Το Κίεβο ζήτησε ειρήνη με τη Λευκορωσία αλλά προετοιμάζεται για πόλεμο

Freepen.gr - Στις 24 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο αποκάλυψε ότι η Ουκρανία ζήτησε από τη Λευκορωσία να συνάψουν ένα σύμφωνο μη επίθεσης. Την ίδια στιγμή, το καθεστώς του Κιέβου ενισχύει τις στρατιωτικές οχυρώσεις στις βόρειες περιοχές, προετοιμάζοντας άλλη μια επίθεση από το έδαφος της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο, αντικρουόμενα μηνύματα έρχονται από το Κίεβο. Ενώ ζητά να μην μπει το Μινσκ στον πόλεμο της Ουκρανίας, το καθεστώς του Κιέβου και οι δυτικοί προστάτες του εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν μαχητές και εξτρεμιστές, απειλώντας την ασφάλεια της Λευκορωσίας.

Δεδομένου ότι οι Λευκορώσοι εθνικιστές που στοχεύουν στην ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης και υποστηρίζονται από την Πολωνία και τη Λιθουανία, πολεμούν στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η πρόταση του Κιέβου δεν έγινε δεκτή.

«Από τη μια πλευρά, μας ζητούν να μην πολεμήσουμε με την Ουκρανία σε καμία περίπτωση, ώστε τα στρατεύματά μας να μη μετακινηθούν εκεί». Από την άλλη πλευρά, οι δυτικές χώρες συνεχίζουν να εκπαιδεύουν και να εξοπλίζουν «μαχητές και εξτρεμιστές» στην Ουκρανία. «Η Πολωνία, η Λιθουανία έχουν τρελαθεί γενικά. Γιατί το χρειάζονται; Δεν είναι σαφές. Ως εκ τούτου, είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε σκληρά», είπε.

Το Κρεμλίνο δεν έχει πληροφορίες για πιθανή πρόταση της Ουκρανίας στη Λευκορωσία για σύναψη συμφώνου μη επίθεσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δεν μπορώ να το σχολιάσω, δεν έχω καμία πληροφορία», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail