"Ρολόι της Κρίσης": 90 δευτερόλεπτα έως τα μεσάνυχτα

Το Ρολόι της Κρίσης, που ορίστηκε από το περιοδικό Bulletin of the Atomic Scientists με έδρα τις ΗΠΑ, μεταφέρθηκε στα 90 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα. 

Του Πέπε Εσκομπάρ - presstv.ir / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό είναι το πλησιέστερο ποτέ στην ολοκληρωτική πυρηνική καταστροφή, την παγκόσμια καταστροφή.

Το Ρολόι είχε ρυθμιστεί στα 100 δευτερόλεπτα από το 2020. Το Συμβούλιο Επιστήμης και Ασφάλειας του Bulletin και μια ομάδα χορηγών –η οποία περιλαμβάνει 10 νομπελίστες– έχουν επικεντρωθεί στον «πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία» (στην ορολογία τους) ως τον κύριο λόγο.

Ωστόσο, δεν μπήκαν στον κόπο να εξηγήσουν την αδιάκοπη αμερικανική ρητορική (οι ΗΠΑ είναι το μόνο έθνος που υιοθετεί το «πρώτο χτύπημα» σε μια πυρηνική αντιπαράθεση) και το γεγονός ότι πρόκειται για έναν πόλεμο αντιπροσώπων των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας με την Ουκρανία να χρησιμοποιείται ως τροφή για κανόνια.

Το Δελτίο αποδίδει επίσης κακοήθεις σχεδιασμούς στην Κίνα, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, ενώ αναφέρει, μόνο εν παρόδω, πως «η τελευταία εναπομείνασα συνθήκη πυρηνικών όπλων μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, η New START, βρίσκεται σε κίνδυνο».

«Εάν τα δύο μέρη δεν επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις και βρουν μια βάση για περαιτέρω μειώσεις, η συνθήκη θα λήξει το Φεβρουάριο του 2026».

Ως έχει, οι προοπτικές μιας διαπραγμάτευσης ΗΠΑ-Ρωσίας για το New START είναι λιγότερο από μηδενικές.

Τώρα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ξεκαθάρισε ότι ο πόλεμος εναντίον της Ρωσίας δεν είναι πλέον υβριδικός, είναι «σχεδόν» πραγματικός.

"Σχεδόν" στην πραγματικότητα σημαίνει "90 δευτερόλεπτα".

Γιατί λοιπόν συμβαίνει όλο αυτό;

Η μητέρα όλων των αποτυχιών της Intel

Ο πρώην Βρετανός διπλωμάτης Alastair Crooke εξήγησε συνοπτικά πώς η ρωσική ανθεκτικότητα – πολύ στο πνεύμα της ιρανικής ανθεκτικότητας τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες – συνέτριψε πλήρως τις υποθέσεις της αγγλοαμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Μιλήστε για το Mother of All Failures της Intel – στην πραγματικότητα ακόμα πιο εκπληκτικό από τα ανύπαρκτα ιρακινά WMD [όπλα μαζικής καταστροφής] (στην περίοδο πριν από το Shock and Awe το 2003, όποιος είχε μυαλό γνώριζε ότι η Βαγδάτη είχε διακόψει το οπλικό της πρόγραμμα ήδη από τη δεκαετία του 1990).

Τώρα η συλλογική Δύση «δέσμευσε όλο το βάρος των οικονομικών της πόρων για να συντρίψει τη Ρωσία (…) με κάθε δυνατό τρόπο – μέσω οικονομικού, πολιτιστικού και ψυχολογικού πολέμου και με πραγματικό στρατιωτικό πόλεμο ως συνέχεια».

Και όμως η Ρωσία κράτησε τη θέση της. Και τώρα οι εξελίξεις που βασίζονται στην πραγματικότητα υπερισχύουν της φαντασίας. Ο Παγκόσμιος Νότος «ξεφλουδίζει σε ένα ξεχωριστό οικονομικό μοντέλο, που δεν εξαρτάται πλέον από το δολάριο για τις εμπορικές του ανάγκες».

Και η επιταχυνόμενη κατάρρευση του δολαρίου ΗΠΑ βυθίζει όλο και περισσότερο την Αυτοκρατορία σε μια πραγματική υπαρξιακή κρίση.

Όλα αυτά κρέμονται πάνω από ένα σενάριο του Νοτίου Βιετνάμ που εξελίσσεται στην Ουκρανία μετά από μια βιαστική πολιτική και στρατιωτική εκκαθάριση υπό την ηγεσία της κυβέρνησης. Ο κωμικός – που ο μόνος του ρόλος είναι να εκλιπαρεί ασταμάτητα για σάκους με μετρητά και φορτία όπλων – παραγκωνίζεται σταδιακά από τους Αμερικανούς (προσοχή στους ταξιδιώτες διευθυντές της CIA).

Το παιχνίδι στο Κίεβο, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, φαίνεται να είναι ότι οι Αμερικανοί αναλαμβάνουν τους Βρετανούς ως χειριστές της όλης επιχείρησης.

Ο κωμικός κόκας παραμένει –προς το παρόν– ως μαριονέτα, ενώ ο στρατιωτικός έλεγχος σε ό,τι έχει απομείνει από την Ουκρανία είναι αποκλειστικά του ΝΑΤΟ.

Λοιπόν, ήταν ήδη – αλλά τώρα, επίσημα, η Ουκρανία είναι το πρώτο de facto μέλος του ΝΑΤΟ στον κόσμο χωρίς να είναι πραγματικό μέλος, απολαμβάνοντας λιγότερο από μηδενική εθνική κυριαρχία και πλήρης με στρατιώτες του NATO-Nazi Storm οπλισμένους με αμερικανικά και γερμανικά τανκ στο όνομα της «δημοκρατίας».

Η συνάντηση την περασμένη εβδομάδα της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας – που ελέγχεται πλήρως από τις ΗΠΑ – στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο Ραμστάιν, εδραίωσε ένα είδος σκληρού ρεμίξ της Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα.

Εδώ πάμε ξανά, με γερμανικά Panzer σταλμένα στην Ουκρανία για να πολεμήσουν τη Ρωσία.

Ωστόσο, ο συνασπισμός των τανκς φαίνεται να έχει δεξαμενιστεί ακόμη και πριν ξεκινήσει. Η Γερμανία θα στείλει 14, η Πορτογαλία 2, το Βέλγιο 0 (συγγνώμη, δεν τα έχω). Στη συνέχεια, υπάρχει η Λιθουανία, της οποίας ο υπουργός Άμυνας παρατήρησε, "Ναι, δεν έχουμε τανκς, αλλά έχουμε άποψη για τα τανκς".

Κανείς δεν κατηγόρησε ποτέ την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock πως είναι πιο φωτεινή από μια λάμπα. Τελικά έδωσε το παιχνίδι μακριά, στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο:

«Το κρίσιμο μέρος είναι να το κάνουμε μαζί και να μην κάνουμε το παιχνίδι ευθυνών στην Ευρώπη επειδή κάνουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας».

Ο Μπάερμποκ λοιπόν συμφωνεί με τον Λαβρόφ. Απλώς μην τη ρωτήσετε τι σημαίνει το Ρολόι της Κρίσης. Ή τι συνέβη μετά την αποτυχία της επιχείρησης Barbarossa.

Ο «κήπος» ΝΑΤΟ-ΕΕ

Ο συνδυασμός ΕΕ-ΝΑΤΟ οδηγεί την κατάσταση σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Η ΕΕ ουσιαστικά έχει αναχθεί στο καθεστώς δημοσίων σχέσεων του ΝΑΤΟ.

Όλα περιγράφονται στην κοινή τους δήλωση της 10ης Ιανουαρίου.

Η κοινή αποστολή ΝΑΤΟ-ΕΕ συνίσταται στη χρήση όλων των οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών μέσων για να διασφαλιστεί ότι η «ζούγκλα» συμπεριφέρεται πάντα σύμφωνα με τη «διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες» και δέχεται να λεηλατηθεί επ’ άπειρον από τον «ανθισμένο κήπο».

Κοιτάζοντας το The Big Picture, δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στον αμερικανικό στρατό/μηχανή πληροφοριών από την 11η Σεπτεμβρίου: είναι δικομματικό πράγμα και σημαίνει Κυριαρχία Πλήρους Φάσματος τόσο των ΗΠΑ όσο και του ΝΑΤΟ. Καμία διαφωνία δεν επιτρέπεται. Και καμία σκέψη έξω από το κουτί.

Το σχέδιο Α υποδιαιρείται σε δύο ενότητες.

1. Στρατιωτική επέμβαση σε ένα κοίλο κράτος πληρεξουσίου (βλέπε Αφγανιστάν και Ουκρανία).

2. Αναπόφευκτη, ταπεινωτική στρατιωτική ήττα (βλέπε Αφγανιστάν και σύντομα Ουκρανία). Οι παραλλαγές περιλαμβάνουν την οικοδόμηση μιας ερημιάς και την ονομασία της «ειρήνη» (Λιβύη) και τον εκτεταμένο πόλεμο αντιπροσώπων που οδηγεί σε μελλοντική ταπεινωτική απέλαση (Συρία).

Δεν υπάρχει σχέδιο Β.

Ή υπάρχει; 90 δευτερόλεπτα για τα μεσάνυχτα;

Με εμμονή με τον Mackinder, η Αυτοκρατορία πολέμησε για τον έλεγχο της ευρασιατικής γης στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, επειδή αντιπροσώπευε τον έλεγχο του κόσμου.

Αργότερα, ο Zbigniew «Grand Chessboard» Brzezinski είχε προειδοποιήσει: «Δυνητικά το πιο επικίνδυνο σενάριο θα ήταν ένας μεγάλος συνασπισμός μεταξύ Ρωσίας, Κίνας και Ιράν».

Μετάβαση στη δεκαετία του Raging Twenties όταν οι ΗΠΑ ανάγκασαν τον τερματισμό των ρωσικών εξαγωγών φυσικού αερίου προς τη Γερμανία (και την ΕΕ) μέσω του Nord Stream 1 και 2.

Για άλλη μια φορά, η Mackinderian αντίθεση σε μια μεγάλη συμμαχία στην ευρασιατική ξηρά που αποτελείται από τη Γερμανία, τη Ρωσία και την Κίνα.

Οι Straussian νεο-συντηρητικοί και νεοφιλελεύθεροι ψυχολόγοι που είναι υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ θα μπορούσαν ακόμη και να απορροφήσουν μια στρατηγική συμμαχία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας – όσο οδυνηρή κι αν είναι. Ποτέ όμως Ρωσία, Κίνα και Γερμανία.

Με την κατάρρευση του JCPOA, το Ιράν βρίσκεται πλέον ξανά στο στόχαστρο με μέγιστη εχθρότητα. Ωστόσο, εάν η Τεχεράνη έπαιζε σκληρό παιχνίδι, το αμερικανικό ναυτικό ή ο στρατός δε θα μπορούσαν ποτέ να κρατήσουν ανοιχτό το στενό του Ορμούζ - σύμφωνα με την παραδοχή του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ.

Η τιμή του πετρελαίου σε αυτή την περίπτωση θα αυξανόταν πιθανώς σε χιλιάδες δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες της Goldman Sachs στα παράγωγα πετρελαίου – και αυτό θα κατέστρεφε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία.

Αυτή είναι αναμφισβήτητα η κορυφαία Αχίλλειος πτέρνα του ΝΑΤΟ. Σχεδόν χωρίς να ρίξει ούτε μια βολή, μια συμμαχία Ρωσίας-Ιράν θα μπορούσε να συντρίψει το ΝΑΤΟ και να ρίξει διάφορες κυβερνήσεις της ΕΕ καθώς το κοινωνικο-οικονομικό χάος θα κυριαρχούσε σε όλη τη συλλογική Δύση.

Εν τω μεταξύ, για να αναφέρω τον Dylan, το σκοτάδι συνεχίζει να ξημερώνει στο διάλειμμα του μεσημεριού. Οι Straussian neo-con και οι νεοφιλελεύθεροι-απατεώνες θα συνεχίσουν να πιέζουν το ρολόι της Doomsday όλο και πιο κοντά στα μεσάνυχτα.


* Ο Πέπε Εσκομπάρ είναι γεωπολιτικός αναλυτής και συγγραφέας σε όλη την Ευρασία. Το τελευταίο του βιβλίο είναι το Raging Twenties.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail