Οι Ηνωμένες Πολιτείες φεύγουν με ένα μεγάλο μαύρο μάτι στη Μέση Ανατολή, ευγενική προσφορά του Αραβικού Συνδέσμου

Εδώ είναι, σύντομο και γλυκό - ο Αραβικός Σύνδεσμος είπε στον Τζο Μπάιντεν και στο σόου του κλόουν της εξωτερικής πολιτικής του να «βγάλουν το κεφάλι από την άμμο» καθώς αντιστρέφει την πορεία του και τερμάτισε την αναστολή της Συρίας από τον Αραβικό Σύνδεσμο.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ας επιστρέψουμε στο μέλλον. Εδώ ήταν τα νέα πριν από σχεδόν 12 χρόνια:

Η Συρία έχει αποκλειστεί από τον Αραβικό Σύνδεσμο λόγω της αποτυχίας της να τερματίσει την αιματοχυσία που προκλήθηκε από τις βάναυσες κυβερνητικές καταστολές των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας, σε μια κίνηση που θα αυξήσει τη διεθνή πίεση στον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σε έκτακτη συνεδρίαση των 22 κρατών μελών της στο Κάιρο για να συζητήσουν την κρίση, η ένωση αποφάσισε να αποκλείσει τη Συρία έως ότου εφαρμόσει τους όρους μιας ειρηνευτικής συμφωνίας που είχε συμφωνηθεί παλαιότερα για να σταματήσει η βία.

Η ένωση συμφώνησε επίσης να επιβάλει οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις στη Συρία λόγω της αποτυχίας της να σταματήσει τη βία και κάλεσε τα κράτη μέλη της να αποσύρουν τους πρεσβευτές τους από τη Δαμασκό, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Σεΐχης Χαμάντ μπιν Τζασέμ μπιν Τζαμπρ μπιν Μοχάμεντ Αλ Θάνι.

Πριν από δώδεκα χρόνια, η δυτική αφήγηση, την οποία ασπάστηκαν τα άλλα μέλη του Αραβικού Συνδέσμου, παρουσίαζε τον Μπασίρ Άσαντ ως ένα βάναυσο δικτάτορα που επιθυμούσε να συντρίψει ανθρώπους που ήταν πρόθυμοι να ασπαστούν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ήταν σκέτη μαλ@κία. Ένα απόλυτο ψέμα από την πλευρά της δύσης. Οι αποκαλούμενοι «ειρηνικοί» διαδηλωτές που δέχθηκαν επίθεση από τη συριακή κυβέρνηση χρηματοδοτήθηκαν από τη CIA και τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Για τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, αυτή η απόπειρα να εκδιώξουν τον Άσαντ ήταν μια πρόβα για αυτό που συνέβη στο Μαϊντάν στην Ουκρανία τρία χρόνια αργότερα. Η επίθεση στον Άσαντ με ριζοσπάστες ισλαμιστές, ορισμένοι χρηματοδοτούμενοι από Άραβες του Κόλπου, ήταν μια αδέξια απόπειρα έγχρωμης επανάστασης και η Συρία, ειλικρινά, είχε αρκετή στρατιωτική δύναμη για να αποτρέψει την ήττα έως ότου οι Ρώσοι ήρθαν να τη σώσουν το Σεπτέμβριο του 2015.

Γιατί επενέβη η Ρωσία για να σώσει τη Συρία; Φαίνεται πως ο Πούτιν και η ομάδα του συνειδητοποίησαν τελικά, στον απόηχο του πραξικοπήματος που υποστηρίχθηκε από τη Δύση στην Ουκρανία το Φεβρουάριο του 2014 και την επακόλουθη ουκρανική επίθεση στον ρωσόφωνο πληθυσμό στο Ντονμπάς, ότι οι αυτοκρατορικές φιλοδοξίες των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ευρωπαίων συμμάχων τους ήταν άσβεστες και έπρεπε να νικηθούν. Η βοήθεια της συριακής κυβέρνησης στις μάχες της εναντίον των υποστηριζόμενων από τη Δύση ισλαμιστών εξτρεμιστών σηματοδότησε μια κρίσιμη αντεπίθεση στις δυτικές φιλοδοξίες.

Σήμερα, ο Αραβικός Σύνδεσμος αντέστρεψε την αναστολή της Συρίας και ουσιαστικά είπε στον Τζο Μπάιντεν και στις Ηνωμένες Πολιτείες να αποχωριστούν (ένα ευγενικό υποκατάστατο για τη βόμβα F).

Ο Αραβικός Σύνδεσμος αποδέχθηκε εκ νέου τη Συρία μετά από 11 χρόνια απουσίας, δήλωσε ο οργανισμός την Κυριακή, μετά από έκτακτη συνεδρίαση στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο της Αιγύπτου. . . .

Ο Αραβικός Σύνδεσμος τόνισε επίσης την ανάγκη να γίνουν «πρακτικά και αποτελεσματικά βήματα» για την επίλυση της συριακής κρίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ θα μπορούσε να συμμετάσχει στην επικείμενη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στη Σαουδική Αραβία εάν προσκληθεί και εάν θέλει να παραστεί, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Κυριακή ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γκέιτ.

«Η Συρία, από απόψε, είναι πλήρες μέλος του Αραβικού Συνδέσμου και από αύριο έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε οποιαδήποτε συνάντηση. Όταν η χώρα υποδοχής, στην προκειμένη περίπτωση η Σαουδική Αραβία, στείλει την πρόσκληση, (ο Άσαντ) μπορεί να παρευρεθεί εάν το επιθυμεί», είπε ο Γκέιτ.

Αξιωματούχοι και αναλυτές είπαν ότι η επανεισδοχή της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο, αν και συμβολική, έρχεται με την πιθανότητα να επιτρέψει την αποκατάσταση του Άσαντ διεθνώς και ενδεχομένως να επιτρέψει την άρση των εξοντωτικών κυρώσεων κατά του καθεστώτος του.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν είναι ευχαριστημένοι. Γκρινιάζουν σαν μασκαράς:

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βεντάντ Πατέλ, κατέστησε σαφές ότι η Ουάσιγκτον δε συμφωνεί με τέτοια σχέδια. Οι ΗΠΑ «δε θα ομαλοποιήσουν τις σχέσεις με το καθεστώς Άσαντ και δεν υποστηρίζουμε ούτε άλλες εξομαλύνσεις με τη Δαμασκό», είπε σε ενημέρωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον.

«Το έχουμε καταστήσει πολύ σαφές στους εταίρους μας», είπε ο Patel. «Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι μια πολιτική λύση που περιγράφεται στο ψήφισμα 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι η μόνη βιώσιμη λύση σε αυτή τη σύγκρουση στη Συρία».

Το ψήφισμα 2254 εγκρίνει έναν οδικό χάρτη για μια ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία μέσω συνομιλιών με τη διευκόλυνση του ΟΗΕ μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και των μελών της αντιπολίτευσης.

Θεωρήστε το ως μια ακόμη ουσιαστική και συμβολική νίκη για τη Ρωσία και την Κίνα. Στον απόηχο της ιστορικής συνόδου κορυφής το Μάρτιο, οι πρώην σύμμαχοι της Μέσης Ανατολής, ιδίως η Σαουδική Αραβία, έχουν τολμήσει να έρθουν σε ρήξη με την Ουάσιγκτον σε μια σειρά από οικονομικά και θέματα εξωτερικής πολιτικής και να χαράξουν τη δική τους πορεία. Ο τερματισμός της αναστολής της Συρίας χωρίς κανένα αντάλλαγμα ισοδυναμεί με το να κλωτσάς τις Ηνωμένες Πολιτείες στον καβάλο. Ο θείος Σαμ θυμώνει περισσότερο και κάνει μορφασμούς από μεγάλο πόνο.

Είναι πλέον σαφές ότι ένα βασικό στοιχείο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ τα τελευταία 13 χρόνια ήταν η υποκίνηση εμφυλίου πολέμου σε χώρες όπου οι ηγέτες των ΗΠΑ ήθελαν μια αλλαγή ηγεσίας. Πρόκειται για ένα δολοφονικό, αιματοβαμμένο ρεκόρ και τώρα, χάρη στη Ρωσία και την Κίνα και τη Σαουδική Αραβία, φτάνει στο τέλος του. Ο Αραβικός Σύνδεσμος έδωσε σήμερα μια μεταφορικά τιμωρητική κλωτσιά στη βουβωνική χώρα του θείου Σαμ. Ωχ!!

Η δράση του Αραβικού Συνδέσμου εκτροχιάζει την προσπάθεια των ΗΠΑ να απομονώσουν και να τιμωρήσουν το Ιράν επειδή η Συρία ήταν αντιπρόσωπος αυτού του στόχου εξωτερικής πολιτικής. Αυτή η απόφαση αφήνει την εκστρατεία μυστικής δράσης της CIA και του MI-6 στη Συρία σε πλήρη καταστροφή. Καλό ξεμπέρδεμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail