Η Γερμανία αρχίζει να αναπτύσσει συστήματα Patriot στην Πολωνία

Bundeswehr
Freepen.gr - Η πρώτη παρτίδα πυραυλικών συστημάτων Patriot εδάφους-αέρος που θα αναπτυχθεί στην Πολωνία από τον γερμανικό στρατό έφτασε στη χώρα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Bundeswehr.

Μαζί με μια μοίρα 350 στρατιωτών, οι μονάδες θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της αεράμυνας της Πολωνίας και στη βελτίωση της ασφάλειας της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ.

Τα πυραυλικά συστήματα θα τοποθετηθούν τελικά στην πόλη Zamość της ανατολικής Πολωνίας.

Σύμφωνα με τον γερμανικό στρατό, τα συστήματα αποτελούνται από περισσότερα από δέκα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων ραντάρ, μονάδων καθοδήγησης και εκτοξευτών, τα οποία μπορούν να χωρέσουν από τέσσερις έως 16 πυραύλους το καθένα.

Bundeswehr
Τα πυραυλικά συστήματα Patriot θα «αυξήσουν τη γερμανική συνεισφορά σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη», ανέφερε ο γερμανικός στρατός στην ιστοσελίδα του. «Ο γερμανικός στρατός θα χρησιμοποιήσει τα συστήματα Patriot για να ενισχύσει την ολοκληρωμένη αεροπορική άμυνα του ΝΑΤΟ στην ανατολική πλευρά της Συμμαχίας».

Ο γερμανικός στρατός στέλνει αρχικά 350 στρατιώτες μαζί με τον οπλισμό, ωστόσο αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί σε έως και 650 στρατιώτες εάν χρειαστεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail