«Δεν εκπλήσσει» το μπλακάουτ στα δυτικά μέσα ενημέρωσης για το ρόλο των ΗΠΑ στην επίθεση στο Nord Stream: Αναλυτής

Freepen.gr - Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν σιωπήσει τελείως αφού ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος Seymour Hersh την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε ότι το αμερικανικό ναυτικό βρισκόταν πίσω από την έκρηξη του αγωγού Nord Stream το Σεπτέμβριο του 2022, σύμφωνα με έναν αναλυτή.

Ο Gilbert Doctorow, ένας αναλυτής διεθνών υποθέσεων με έδρα τις Βρυξέλλες, ο οποίος είναι κάτοχος Ph.D. στη ρωσική ιστορία από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, δήλωσε στο Press TV σε συνέντευξή του την Κυριακή πως το μπλακ άουτ των δυτικών μέσων ενημέρωσης για την έκθεση του Χερς δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς ακολουθεί το παράδειγμα των ΗΠΑ.

«Μένω στο Βέλγιο, μόλις κοίταζα σήμερα τις εφημερίδες μας… δεν υπήρχε λέξη για τον Seymour Hersh, ούτε λέξη για την έκθεσή του. Δεν υπάρχει καμία έκπληξη ούτε εκεί γιατί, εδώ και χρόνια, οι ευρωπαϊκές εφημερίδες και τα μέσα ενημέρωσης έχουν πάρει τα σημάδια τους από την Ουάσιγκτον», είπε.

Ο Χερς, πρώην βραβευμένος ρεπόρτερ των New York Times, έγραψε στο blog του την Τετάρτη ότι δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ τοποθέτησαν τις βόμβες που κατέστρεψαν τρεις από τους τέσσερις αγωγούς που κατασκευάστηκαν για τη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στην έκθεσή του, ο Χερς υποστήριξε ότι ο βομβαρδισμός είχε διαταχθεί απευθείας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και πραγματοποιήθηκε από τη CIA με τη βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Ενώ το Πεντάγωνο έχει αρνηθεί τον ισχυρισμό, η Μόσχα ζήτησε να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα και είπε ότι θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail