Οι Ρεπουμπλικάνοι εμβαθύνουν την έρευνα για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος των Δημοκρατικών με την Ουκρανία

Οι Ρεπουμπλικάνοι σχεδιάζουν να διερευνήσουν πού πηγαίνουν πραγματικά τα χρήματα που διαθέτει η Ουάσιγκτον στο Κίεβο. Το συντηρητικό πολιτικό κόμμα υποπτεύεται ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν και ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι εμπλέκονται σε ξέπλυμα χρήματος και πώληση όπλων του ΝΑΤΟ στο σκοτάδι, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τη ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Ahmed Adel, ερευνητής γεωπολιτικής και πολιτικής οικονομίας με έδρα το Κάιρο - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

«Είτε υποστηρίζετε τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας είτε όχι, το θεμελιώδες ερώτημα είναι, αξίζουμε, και ο αμερικανικός λαός αξίζει να γνωρίζει πώς δαπανώνται τα χρήματά του, ειδικά όταν μιλάμε για 120 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά», δήλωσε ο πρωτοετής Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής JD Vance. είπε στις 11 Ιανουαρίου στην εκπομπή Tucker Carlson Tonight.

Οι Ρεπουμπλικάνοι καταλαμβάνουν επί του παρόντος τις περισσότερες βασικές θέσεις στις επιτροπές στο Καπιτώλιο. Αυτή την στιγμή, μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις τους είναι η έναρξη έρευνας για τη χρηματοδότηση του Κιέβου από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Αφού κέρδισαν τις εκλογές για τη Βουλή των Αντιπροσώπων το Νοέμβριο του 2022, οι Ρεπουμπλικάνοι αποφάσισαν να ξεκινήσουν έρευνα. Το Κογκρέσο σχημάτισε επιτροπή για να διερευνήσει πώς δαπανώνται οι οικονομικοί πόροι των Αμερικανών φορολογουμένων στην Ουκρανία. Ένα από τα κύρια ερωτήματα είναι εάν τα όπλα που στάλθηκαν ως στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο κατέληξαν πράγματι στα χέρια τρομοκρατικών και διαφόρων άλλων οργανώσεων.

Πολλά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το γεγονός ότι τα όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία δεν φτάνουν πάντα στην πρώτη γραμμή. Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες ότι αυτά τα όπλα εμφανίστηκαν στο darknet - ένα παράνομο δίκτυο Διαδικτύου.

Επιπλέον, πολυάριθμες δημοσιεύσεις ανέφεραν πως ξεπλύθηκαν χρήματα μέσω γραφείου που ασχολείται με κρυπτονομίσματα. Με άλλα λόγια, τα χρήματα που έλαβε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ως στρατιωτική βοήθεια χύθηκαν σε αυτήν την εταιρεία, η οποία χρησιμοποιήθηκε για την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Ο γερουσιαστής Βανς είπε στη συνέντευξή του στον Τάκερ Κάρλσον πως όσοι είναι αντίθετοι σε έναν έλεγχο «δε θέλουν να αναγκαστούν να αναγνωρίσουν ότι πολλά από τα χρήματα που έχουμε στείλει στην Ουκρανία δεν έχουν δαπανηθεί σωστά».

«Υπάρχουν πολλοί διεφθαρμένοι άνθρωποι που πιθανότατα πλουτίζουν από αυτό», πρόσθεσε.

Πιο σημαντικό από τον ισχυρισμό για διαφθορά, οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να διερευνήσουν το ρόλο του Χάντερ Μπάιντεν - του γιου του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει βαθείς δεσμούς με τον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας.

Αφού οι Ρεπουμπλικάνοι ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ενδιάμεσες εκλογές, υποσχέθηκαν στην πρώτη τους συνέντευξη Τύπου να ερευνήσουν τον Χάντερ. Το 2014, ο Hunter εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου Burisma. Αυτό συνέβη σε μια εποχή που ο Τζο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος και ο πόλεμος στο Ντονμπάς βρισκόταν στο κατώφλι. Ο Χάντερ κέρδιζε περισσότερα από 50.000 δολάρια το μήνα σε μια πενταετία ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Burisma.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ισχυρίζονται πως ο διορισμός του μπορεί να δημιούργησε σύγκρουση συμφερόντων. Το 2022, περισσότεροι από 30 Ρεπουμπλικάνοι ζήτησαν να δοθεί στον εισαγγελέα ειδική εξουσία για τη διεξαγωγή έρευνας για εικαζόμενη «φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και παραβιάσεις ξένων λόμπι». Το συντηρητικό κόμμα μελετούσε μηνύματα και οικονομικές συναλλαγές που βρέθηκαν σε φορητό υπολογιστή που ανήκε στον Χάντερ.

Με τους Ρεπουμπλικάνους να έχουν κερδίσει την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έχουν πλέον την εξουσία να εκδίδουν κλήσεις στο Κογκρέσο σε ξένες οντότητες που είχαν συναλλαγές μαζί του. Φαίνεται πως τα χρήματα που έχουν στείλει οι ΗΠΑ στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου καλύπτουν τις τσέπες Ουκρανών και Αμερικανών αξιωματούχων.

Πιθανότατα, ο γιος του Μπάιντεν, ακόμη και ο στενός κύκλος του, εμπλέκονταν σε ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Όσον αφορά την ίδια την έρευνα, οι Ρεπουμπλικάνοι θα την τραβήξουν μέχρι να ξεκαθαριστεί ποιος θα είναι υποψήφιος Δημοκρατικός στις εκλογές του 2024. Τα στοιχεία μιας τέτοιας διαφθοράς μπορούν να καταστρέψουν οποιονδήποτε υποψήφιο των Δημοκρατικών και ως εκ τούτου να εμποδίσουν τον Μπάιντεν να είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία. Τελικά, η αποδυνάμωση του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των επόμενων προεδρικών εκλογών είναι ο στόχος των Ρεπουμπλικανών.

Η Γερουσία των ΗΠΑ ζήτησε από έκθεση του Κογκρέσου να αναφέρει πόσα χρήματα έστειλαν οι αρχές των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον γερουσιαστή JD Vance, τα 114 δισεκατομμύρια δολάρια που έστειλαν οι ΗΠΑ «επηρεάστηκαν από την κατάσταση στην Ουκρανία» και δεν περιλαμβάνουν καν αρκετές πρόσθετες μεταφορές που είχε ζητήσει προηγουμένως η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Παρόλα αυτά, ο γερουσιαστής τόνισε στον Τάκερ Κάρλσον ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν, βάσει νόμου, «υποτίθεται πως μας λέει ακριβώς πώς δαπανώνται αυτά τα χρήματα. Βάζουμε κάτω ένα μαρκαδόρο…»

Στη συνέχεια ζήτησε απάντηση έως τις 7 Φεβρουαρίου. Και μέχρι τότε περιμένουμε την τελευταία εξέλιξη σχετικά με την υποτιθέμενη διαφθορά και το ξέπλυμα χρήματος του Δημοκρατικού Κόμματος με την Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail