Οι καταυλισμοί αστέγων εκρήγνυνται σε μέγεθος σε όλη την Αμερική καθώς τα ενοίκια και οι εξώσεις αυξάνονται

Κοινότητες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες καταλαμβάνονται από γιγάντιους καταυλισμούς αστέγων, αλλά υποτίθεται ότι πιστεύουμε πως αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί πολύ σκληρά να πείσει όλους μας ότι η οικονομία είναι σε καλή κατάσταση, παρόλο που πολλές από τις πιο εξέχουσες εταιρείες μας πραγματοποιούν επί του παρόντος μαζικές απολύσεις και ενώ οι Challenger, Gray & Christmas μας λένε πως ο αριθμός των περικοπών θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους ήταν αυξημένο κατά 396 τοις εκατό σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Ακριβώς όπως το 2008 και το 2009, μεγάλος αριθμός ανθρώπων που έχασαν τη δουλειά τους ή τις επιχειρήσεις τους καταλήγουν να ζουν στους δρόμους, με αποτέλεσμα οι καταυλισμοί αστέγων να εκραγούν σε μέγεθος από ακτή σε ακτή.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Στην κομητεία Marin της Καλιφόρνια η μέση τιμή ενός σπιτιού είναι 1,4 εκατομμύρια δολάρια και είναι μια από τις πιο ευημερούσες περιοχές ολόκληρης της χώρας.

Αλλά είναι επίσης το σπίτι για τεράστιες ορδές αστέγων. Στην πραγματικότητα, ένας από τους μεγαλύτερους καταυλισμούς αστέγων στην κομητεία Marin έχει πλέον μήκος πάνω από δύο μίλια:

Εκατοντάδες ντόπιοι σε μια από τις πλουσιότερες κομητείες του Σαν Φρανσίσκο αναγκάστηκαν να μαζέψουν τις ζωές τους σε τροχόσπιτα και ρυμουλκούμενα αφού εκδιώχθηκαν από την αγορά κατοικίας.

Συγκλονιστικές φωτογραφίες δείχνουν τη διαρκώς αυξανόμενη σειρά φορτηγών και άλλων οχημάτων κατά μήκος της εθνικής οδού 101 – η οποία τώρα εκτείνεται πάνω από δύο μίλια σε έναν από τους μεγαλύτερους καταυλισμούς στη χώρα.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ήξερε ότι η άντληση τεράστιων ποσών χρημάτων στο σύστημα θα έκανε τους πλούσιους ακόμη πιο πλούσιους, αλλά ήλπιζε επίσης πως μέρος αυτού του πλούτου θα κατέληγε τελικά στους φτωχούς.

Δυστυχώς, αυτό δε συνέβη πραγματικά.

Αντίθετα, το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών έχει γίνει μεγαλύτερο από ποτέ, και τώρα βλέπουμε τέτοιες σκηνές σε όλο το έθνος.


Ήμουν εντελώς απογοητευμένος όταν είδα για πρώτη φορά αυτό το βίντεο.

Όσοι μένουν εκεί προσπαθούν να το κάνουν το καλύτερο. Στην πραγματικότητα, μια γυναίκα που πρόσφατα «μετακόμισε» το συγκρίνει με τον «παράδεισο»:

«Η ζωή μου εδώ… είναι εντάξει για μένα. Είναι πραγματικά χαλαρωτικό. Δεν υπάρχει καμία παρενόχληση», είπε η Shelly G. στην Post.

Η Shelly, 53, μετακόμισε στην Binford Road από την Petaluma στις αρχές Απριλίου για να ενωθεί με τον φίλο της Terry.

Η Shelly καθόταν κάτω από μια καλυμμένη περιοχή πίσω από ένα πράσινο όχημα και κρατούσε το μικρό της σκυλάκι, Bailey, καθώς μιλούσε στην Post.

«Αυτό εδώ, αυτός είναι ο παράδεισος», συνέχισε.

Όχι, δε ζείτε στον «παράδεισο».

Είστε 53 ετών και ζείτε σε ένα όχημα στην άκρη του δρόμου.

Αλλά της δίνω τα εύσημα που προσπάθησε να δώσει μια θετική στροφή στις πολύ οδυνηρές περιστάσεις της.

Φυσικά, απέχει πολύ από το να είναι μόνη. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Αμερικανοί είναι επί του παρόντος άστεγοι και ο αριθμός αυτός αναπόφευκτα θα αυξηθεί πολύ.

Πολλοί θα υποστήριζαν πως το πρόβλημα είναι ακόμη χειρότερο στη νότια Καλιφόρνια. Ο καταυλισμός αστέγων κατά μήκος της λεωφόρου San Vicente στο Beverly Grove συνεχίζει να επεκτείνεται και αυτό έχει ωθήσει έναν γιατρό σε οριακό σημείο:


Ο Δρ Kenneth Wright, γιατρός και χειρουργός, εργάζεται σε ένα γραφείο στη γειτονιά εδώ και 22 χρόνια.

«Τα τελευταία ενάμιση έως δύο χρόνια, υπάρχουν καταυλισμοί και στις δύο πλευρές του κτιρίου των γραφείων μας. Οι ασθενείς φοβούνται να μπουν μέσα. Πολλοί από αυτούς έχουν ψυχιατρικά προβλήματα, προβλήματα ναρκωτικών και ουρλιάζουν λέγοντας βωμολοχίες. Αυτοί αφοδεύουν στις ζαρντινιέρες μας, αφοδεύουν στο πάρκινγκ και έχω φτάσει στο σημείο τώρα που έπρεπε να φύγω. Το προσωπικό του γραφείου μου φοβάται. Φοβούνται να έρθουν στο γραφείο. Έρχονται σε ζευγάρια», είπε ο Ράιτ.

Νιώθω πολύ άσχημα για εκείνον.

Αλλά τουλάχιστον έχει την επιλογή να μεταφέρει το γραφείο του.

Άλλοι τύποι επιχειρήσεων δεν είναι τόσο εύκολο να μετεγκατασταθούν.

Δυστυχώς, είναι πλέον σχεδόν αδύνατο να ξεφύγουμε από αυτήν την κρίση σε ορισμένες πόλεις.

Σε αυτό το σημείο, ολόκληρη η πόλη του Πόρτλαντ είναι ουσιαστικά ένας τεράστιος καταυλισμός αστέγων και ως αποτέλεσμα αμέτρητες επιχειρήσεις έχουν καταφύγει για πιο πράσινα λιβάδια.

Ναι, μερικοί από τους ανθρώπους που ζουν σε αυτούς τους καταυλισμούς αστέγων είναι τοξικομανείς και εγκληματίες, αλλά υπάρχουν επίσης πολλά σκληρά εργαζόμενα άτομα που μόλις είχαν κάποια σκληρή τύχη.

Αυτές τις μέρες, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού μετά βίας τα βγάζει πέρα από μήνα σε μήνα και ο πληθωρισμός έχει ωθήσει το κόστος στέγασης σε παράλογα υψηλά επίπεδα:

Οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν μια από τις πιο δύσκολες αγορές των τελευταίων ετών – με έως και 20 υποψήφιους ενοικιαστές ανά διαμέρισμα σε ορισμένες πόλεις.

Το βορειοανατολικό σημείο βρίσκεται στο μηδέν στη μάχη για ένα νέο διαμέρισμα, καθώς ο πληθωρισμός, οι αυξήσεις των επιτοκίων και οι πιέσεις στο κόστος ζωής καταρρίπτουν τα όνειρα ιδιοκτησίας σπιτιού πολλών Millennials και Gen Zers.

Σχεδόν οι μισές από τις 20 πιο ανταγωνιστικές αγορές για ενοικίαση το 2023 βρίσκονται στα βορειοανατολικά, με το North Jersey να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, σύμφωνα με το Rent Café, το οποίο ανέλυσε 134 αγορές στις ΗΠΑ.


Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που ζητούν οι ιδιοκτήτες αυτές τις μέρες.

Στη Νέα Υόρκη, το μέσο ενοίκιο σε ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου έχει φτάσει πλέον τις πέντε χιλιάδες δολάρια το μήνα:

Αυτή η υψηλή ζήτηση θα μπορούσε εν μέρει να οφείλεται στο ότι οι ενοικιαστές της Νέας Υόρκης παθαίνουν σοκ από τα υπέρογκα ποσοστά ανανέωσης για κουτιά παπουτσιών στην πόλη, όπου τα ενοίκια ενός υπνοδωματίου τώρα κοστίζουν κατά μέσο όρο 5.000 $ το μήνα.


Μπορείτε να φανταστείτε να πληρώνετε 5.000 δολάρια το μήνα για ένα διαμέρισμα με μόνο ένα υπνοδωμάτιο;

Αυτό είναι παράνοια.

Αλλά χάρη στην Federal Reserve, αυτή είναι η χώρα μας τώρα.

Και καθώς οι οικονομικές συνθήκες επιδεινώνονται, ο αριθμός των Αμερικανών που αποσύρονται από τα ενοίκια τους έχει αυξηθεί στα ύψη:

Συνολικά, οι ιδιοκτήτες κατέθεσαν σχεδόν 970.000 υποθέσεις έξωσης στους ιστότοπους που παρακολουθούμε στο ETS, αύξηση 78,6% σε σύγκριση με το 2021.

Αυτοί που τρέχουν τα πράγματα δεν πρόκειται να μπορέσουν να το διορθώσουν.

Τους επόμενους μήνες, πολλοί περισσότεροι Αμερικανοί θα χάσουν τις δουλειές τους και πολλοί περισσότεροι Αμερικανοί θα εκδιώξουν από τα σπίτια τους.

Αυτό σημαίνει πως πολύ περισσότεροι άνθρωποι θα ενταχθούν στις τάξεις των αστέγων και οι καταυλισμοί αστέγων θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται γρήγορα σε όλη τη χώρα.

Παρακαλώ μην κοιτάτε υποτιμητικά αυτούς που καταλήγουν στους καταυλισμούς αστέγων, γιατί με μερικά άσχημα διαλείμματα θα μπορούσατε να είστε κι εσείς ένας από αυτούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail