Η Αυστρία απαιτεί σκληρότερη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ κι ευκολότερες απελάσεις

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γκέρχαρντ Κάρνερ μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα της διάσκεψης επαναπατρισμού στη Βιέννη της Αυστρίας, Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022. (ΑΡ Ρhoto/Lisa Leutner)
Αφού παλεύει με έναν αριθμό ρεκόρ αιτήσεων ασύλου πέρυσι, η Αυστρία απαιτεί από την ΕΕ να αυστηροποιήσει την πολιτική της για τη μετανάστευση και να διευκολύνει τους κανόνες απέλασης.

Σε πρόσφατη δήλωση, ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Έρχαρντ Κάρνερ είπε πως θα πρέπει να επιτραπεί η απέλαση παράνομων μεταναστών σε επίπεδο ΕΕ, ακόμη και χωρίς διαδικασία ασύλου.

Ο Κάρνερ είπε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως όλο και περισσότεροι Τυνήσιοι και Ινδοί υποβάλλουν αίτηση για άσυλο στην ΕΕ. Είπε ότι αυτοί οι πολίτες δεν έχουν πρακτικά καμία πιθανότητα να τους χορηγηθεί άσυλο, αλλά έχουν το δικαίωμα να διεξαχθεί η διαδικασία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail