Γαλλική επιβεβαίωση πως οι ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ για την Ουκρανία ήταν φούμαρα

Freepen.gr - Οι συμφωνίες του Μινσκ του 2014-2015 έδωσαν στην Ουκρανία χρόνο να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και να προετοιμαστεί για πόλεμο κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς που είχε προηγουμένως διατυπώσει η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Μέρκελ.

Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος έκανε τις δηλώσεις του σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Kiev Independent.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Ολάντ εάν συμφωνεί με τη δήλωση της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ πως οι συμφωνίες επέτρεψαν να «παγώσει» τη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αλλά όχι να την επιλύσει. Ο Ολάντ επιβεβαίωσε ότι η υπογραφή των συμφωνιών του Μινσκ είχε ως στόχο «να δώσει στην Ουκρανία πολύτιμο χρόνο».

«Ναι, η Άνγκελα Μέρκελ έχει δίκιο. Οι συμφωνίες του Μινσκ σταμάτησαν για λίγο την επίθεση των Ρώσων», απάντησε. Σύμφωνα με τον Ολάντ, ήταν σημαντικό «να γνωρίζουμε πώς θα εκμεταλλευτεί η Δύση αυτή την ανάπαυλα».

Από τότε, η Ουκρανία «ενίσχυσε την στρατιωτική της θέση», ο στρατός της χώρας είναι εκπαιδευμένος και εξοπλισμένος σε σύγκριση με το 2014.

«Είναι η αξία των συμφωνιών του Μινσκ που ο ουκρανικός στρατός έχει λάβει μια τέτοια ευκαιρία», πιστεύει. 

Ο Francois Holland ήταν σε υπηρεσία από το 2012 έως το 2017. Οι πρώτες συμφωνίες του Μινσκ υπογράφηκαν το 2014 και η δεύτερη δέσμη συμφωνιών υπογράφηκε το 2015 από την Τριμερή Ομάδα Επαφής για τη διευθέτηση της κατάστασης στο Donbass, αποτελούμενη από εκπροσώπους της Ουκρανίας και της Ρωσίας και του ΟΑΣΕ. Η Γαλλία και η Γερμανία συμμετείχαν στην έγκριση του Minsk-2.

Οι συμφωνίες είχαν ως στόχο να εδραιώσουν τα κύρια μέτρα για την επίλυση της στρατιωτικής σύγκρουσης στο Ντονμπάς. Περιλάμβαναν τη δέσμευση των μερών να παύσουν το πυρ, να εγκαταλείψουν την ανάπτυξη βαρέων όπλων στην περιοχή της νεκρής ζώνης, να ανταλλάξουν όλους τους αιχμαλώτους πολέμου.

Ωστόσο, οι περισσότερες από τις συμφωνίες παραβιάστηκαν και δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail