Μπορούμε να σταματήσουμε να φαντασιωνόμαστε; Πού είναι οι ενήλικες όταν πρόκειται για την Ουκρανία;

Υπάρχουν ακόμη μια σειρά από αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το περιστατικό της καταρριψης του MQ9 Predator στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας την Τρίτη. Ας ξεκινήσουμε με τα γεγονότα:

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

  • Το drone MQ9 εκτελούσε αποστολή πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης στο διεθνή εναέριο χώρο στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας.
  • Το MQ9 απενεργοποίησε τον αναμεταδότη αναγνώρισης, φίλου ή εχθρού (IFF).
  • Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας παρακολουθούσαν το drone.
  • Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν το drone.
  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ πετούν drones κατά μήκος της ακτής της Κριμαίας για περισσότερο από ένα χρόνο.
  • Το drone καταρρίφθηκε χωρίς πυρά από τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

Μέχρι στιγμής, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο ρωσικός στρατός εμμένουν στην ίδια ιστορία - δηλαδή, ένα από τα αεροπλάνα κόλλησε την προπέλα του drone κατά λάθος, γεγονός που προκάλεσε τη συντριβή του.

Βρισκόμαστε στο πλήρες θέατρο Kabuki. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιμένουν πως αυτό το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ήταν ακίνδυνο, απλώς έκανε τη δουλειά του, όταν ένας ανίκανος Ρώσος πιλότος απέτυχε να ελέγξει το αεροπλάνο του. Η Ρωσία επιμένει πως δεν υπήρξε επαφή με το drone και ισχυρίστηκε ότι γύρισε απότομα και έπεσε από τον ουρανό.

Τα σχόλια του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Λαβρόφ για το περιστατικό καθιστούν σαφές πως η Ρωσία θεωρούσε αυτό το drone ως απειλή για την ασφάλειά της:

Ο στρατός μας έδωσε μια αξιολόγηση, την οποία αναπαρήγαγε ο Πρέσβης μας στην Ουάσιγκτον, Alexander Antonov. Περιέγραψε, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων, πώς το θεωρούμε αυτό από την άποψη της παγκόσμιας ασφάλειας. Προσκλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, όπου του παρουσιάστηκαν εντελώς αβάσιμοι ισχυρισμοί σχετικά με την παραβίαση της ελευθερίας της αεροναυπηγικής.

Έχετε ακούσει εκπροσώπους του Πενταγώνου και του Μικτού Επιτελείου να λένε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να πετούν όπου θέλουν «σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

https://t.me/DonbassDevushka/48682



Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον αντέδρασε έντονα στις εκκλήσεις Αμερικανών αξιωματούχων, και συγκεκριμένα του γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος που παρεμβαίνει σε αμερικανικό drone:

«Η σκόπιμη επίθεση σε ρωσικό αεροσκάφος σε ουδέτερο εναέριο χώρο δεν είναι απλώς έγκλημα βάσει του διεθνούς δικαίου, αλλά και ανοιχτή κήρυξη πολέμου στη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη», προειδοποίησε. «Μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών θα ήταν ριζικά διαφορετική από έναν πόλεμο αντιπροσώπων που οι Αμερικανοί διεξάγουν εξ αποστάσεως εναντίον μας στην Ουκρανία. Είναι έτοιμο το Καπιτώλιο να εκθέσει τους Αμερικανούς πολίτες και τη διεθνή κοινότητα στον κίνδυνο ενός ολοκληρωτικού πυρηνικού πολέμου; Απάντησε, αγαπητέ γερουσιαστή!» https://t.me/Slavyangrad/37513

Αν κοιτάξετε προσεκτικά την εικόνα του MQ9 Reaper παραπάνω, θα δείτε ότι είναι σχεδόν αδύνατο για ένα ρωσικό τζετ να «χτυπήσει» την προπέλα χωρίς να προκαλέσει άλλη ζημιά στο drone. Αυτό το είδος πρόσκρουσης θα είχε προκαλέσει το drone να αρχίσει να πέφτει, πιθανότατα ως το τέλος.

Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται πως έχουν βίντεο από το περιστατικό. Αλήθεια; Τότε γιατί δεν έχει κυκλοφορήσει. Εάν το βίντεο υποστηρίζει αυτόν τον απολογισμό των ΗΠΑ για το περιστατικό, αυτό θα ήταν ένα μεγάλο πραξικόπημα δημοσίων σχέσεων. Θα ξεσκέπαζε τον Ρώσο Πρέσβη που λέει ψέματα για τη χώρα του (αυτό δεν θα ήταν μοναδικό στη Ρωσία, όλοι οι Πρέσβεις από όλες τις χώρες είναι γνωστό πως λένε ψέματα από καιρό σε καιρό). Η Ρωσία διαθέτει επίσης βίντεο και από τα δύο αεροπλάνα που εμπλέκονται στην αναχαίτιση. Γιατί δεν κυκλοφορεί αυτό το βίντεο;

Μια πιθανή εξήγηση, οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν κάποιου είδους ηλεκτρονικό σύστημα όπλων που απενεργοποίησε το drone και προκάλεσε τη συντριβή του. Η Ρωσία δε θέλει να δημοσιοποιήσει κανένα υλικό που θα έδειχνε το drone να είναι απενεργοποιημένο.

Είμαι βέβαιος ότι αυτή η ενέργεια σχεδιάστηκε εκ των προτέρων από τη Ρωσία. Επέλεξαν τον χρόνο και τον τόπο για να κατεβάσουν το drone επειδή είχαν ήδη τα σκάφη ανάκτησης του ναυτικού τους για να παραλάβουν τα συντρίμμια. Εάν η Ρωσία ανακτήσει τους αισθητήρες νοημοσύνης σε αυτό το πουλί, θα είναι σε θέση να αναλύσει και να αναπτύξει αντίμετρα για να εμποδίσει τη μελλοντική συλλογή πληροφοριών.

Νομίζω πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ θα επανεξετάσουν τη χρήση των drones στην περιοχή επιχειρήσεων της Μαύρης Θάλασσας. Η Ρωσία έθεσε ένα σαφές σημάδι ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την ανεμπόδιστη συλλογή πληροφοριών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σχεδιασμό και επιχειρήσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Αυτό δεν είναι βιντεοπαιχνίδι. Η Ρωσία, από την σκοπιά της, υπερασπίζεται την πατρίδα της. Όπως ανέφερα στο προηγούμενο άρθρο μου, πώς θα αντιδρούσαμε εάν ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πετούσαν κατά μήκος των συνόρων Μεξικού/ΗΠΑ συλλέγοντας πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη των συνοριακών δυνάμεων των ΗΠΑ και διαβιβάζοντας αυτές τις πληροφορίες στα μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών, τα οποία με τη σειρά τους θα χρησιμοποιούσαν αυτές τις πληροφορίες για πλημμυρίζουν τα αδύνατα σημεία των συνόρων μας με λαθρομετανάστες; Οι Αμερικανοί θα ήταν δικαίως εξοργισμένοι. Γιατί λοιπόν πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε και περιμένουμε από τους Ρώσους να φερθούν σαν ηττημένοι και να μην κάνουν τίποτα;

Αυτός είναι ο λόγος για τον τίτλο αυτού του άρθρου. Χρειαζόμαστε μερικούς ενήλικες στην Ουάσιγκτον, DC για να αποσιωπήσουν όλες τις εμπόλεμες απειλές και να εργαστούν για την εκτόνωση αυτής της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία. Εάν δεν το κάνουμε, αυτό θα έχει άσχημο τέλος για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail