Πρώτη αποστολή καλαμποκιού από Βραζιλία σε Κίνα: Η μετατόπιση των εμπορικών ροών θέτει σε κίνδυνο την κυριαρχία των ΗΠΑ;

Freepen.gr - Η Βραζιλία, ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας καλαμποκιού στον κόσμο, έστειλε το πρώτο της πλοίο που μετέφερε καλαμπόκι στην Κίνα αυτόν τον μήνα. Οι παγκόσμιες εμπορικές ροές απομακρύνονται από τις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο εξαγωγέα καλαμποκιού, καθώς η Κίνα μειώνει την εξάρτησή της από την αγροτική ζώνη των μεσοδυτικών ΗΠΑ, γράφει το zerohedge.com.

Οι έμποροι εμπορευμάτων έχουν παρακολουθήσει το Star Iris, το μεταφορέα χύδην που μεταφέρει 68.000 μετρικούς τόνους σιτηρών για τον κινέζο έμπορο Cofco Corp., το οποίο έφυγε από τη Βραζιλία στα τέλη του περασμένου μήνα και μόλις έφτασε στη Σιγκαπούρη. 

Το Bloomberg ανέφερε πως το Πεκίνο αποφάσισε να αγοράσει βραζιλιάνικα σιτηρά το Μάιο για «να μειώσει την εξάρτηση από τις ΗΠΑ και να αντικαταστήσει τις προμήθειες από την Ουκρανία που διακόπηκαν από τη ρωσική εισβολή».

Το Reuters επικαλέστηκε πρόσφατα την Εθνική Ένωση Εξαγωγέων Σιτηρών της Βραζιλίας που εκτίμησε πως οι εξαγωγές καλαμποκιού της Βραζιλίας θα μπορούσαν να αυξηθούν το επόμενο έτος λόγω της Κίνας.

Υπάρχει ακόμη χρόνος έως ότου η Βραζιλία απειλήσει την κυριαρχία των ΗΠΑ στην αγορά αγροτικών προϊόντων της Κίνας. Περισσότερα από 20 πλοία μεταφοράς χύδην με καλαμπόκι ΗΠΑ βρίσκονται αυτή τη στιγμή εν πλω προς την Κίνα. Ωστόσο, η πρώτη αποστολή καλαμποκιού της Βραζιλίας στην Κίνα μπορεί να δείχνει ότι οι παγκόσμιες εμπορικές ροές μετατοπίζονται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail