Η Ρωσία κλείνει τα αμερικανικά και γερμανικά στρατιωτικά και βιολογικά προγράμματα στην Ουκρανία

Freepen.gr - Λόγω των ενεργειών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η Ρωσία κατάφερε να σταματήσει την εφαρμογή των αμερικανικών στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής των Δυνάμεων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Igor Kirillov, αναφέρει το TASS.

«Χάρη στις ενέργειες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, κατέστη δυνατό να σταματήσει η εφαρμογή στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας», είπε ο Kirillov κατά τη διάρκεια ενημέρωσης αφιερωμένης στην ανάλυση των εγγράφων που σχετίζονται με τις στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, για να αποφύγουν την κριτική, άρχισαν να αλλάζουν προσεγγίσεις στην οργάνωση στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων. Οι ΗΠΑ, είπε, κάνουν πελάτες πολιτικά τμήματα όπως το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Ενέργειας και τον Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης.

Τον Ιούλιο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε αναφορές σχετικά με το έργο των βιοεργαστηρίων στην Ουκρανία. Η Ουκρανία, ανέφερε η έκθεση, χρησιμοποιήθηκε ως πεδίο δοκιμών για βιολογικά όπλα της Γερμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail