Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη για συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις αλλά με βάση την πραγματικότητα!

Michail Japaridze/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία, αλλά δεν πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες που θα πρέπει να βασίζονται στην υπάρχουσα πραγματικότητα, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Zvezda.

«Ναι, σύμφωνα με τους κλασικούς, οποιεσδήποτε εχθροπραξίες καταλήγουν σε συνομιλίες και, φυσικά, όπως έχουμε ξαναπεί, θα είμαστε έτοιμοι για τέτοιες συνομιλίες, αλλά μόνο εάν πρόκειται για συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις, συνομιλίες που θα βασίζονται σε υπάρχουσα πραγματικότητα», είπε ο ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης, σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξης που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του τηλεοπτικού καναλιού, γράφει το πρακτορείο ΤΑΣΣ.

Ωστόσο, δεν είναι το Κίεβο, αλλά η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες που λαμβάνουν την απόφαση για συνομιλίες με τη Μόσχα, είπε ο Βερσίνιν. «Πρώτα από όλα, έχουν γίνει [συζητήσεις] στο παρελθόν - θυμάστε το Μινσκ και θυμάστε την Κωνσταντινούπολη. Και θυμάστε ότι αυτές διακόπηκαν από την Ουκρανία, αλλά γνωρίζετε καλά πως οι αποφάσεις δε λαμβάνονται στο Κίεβο, λαμβάνονται αποφάσεις σε άλλες πρωτεύουσες, κυρίως στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες. Επομένως, θα πρέπει να σταλούν τα αιτήματα εκεί», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας εάν τέτοιες συνομιλίες θα μπορούσαν να γίνουν υπό τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο Βερσίνιν είπε: «Αυτό δεν εξαρτάται από εμάς, έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας και αν ο κ. Μπάιντεν ήταν αρκετά προσεκτικός και σοφός, εννοώ τον ίδιο και τη συνοδεία του», πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail