για κανέναν».

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα πως η ειρήνη μπορεί να βρεθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε η Βραζιλία να συνεχίσει να συνεργάζεται με όλους στο διάστημα.

Όσον αφορά τις δυνατότητες της Βραζιλίας να συμμετάσχει στον προτεινόμενο διαστημικό σταθμό της Ρωσίας, ο Λεονάρντι είπε πως είναι «λίγο πολύ νωρίς» για να συζητηθεί μια τέτοια κίνηση.

* πληροφορίες urdupoint.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail