«Δεν είμαστε σε πόλεμο με κανέναν» – Και η Ουγγαρία αδειάζει την Ανναλένα Μπάερμποκ

Freepen.gr - Ο ουγγρικός λαός έχει λάβει μια σαφή απόφαση να μείνει έξω από τη σύγκρουση στην Ουκρανία και ως εκ τούτου η χώρα δεν βρίσκεται σε πόλεμο με κανέναν, τόνισε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου Πέτερ Σζιγιάρτο στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη.

Τα σχόλια του Szijjártó ακολουθούν μια δήλωση της Γερμανίδας ομολόγου του, Annalena Baerbock, στην στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης πως η Ευρώπη στο σύνολό της διεξάγει έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

«Δεν είμαστε σε πόλεμο με κανέναν, δε θέλουμε να είμαστε σε πόλεμο με κανέναν, θέλουμε να μείνουμε έξω από αυτόν τον πόλεμο και η ασφάλεια της Ουγγαρίας και του ουγγρικού λαού είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς», δήλωσε ο Σζιγιάρτο.

«Ο ουγγρικός λαός δεν είναι υπεύθυνος για αυτόν τον πόλεμο, ο ουγγρικός λαός δεν φταίει για το ξέσπασμα αυτού του πολέμου, ο ουγγρικός λαός δεν ήθελε αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Σζιγιάρτο. «Αυτός δεν είναι ο δικός μας πόλεμος και ο ουγγρικός λαός πήρε μια απόφαση στις περσινές κοινοβουλευτικές εκλογές, όταν κατέστησε σαφές πως το πιο σημαντικό τώρα είναι να μείνουμε έξω από αυτόν τον πόλεμο».

Ο Σζιγιάρτο εξήγησε ότι σχεδόν όλες οι αποφάσεις της ουγγρικής κυβέρνησης λαμβάνονται σε αυτήν την προϋπόθεση, λέγοντας στους δημοσιογράφους πως η χώρα επιδιώκει «να πιέσει για ειρηνευτικές συνομιλίες και κατάπαυση του πυρός, όχι για την παροχή όπλων».

«Αυτή είναι η απόφαση του ουγγρικού λαού και είναι καθήκον μας ως μέλη της κυβέρνησης να εφαρμόσουμε την απόφαση του ουγγρικού λαού, να προστατεύσουμε την ασφάλειά του, να προστατεύσουμε την ασφάλεια της Ουγγαρίας συνολικά», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail