Η διασύνδεση της Ανατολικής Στρατιωτικής Συμμαχίας

Στις 20 Φεβρουαρίου, ένα IL-76TD της ιρανικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε από την Τεχεράνη στη Μόσχα σε τακτική επίσκεψη. Τις τελευταίες 10 ημέρες, αυτή είναι η 4η επίσκεψη αυτού του αεροσκάφους φορτίου στη ρωσική πρωτεύουσα. Νωρίτερα, ένας άλλος ιρανικός μεταφορέας, ένα Boeing-747 της Saha Airlines, πέταξε στη Ρωσία. 
 
southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Το φορτίο στο ιρανικό αεροσκάφος παραμένει μυστικό. Ωστόσο, η κίνηση των φορτηγών αεροπλάνων της ιρανικής Πολεμικής Αεροπορίας που πετούν προς τη Μόσχα έχει αυξηθεί μόλις πρόσφατα.

Το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Τεχεράνης και Μόσχας αυξάνεται σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του στρατού.

Τα UAV Geran-2, που θεωρούνται πως μετονομάζονται σε ιρανικά συστήματα Shahed-136, έχουν ήδη αποδείξει την υψηλή τους αποτελεσματικότητα στο πεδίο της μάχης κατά τη διάρκεια των μαχών στην Ουκρανία.

Το ίδιο το Ιράν αρνείται τη σύνδεση μεταξύ Geran και Shahed. Αν και, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, η Ρωσία έχει αγοράσει περίπου 2.600 UAV.

Νωρίτερα, στις 12 Φεβρουαρίου, ο Guardian ανέφερε, επικαλούμενος πηγές τοτ, ότι από το Νοέμβριο του 2022 το Ιράν φέρεται να έχει παραδώσει 18 επιθετικά UAV νέου τύπου στη Ρωσία. Αναφέρεται πως περιλαμβάνουν 12 Shahed-129 και Shahed-191, καθώς και 6 Mohajer-6. Τα περισσότερα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη φέρεται να μεταφέρθηκαν μέσω της Κασπίας Θάλασσας, όπου επαναφορτώθηκαν από τα ιρανικά πλοία στα ρωσικά.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής η αναφορά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Πριν από λίγους μήνες, η Μόσχα και η Τεχεράνη κατέληξαν σε συμφωνία για την ανταλλαγή τεχνολογιών για την παραγωγή διαφόρων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού. Έτσι, το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα απέκτησε πρόσβαση στην ανάπτυξη αναλόγων ιρανικών UAV.

Σε αντάλλαγμα, η ιρανική βιομηχανία έλαβε τις ρωσικές τεχνολογίες για τις οποίες ενδιαφερόταν. Σύμφωνα με τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, περιλαμβάνουν ελικόπτερα και αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα. Αναφέρθηκε επίσης ότι 24 μαχητικά Su-35, που προορίζονταν προηγουμένως για την Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία, θα παραδοθούν στο Ιράν.

Η Μόσχα και η Τεχεράνη συνεχίζουν να ανταλλάσσουν την εμπειρία και τις τεχνολογίες τους στην παραγωγή βομβών και πυραύλων υψηλής ακρίβειας για UAV και επιθετικά αεροσκάφη.

Η Ρωσία υπέγραψε επίσης συμφωνία για την αγορά πάνω από 100.000 τεμαχίων πυροβολικού και πυρομαχικών όλμων από το Ιράν, το οποίο διαθέτει μεγάλα αποθέματα φυσιγγίων 122 mm για οβίδες D-30 και BM-21 Grad MLRS. Υπάρχουν επίσης ενεργές διαπραγματεύσεις για την προμήθεια βλημάτων πυροβολικού των 152 χλστ.

Η αμοιβαία επωφελής συνεργασία επέτρεψε στον ρωσικό και τον ιρανικό στρατό να αποκτήσουν πρόσβαση στις απαραίτητες τεχνολογίες εν μέσω των δυτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στους στρατιωτικούς τομείς και των δύο χωρών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail