Η Τουρκία λέει ότι δοκίμασε επιτυχώς το δικό της σύστημα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς

Freepen.gr - Η Τουρκία δοκίμασε επιτυχώς το δικό της σύστημα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς, γνωστό ως SİPER, σύμφωνα με τον İsmail Demir, διευθυντή της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Ο Ντεμίρ έγραψε στο Twitter ότι ο πύραυλος χτύπησε τον στόχο του σε βεληνεκές άνω των 100 χιλιομέτρων (62 μίλια) και το χαρακτήρισε «πρωτοχρονιάτικο δώρο στο έθνος από την αμυντική μας βιομηχανία καθώς μπαίνουμε στον Τουρκικό αιώνα».

Το έργο SİPER διευθύνεται από τους Τούρκους αμυντικούς γίγαντες ASELSAN και Roketsan καθώς και από το Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας (TUBITAK).

Το SİPER αναμένεται να παραδοθεί στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις το 2023, με σχέδια να αποτελέσει τη βάση του εθνικού συστήματος αεράμυνας της Τουρκίας έως το 2026. Η χώρα έχει επίσης αναπτύξει τα συστήματα αεράμυνας Korkut, Sungur και Hisar.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail