Η Ρωσία προειδοποιεί ότι το απεμπλουτισμένο ουράνιο θα θεωρηθεί πυρηνικό όπλο

Το όπλο M242 τοποθετημένο σε οχήματα μάχης Bradley που πηγαίνουν στην Ουκρανία εκτοξεύουν φυσίγγια απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα θεωρήσει τη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου παρόμοια με πυρηνική επίθεση.
 
Kurt Nimmo / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Konstantin Gavrilov, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις Διαπραγματεύσεις της Βιέννης για την στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των όπλων, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ολομέλειας του Φόρουμ του ΟΑΣΕ για τη Συνεργασία στον τομέα της Ασφάλειας:

«Γνωρίζουμε ότι τα άρματα μάχης Leopard 2, καθώς και τα θωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley και Marder, μπορούν να χρησιμοποιήσουν βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου, τα οποία μπορούν να μολύνουν το έδαφος, όπως ακριβώς συνέβη στη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ», είπε. «Εάν το Κίεβο επρόκειτο να εφοδιαστεί με τέτοια πυρομαχικά για χρήση με δυτικό βαρύ στρατιωτικό υλικό, θα το θεωρούσαμε ως χρήση «βρώμικων πυρηνικών βομβών» εναντίον της Ρωσίας, με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται».

Η USG και το ΝΑΤΟ έχουν αποθηκεύσει πυρομαχικά απεμπλουτισμένου βηρυλλίου και ουρανίου στην Ευρώπη. Η Bradley Fighting Vehicles, σύμφωνα με τον αγωγό προπαγάνδας της CIA, Voice of America, θα φτάσει σύντομα στην Ουκρανία. Το πυροβόλο M242 που είναι τοποθετημένο στα Bradley χρησιμοποιεί πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου (DU). Επιπλέον, τα άρματα μάχης Challenger που στέλνει το Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιούν φυσίγγια 120 mm που περιβάλλονται από ένα τζάκετ DU.

«Το DU χρησιμοποιείται σε όλο το Αφγανιστάν και το Ιράκ, κυρίως σε αεροσκάφη, τανκς και πυρομαχικά Bradley Fighting Vehicle», αναφέρει το Iraq Veterans Against the War.

Κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Ιράκ, η USG εκτόξευσε φυσίγγια DU σε γειτονιές πολιτών. «Οι συντεταγμένες που αποκαλύπτουν πού εκτόξευσαν αμερικανικά τζετ και τανκς σχεδόν 10.000 φυσίγγια DU στο Ιράκ κατά τη διάρκεια του πολέμου το 2003, ελήφθησαν από την ολλανδική ειρηνευτική ομάδα Pax», ανέφερε ο Guardian το 2014.

Σύμφωνα με την έκθεση [η IKV Pax Christi], η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί αυτή την εβδομάδα, τα στοιχεία δείχνουν πως πολλοί από τους πυροβολισμούς με DU εκτοξεύτηκαν σε ή κοντά σε κατοικημένες περιοχές του Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων των As Samawah, Nasiriyah και Basrah. Τουλάχιστον 1.500 φυσίγγια στόχευαν επίσης σε στρατεύματα, λέει η ομάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μια απόπειρα επαλήθευσης αυτών των πληροφοριών στον ιστότοπο του IKV Pax Christi ανοίγει μια σελίδα που προειδοποιεί πως ο ιστότοπος είναι επικίνδυνος και μπορεί να έχει γίνει πειρατεία. Με άλλα λόγια, αποφασίστηκε ότι οι πληροφορίες σχετικά με τη δηλητηρίαση από DU στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων των σοβαρών γενετικών ανωμαλιών, δεν είναι κάτι που πρέπει να επιτρέπεται να διαβάζει η πλέμπα.

Το 2013, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσπάθησε να υποβαθμίσει τη μόλυνση με DU στο Ιράκ. Είναι αξιοσημείωτο, και σε αντίθεση με άφθονα στοιχεία, ο ΠΟΥ ανέφερε πως τα ευρήματα σχετικά με τις αυθόρμητες αμβλώσεις, τις θνησιγένειες και τις συγγενείς γενετικές ανωμαλίες στο Ιράκ «είναι σύμφωνα ή ακόμη και χαμηλότερες από τις διεθνείς εκτιμήσεις. Η μελέτη δεν παρέχει σαφή στοιχεία που να υποδηλώνουν ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό συγγενών γενετικών ανωμαλιών στο Ιράκ».

Είναι πραγματικά εκπληκτικό ότι οι ιστοσελίδες που δημοσιεύουν αυτές τις πληροφορίες εξαφανίζονται. Αντίθετα, θα συνδέσω την ανάρτηση του The Guardian για το θέμα που είναι, προφανώς, πολύ αμφιλεγόμενο για τον μέσο πολίτη της Δύσης. Σε τελική ανάλυση, εάν τέτοιες πληροφορίες που αποκαλύπτουν την ψυχοπάθεια της USG και του τμήματος «άμυνας» που δημιουργήθηκε από το κράτος εθνικής ασφάλειας ήταν άμεσα διαθέσιμες, οι άνθρωποι μπορεί να αντιταχθούν, σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς από τώρα, στο ρόλο της USG στην Ουκρανία.

Το Ιράκ δε διέθετε ΟΜΚ, όπως επέμεναν ο Μπους και οι νεοσυντηρητικοί του παρά την παντελή έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων, και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στην εισβολή στη χώρα του. Αυτό απέχει πολύ από την περίπτωση της Ρωσίας.

Τόσο ο Γκαβρίλοφ όσο και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μαζί με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν, έχουν προειδοποιήσει ότι η παράδοση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στο καθεστώς Ζελένσκι, όπως είπε ο Βολοντίν από το Sputnik International, «θα οδηγήσει σε παγκόσμια καταστροφή και αντίποινα από τη Μόσχα με τη χρήση ισχυρότερων όπλων».

Ο Γκαβρίλοφ τόνισε πως η Μόσχα θα «απαντήσει με σκληρά αντίποινα» εάν η USG επιμείνει στην παράδοση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και επίσης απεμπλουτισμένου ουρανίου, το οποίο η Ρωσία θεωρεί ισοδύναμο με «βρώμικη βόμβα».

Είναι πλέον προφανές ότι η Δύση είναι πρόθυμη να επιτεθεί σε ρωσικές πόλεις. Θα παρέχει κορυφαία όπλα για να εκπληρώσει την αποστολή της να καταστρέψει τη Ρωσία, να σκοτώσει χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια ανθρώπους της και να σπάσει τη χώρα σε εύπλαστες μικρές δικτατορίες ακολουθώντας υπεύθυνα νεοφιλελεύθερες εντολές.

Η Ρωσία δε θα το κάνει αυτό. Θυμάται, κάθε 8 Μαΐου, ο «Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος» που νίκησε τη Ναζιστική Βέρμαχτ καθώς η Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα, η μεγαλύτερη εισβολή στην ιστορία, σταμάτησε εν μέσω του βάναυσου ρωσικού χειμώνα.

Το Γερμανικό Γενικό Σχέδιο Ost για την εθνοκάθαρση, τη γενοκτονία των «untermenschen» και τον αποικισμό της Ανατολικής Ευρώπης (lebensraum) απέτυχε παταγωδώς. Συντηρητικά υπολογίζεται ότι 26 εκατομμύρια Ρώσοι έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη χώρα τους από τους Ναζί που δεν ήθελαν τίποτα περισσότερο από το να τους σκοτώσουν.

Είναι δυνατόν οι νεοσυντηρητικοί που οδηγούν αυτήν την αυτοκτονική προσπάθεια να «αδυνατίσουν» τη Ρωσία να μην είναι ικανοί να κατανοήσουν πως η Ρωσία, με τη δικαιολογημένη παράνοια της εισβολής (πριν από τον Χίτλερ, ήταν ο Ναπολέων), θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, όπως έκανε κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο; να αποτρέψουμε αυτό που έχουν στο μυαλό τους οι νεοσυντηρητικοί;

Πιστεύω ειλικρινά ότι η ύβρις, ο ναρκισσισμός και η «εξαιρετικότητα» έχουν παραμορφώσει το μυαλό ανθρώπων όπως η Victoria Nuland και ο κατάπτυστος γερουσιαστής Lindsey Graham. Τίποτα, εκτός από τον πυρηνικό πόλεμο και τις φρικτές συνέπειές του, δεν θα κάνει αυτούς τους ανθρώπους να σκεφτούν δύο φορές τη βλακεία ενός κοντόφθαλμου δικού τους Generalplan Ost.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail