Το Ντουμπάι γίνεται το νέο ρωσικό Ελ Ντοράντο

Yποτίθεται ότι οι δυτικές κυρώσεις θα ήταν το αργό δηλητήριο που θα γονάτιζε τους Ρώσους ολιγάρχες. Ωστόσο τα ρωσικά κεφαλαία συνεχίζουν να ταξιδεύουν, να επενδύονται και να καρποφορούν.

Απόδοση Babis Georges Petrakis / tf1info.fr - David Pujadas

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έγιναν η χώρα που αποκόμισε τα μεγαλύτερα κέρδη από τις δυτικές κυρώσεις με μια αστρονομική εισροή ρωσικών κεφαλαίων.

Το 2022 έως 35% περισσότεροι Ρώσοι εγκαταστάθηκαν στο Ντουμπάι. Ήταν περίπου 40.000 πριν τον πόλεμο και τώρα υπολογίζονται γύρω στους 60.000.

Έχουν καταγραφεί περισσότερες από 120.000 συναλλαγές για αγορές ακινήτων για ένα σύνολο 132 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αύξηση 80% σε σχέση με το 2021.

Σύμφωνα με το BBC οι Ρώσοι ξόδεψαν 12 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2022 ενώ ρώσος είναι ο αγοραστής μίας πώλησης ρεκόρ ακινήτου αξίας 280 εκατομμυρίων δολλαρίων.
Οι Ρώσοι οι οποίοι επένδυαν παλιότερα σε αγορές ακινήτων στην Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ είναι σήμερα οι πρώτοι αγοραστές αφήνοντας πίσω τους τους Βρετανούς, τους Ινδούς, τους Ιταλούς και τους Γάλλους.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν έχουν υιοθετήσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας ενώ μεταξύ των επενδυτών τουλάχιστον εκατό από αυτούς είναι άμεσος στόχος των δυτικών κυρώσεων. Μεταξύ τους είναι πολιτικοί με τις οικογένειες τους, ανώτερα στελέχη εταιρειών, επιχειρηματίες φίλοι του Βλαντιμίρ Πούτιν και τουλάχιστον δέκα από αυτούς σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα.

Ανάμεσα στις δραστηριότητες των Ρώσων στο Ντουμπάι είναι το άνοιγμα εστιατορίων και κλαμπ που διοργανώνουν εκδηλώσεις και συναυλίες με ρώσους αστέρες της ποπ που έρχονται από τη Μόσχα.
Σύμφωνα με τους New York Times το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί επίσης εικονικές εταιρείες που ελέγχονται από ολιγάρχες στα Εμιράτα για να αποκτήσει πολεμικό εξοπλισμό που η Δύση θέλει να στερήσει από τη Ρωσία.

TF1

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail