Το καθεστώς Zelensky καλεί τη BlackRock να δραστηριοποιηθεί στη συγκλονισμένη από τις βόμβες Ουκρανία

Για τον Άνθρωπο με τα Πράσινα, ο θάνατος, η καταστροφή και η δυστυχία είναι φανταστικές επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Ανησυχεί ο Λάρι Φινκ, Διευθύνων Σύμβουλος του επενδυτικού κολοσσού BlackRock, μήπως ένας πύραυλος Iskander καταστρέψει το γραφείο του στο κέντρο του Μανχάταν (ή στην Ουάσιγκτον, στο Πάλο Άλτο, στη Βοστώνη, στην Ατλάντα κ.λπ.); Όχι, φυσικά όχι. Αλλά ίσως θα έπρεπε.

Kurt Nimmo / Παρουσίαση Freepen.gr

Στις 24 Ιανουαρίου, ο πρώην τηλεοπτικός κωμικός και νυν πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, είπε σε τραπεζίτες και εταιρικούς τιτάνες πως ο θάνατος, η καταστροφή και η δυστυχία είναι φανταστικές επιχειρηματικές ευκαιρίες. Το παιχνίδι του παραδόθηκε μέσω βίντεο στην Εθνική Ένωση Κρατικών Επιμελητηρίων στη Μπόκα Ράτον της Φλόριντα.

Ο άνθρωπος με τα πράσινα είπε,

«Έχουμε ήδη καταφέρει να τραβήξουμε την προσοχή και να έχουμε συνεργασία με τέτοιους κολοσσούς του διεθνούς, χρηματοοικονομικού και επενδυτικού κόσμου όπως η BlackRock, η JPMorgan, η Goldman Sachs [και] αμερικανικές μάρκες όπως η Starlink ή η Westinghouse έχουν ήδη γίνει μέρος του ουκρανικού μας τρόπου… Όλοι μπορεί να γίνει μια μεγάλη επιχείρηση συνεργαζόμενοι με την Ουκρανία, σε όλους τους τομείς, από τα όπλα και την άμυνα μέχρι τις κατασκευές, από τις επικοινωνίες στη γεωργία, από τις μεταφορές στην πληροφορική, από τις τράπεζες μέχρι την ιατρική. Και πιστεύω πως η ελευθερία πρέπει πάντα να κερδίζει. Και σας προσκαλώ να συνεργαστείτε μαζί μας αυτή την στιγμή».

Πράγματι, η Ουκρανία είναι ένα σχεδόν τέλειο περιβάλλον για σύγχρονες επιχειρηματικές και χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Είναι το πιο διεφθαρμένο έθνος στην Ευρώπη. Είναι εκεί πάνω με την Κολομβία και τη Βραζιλία. Σύμφωνα με τον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς του 2021 της Διεθνούς Διαφάνειας , η Ουκρανία κατατάχθηκε στην 122η θέση από 180 χώρες το 2021.

Η BlackRock δεν είναι ξένη στην εγκληματική συμπεριφορά. Το 2018, η αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία της στη Γερμανία. «Η επιδρομή είναι μέρος της μεγαλύτερης έρευνας απάτης στη χώρα μετά τον πόλεμο, γνωστή ως σκάνδαλο cum-ex», ανέφερε η Deutsche Welle.

Το 2015, η BlackRock κατηγορήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς «με την παραβίαση του θεσμικού καθήκοντός της αποτυγχάνοντας να αποκαλύψει μια σύγκρουση συμφερόντων που δημιουργήθηκε από την εξωτερική επιχειρηματική δραστηριότητα ενός διαχειριστή χαρτοφυλακίου με κορυφαίες επιδόσεις».

Το 2020, το Μεξικό κατηγόρησε την εταιρεία ότι ανέλαβε «άμεσο και έμμεσο έλεγχο πέντε έργων ενεργειακής υποδομής, συμπεριλαμβανομένων δύο αγωγών που θεωρούνται εθνικής ασφάλειας και έξι οικοπέδων εξερεύνησης πετρελαίου». Με άλλα λόγια, τυπική νεοφιλελεύθερη συμπεριφορά «ενδιαφερομένων».

Η «Παθητική χρηματοδότηση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας: Πώς οι αποταμιεύσεις σας μπορεί να χρηματοδοτούν στρατόπεδα εγκλεισμού και καταναγκαστικής εργασίας στην Κίνα» είναι μια έκθεση που κυκλοφόρησε από το Hong Kong Watch. Η έκθεση απαριθμεί εταιρείες που εμπλέκονται στην «επιστροφή» της δίωξης των μουσουλμάνων Ουιγούρων στην Κίνα. Η BlackRock, η HSBC, η UBS, η Invesco, η Deutsche Bank και άλλοι επένδυσαν συνταξιοδοτικά ταμεία στην «κατασκευή κατασταλτικής υποδομής» στην κινεζική επαρχία Xinjiang.

Επιπλέον, η BlackRock επενδύει σε μεγάλο βαθμό στη βιομηχανία του θανάτου. Ο William Hartung γράφει:

Το ταμείο της εταιρείας «για την αεροδιαστημική και την άμυνα των ΗΠΑ» έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε μεγάλους εργολάβους όπλων όπως η Lockheed Martin, η Raytheon, η Boeing, η General Dynamics και η Northrop Grumman… Μεγάλο μέρος αυτής της χρηματοδότησης πηγαίνει για την πληρωμή όπλων που δεν χρειαζόμαστε σε τιμές που δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά, από το ελαττωματικό μαχητικό αεροσκάφος F-35 της Lockheed Martin μέχρι το υποβρύχιο βολής βαλλιστικών πυραύλων επόμενης γενιάς της General Dynamics.

Η Code Pink, η προοδευτική αντιπολεμική ομάδα, κατηγόρησε τη BlackRock και άλλες εταιρείες πως μαζεύουν δισεκατομμύρια για την καταστροφή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.


Παρόλο που η BlackRock λέει ότι θα επικεντρωθεί στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, συνεχίζει να επενδύει σε εταιρείες που κόβουν και καίνε τους πνεύμονες του πλανήτη. Η BlackRock επωφελείται από την καταστροφή του Αμαζονίου επενδύοντας εκατομμύρια σε πετρέλαιο, εξόρυξη και αγροτικές επιχειρήσεις που όχι μόνο καταστρέφουν τα τροπικά δάση αλλά εκτοπίζουν τις αυτόχθονες κοινότητες. Επιπλέον, η BlackRock αποφάσισε να επενδύσει τα χρήματά της στη βραζιλιάνικη εταιρεία συσκευασίας κρέατος JBS, μια άλλη εταιρεία που συμβάλλει στην αποψίλωση των δασών. Η καταστροφή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών.

Ο Λάρι Φινκ τρίβει τους αγκώνες με τον Σαουδάραβα διάδοχο, έναν μεσαιωνικό μονάρχη που έβαλε να τεμαχίσουν τον δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι. Η Σαουδική Αραβία κατηγορείται για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον πόλεμό της εναντίον του λαού της Υεμένης. «Η κατάσταση στην Υεμένη έχει χαρακτηριστεί ως η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο στη φτωχότερη χώρα της Μέσης Ανατολής. Η Σαουδική Αραβία έχει κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου για βιασμό, βασανιστήρια και αεροπορικές επιθέσεις», σημειώνει ο Code Pink.

Το Vanity Fair ήταν στο επίκεντρο όταν δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Ο Λάρι Φινκ δεν πρόκειται να αφήσει έναν μικρό φόνο να του χαλάσει τη διασκέδαση στη Σαουδική Αραβία».

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Ζελένσκι για μια σταυροφορία «κατά της διαφθοράς» δεν είναι παρά μια προσπάθεια δημοσίων σχέσεων που έχει σχεδιαστεί για να καθαρίσει την εικόνα της Ουκρανίας ως διεφθαρμένου κράτους που διοικείται από ολιγάρχες και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ο Άνθρωπος με τα Πράσινα υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της προεδρικής του εκστρατείας να καταπολεμήσει τη διαφθορά, χωρίς να πειράζει τη σύνδεσή του με τον κορυφαίο ολιγάρχη, Ihor Kolomoisky.

Ωστόσο, η πολιτική σκοπιμότητα και η οπτική έχουν διακόψει τη σχέση μεταξύ των δύο, αποκαλύπτοντας το επίπεδο των πισώπλατων μαχαιρωμάτων και της προδοσίας στην κυβέρνηση της Ουκρανίας μετά το πραξικόπημα. Ο Kolomoisky δεν είναι πλέον χρήσιμο. Τώρα είναι ραδιενεργός και αντιμετωπίζει πιθανή δίωξη από την USG.

Η πολύπαθη προσπάθεια του Zelensky να καθαρίσει το σπίτι και να ανακαινίσει το αβυσσαλέο ιστορικό της Ουκρανίας σχετικά με τη διαφθορά είχε ως αποτέλεσμα εγκληματικά στοιχεία να κλέβουν ακόμη περισσότερα χρήματα από το φτωχό λαό της Ουκρανίας.

Τέλος, για να τα βάλετε όλα αυτά στη διάθεσή σας, σκεφτείτε τον Zelensky και τα έγγραφα του Παναμά και της Πανδώρας. «Τα έγγραφα που διέρρευσαν υποδηλώνουν ότι είχε —ή έχει— ένα μερίδιο που δεν είχε αποκαλυφθεί προηγουμένως σε μια υπεράκτια εταιρεία, το οποίο φαίνεται να είχε μεταβιβάσει κρυφά σε έναν φίλο του εβδομάδες πριν κερδίσει την προεδρική ψηφοφορία», ανέφερε ο Guardian στα τέλη του 2021.


Τα αρχεία αποκαλύπτουν ότι ο Zelenskiy συμμετείχε σε ένα εκτεταμένο δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών, συνιδιοκτητών με τους μακροχρόνιους φίλους του και τηλεοπτικούς συνεργάτες του. Περιλαμβάνουν τον Serhiy Shefir, ο οποίος παρήγαγε τις επιτυχημένες εκπομπές του Zelensky, και τον μεγαλύτερο αδερφό του Shefir, Borys, ο οποίος έγραψε τα σενάρια. Ένα άλλο μέλος της κοινοπραξίας είναι ο Ιβάν Μπακάνοφ, παιδικός φίλος. Ο Μπακάνοφ ήταν γενικός διευθυντής του στούντιο παραγωγής του Zelenskiy, Kvartal 95.

Η Ουκρανία είναι μια σχεδόν τέλεια επιχειρηματική ευκαιρία για τις διεθνικές εταιρείες και τις τράπεζες, ειδικά για τη συντροφική καπιταλιστική δύναμη της BlackRock. Στην Ουκρανία, η BlackRock δεν χρειάζεται να ανησυχεί για το ότι θα πάει στα δικαστήρια και θα πληρώσει μεγάλα χρηματικά ποσά για τις «απαγορευμένες συναλλαγές της που σχετίζονται με τη λειτουργία και τη διαχείριση» των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων 401(k), μια απάτη που «επέλεξε και διατήρησε υψηλό -κόστος και επενδυτικές επιλογές κακής απόδοσης, με υπερβολικά επίπεδα κρυφών προμηθειών που δεν περιλαμβάνονται στους δείκτες εξόδων του αμοιβαίου κεφαλαίου» του προγράμματος 401(k).

Εν ολίγοις, οι συνταξιούχοι ξεκληρίστηκαν με τον ίδιο τρόπο που ο μέσος Ουκρανός ξεσκίζεται από τους ολιγάρχες και το κράτος.

Φυσικά, η επικερδής ανοικοδόμηση wunderbar της Ουκρανίας από την BlackRock αναμφίβολα θα απορριφθεί, καθώς η Ρωσική Ομοσπονδία βρίσκεται στη διαδικασία εξάλειψης της πολιτικής και βιομηχανικής υποδομής της Ουκρανίας, η οποία ξεκίνησε ως απάντηση στη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας του καθεστώτος Zelenskyy στη γέφυρα Κερτς που συνδέει την Κριμαία και Ρωσία.

Ωστόσο, ο Λάρι Φινκ δεν μπορεί να αποθαρρυνθεί. Εάν μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα κέρδος από τα στριμμένα λείψανα του διεφθαρμένου, δικτατορικού και γενοκτονικού καθεστώτος Zelensky, ο Fink αναμφίβολα θα το καταφέρει, όσο οι κυβερνήσεις, πιέζοντας καρότσια δολαρίων, υπόσχονται να πληρώσουν για την ανοικοδόμηση σε αυτό που θα είναι κράτος, σκιά του πρώην ναζιστικοποιημένου εαυτού του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail