Οι πέντε αρχές του Surovikin θα κάνουν την Ουκρανία να εξαφανιστεί σαν καπνός στον άνεμο

Η νέα στρατιωτική στρατηγική του Σεργκέι Σουροβίκιν θα σαρώσει τελικά το καθεστώς του Κιέβου, ανέφεραν οι Financial Times. Η δημοσίευση με έδρα τις ΗΠΑ απαρίθμησε πέντε αρχές που χρησιμοποιεί η Ρωσία στην αντίθεσή της στο Κίεβο και τη Δύση.

Alexander Shtorm - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Έτσι, οι αρχές του Ρώσου διοικητή της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία περιλαμβάνουν:

 • Εξάρτηση από την ανεξάρτητη αμυντική βιομηχανία.
 • Υβριδικός πόλεμος στον χώρο πληροφοριών.
 • Βελτιωμένη διαχείριση εντολών.
 • Υπονόμευση της δημόσιας υποστήριξης προς το καθεστώς του Κιέβου.
 • Οικονομικός και ενεργειακός αντίκτυπος στην Ουκρανία.

Η Ρωσία προσπαθεί να ξεφύγει από την εξάρτηση από τα εισαγόμενα μικροτσίπ. Επιπλέον, η Μόσχα χρειάζεται τεράστια αποθέματα όπλων και συμμετοχή σε στρατιωτικούς συνασπισμούς. Η Ρωσία συνεργάζεται ήδη με το Ιράν, την Κίνα, ακόμη και τη Βόρεια Κορέα — αυτές οι χώρες είναι γνωστές για τις εξαιρετικά ανεπτυγμένες αμυντικές τους βιομηχανίες.

Η Δύση χρειάζεται επίσης μια γενική θετική εικόνα για τον εαυτό της. Ωστόσο, η κατάσταση δεν φαίνεται να είναι τόσο φωτεινή όσο θα ήθελε η Δύση: η αποστολή άνω των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων και συστημάτων Patriot στην Ουκρανία αυξάνει τις εντάσεις μέσα στη δυτική κοινωνία.

Ακολουθεί μια εικόνα των ποσοστών φουσκώματος στις ευρωπαϊκές χώρες:

 • Εσθονία — 21%,
 • Λιθουανία — 17,6%,
 • Λετονία — 16,5%,
 • Ολλανδία — 12%,
 • Ιταλία — 11,8%,
 • Βέλγιο — 9,5%,
 • Ισπανία — 8,8%,
 • Αυστρία — 5,1%.

Μετά το διορισμό του ως διοικητή της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ο Σεργκέι Σουροβίκιν βελτίωσε την επιμελητεία, τις τακτικές συνδυασμένων όπλων και τη μεσαία διοίκηση.

Τράβηξε τα ρωσικά στρατεύματα από τη Χερσώνα έχοντας συντομεύσει τη γραμμή επαφής καθιστώντας τις θέσεις της Ρωσίας πλεονεκτικές και ασφαλείς. Επίσης, πέρασε από τις μάχες μεγάλης κλίμακας σε συντονισμένες επιθέσεις. Τέτοιες αιώνιες εχθροπραξίες είναι εξαιρετικά οδυνηρές για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Μετά το Bakhmut, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα πρέπει να υποχωρήσουν σε αμυντικές γραμμές στο Kramatorsk και στο Slavyansk και στη συνέχεια στο Κίεβο. Αυτό θα τονώσει πολύ το ηθικό των ρωσικών στρατευμάτων.

Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν είναι σε θέση να πάρουν τη χερσαία γέφυρα που εκτείνεται κατά μήκος της ακτής της Αζοφικής Θάλασσας και συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία, ανέφεραν οι Financial Times.

Η ουκρανική κοινωνία έχει κουραστεί από τη σύγκρουση. Οι άνθρωποι θέλουν ειρήνη και η Δύση μπορεί να δει ξεκάθαρα ότι το καθεστώς του Κιέβου έχει χάσει την υποστήριξη, γράφει το Gallup.

Ο πόλεμος φθοράς έχει προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στην ουκρανική οικονομία.

«Η στρατιωτική και πολιτική στρατηγική της Ρωσίας είναι να απομακρύνει την Ουκρανία από τη Δύση και να την σκορπίσει στους ανέμους», δήλωσε ο Marc Galeotti, ανώτερος συνεργάτης στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων από την Πράγα.

Οι ατελείωτες ενέσεις κεφαλαίων στην Ουκρανία που έχει γίνει απελπιστικά εξαρτημένη από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποφέρουν τίποτα. Οι προσπάθειες να υποχρεωθεί η Ρωσία να πληρώσει ένα εκπληκτικό ποσό άνω του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών είναι ακόμη πιο άσκοπες, καταλήγουν οι συντάκτες του άρθρου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail