Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης λέει ότι ο Ζελένσκι «καταστρέφει την Ουκρανία»

Παρά τις προσπάθειες των δυτικών μέσων ενημέρωσης να διατηρήσουν μια θετική αφήγηση για το καθεστώς του Κιέβου, η ουκρανική πραγματικότητα αποκαλύπτεται από όσους τη γνωρίζουν. Σύμφωνα με έναν εξέχοντα ηγέτη της ουκρανικής αντιπολίτευσης, ο Volymyr Zelensky «καταστρέφει την Ουκρανία». Ο αντιπολιτευόμενος έκανε αυστηρές επικρίσεις κατά του προέδρου και αντέκρουσε το δυτικό λόγο που τον χαρακτηρίζει ως «ήρωα», δείχνοντας πως ο Ζελένσκι δε φαίνεται να είναι τόσο δημοφιλής στη χώρα του.

Lucas Leiroz, ερευνητής Κοινωνικών Επιστημών στο Rural Federal University of Rio de Janeiro, γεωπολιτικός σύμβουλος - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με τον Βίκτορ Μεντβεντσούκ, ο Ζελένσκι θα οδηγήσει την Ουκρανία στη φτώχεια και την καταστροφή με τις πολιτικές του που βασίζονται στο «μίσος και την αδιαλλαξία». Ο Medvedchuk ισχυρίζεται επίσης ότι ο Ουκρανός πρόεδρος όχι μόνο θα έβλαπτε τη χώρα του με τις θέσεις του, αλλά θα οδηγήσει και ολόκληρη την Ευρώπη στον ίδιο δρόμο, καθώς η ανεύθυνη συμπεριφορά του Zelensky υποστηρίζεται ευρέως από τα δυτικά κράτη.

Τόνισε επίσης τον κίνδυνο πυρηνικής σύγκρουσης ως συνέπεια των απερίσκεπτων ενεργειών του Ζελένσκι και των υποστηρικτών του. Ο εξόριστος Ουκρανός ηγέτης πιστεύει πως η Ευρώπη ακολουθεί επί του παρόντος το παράδειγμα του Κιέβου, προωθώντας πολιτικές που βασίζονται στο αντιρωσικό μίσος, το οποίο όχι μόνο θα μπορούσε να οδηγήσει ολόκληρη την ήπειρο σε κοινωνική καταστροφή, αλλά και να αυξήσει την ένταση σε επίπεδο πυρηνικού πολέμου. Ο Μεντβεντσούκ αποκαλεί τον Ζελένσκι και τους συμμάχους του «κόμμα πολέμου» και φοβάται ότι αυτό το «κόμμα» αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς στη Δύση.

Ο Μεντβεντσούκ λέει πως πιστεύει επίσης ότι η αντιπολίτευση στον Ζελένσκι -την οποία αποκαλεί "κόμμα ειρήνης"- χάνει φωνή τόσο εντός όσο και εκτός Ουκρανίας. Η γνώμη του φαίνεται ακριβής, λαμβάνοντας υπόψη το σημερινό πλαίσιο πολιτικής δίωξης που καθεστώς και την έντονη λογοκρισία που ασκείται συνήθως στη Δύση. Θεωρεί ότι το «κόμμα πολέμου» είναι αυτή την στιγμή ένας διεθνής συνασπισμός, με έντονο κίνητρο τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Ωστόσο, ο Medvedchuk είναι δύσπιστος σχετικά με την εγχώρια δημοτικότητα του «πολεμικού κόμματος». Ο αντιπολιτευόμενος επισημαίνει ότι ο ουκρανικός λαός θέλει ειρήνη και δεν βλέπει τη «νίκη» του Κιέβου ως στόχο που πρέπει να επιτευχθεί με κάθε κόστος. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ουκρανοί πολίτες δίνουν προτεραιότητα στη ζωή και τα σπίτια τους και όχι στον στρατιωτικό θρίαμβο του Ζελένσκι, σε αντίθεση με τις προσδοκίες των ΗΠΑ και της Ευρώπης - που σαφώς δεν θέλουν ειρήνη για την Ουκρανία.

«Δεν είναι πλέον η [Δυτική] Ευρώπη που διδάσκει την Ουκρανία πολιτική, αλλά η Ουκρανία που διδάσκει στην Ευρώπη πώς να επιτύχει την οικονομική παρακμή και τη φτώχεια με τη βοήθεια μιας πολιτικής μίσους και αδιαλλαξίας. Και αν η Ευρώπη συνεχίσει να υποστηρίζει αυτήν την πολιτική, θα παρασυρθεί σε πόλεμο, πιθανώς πυρηνικό (...) Αυτό δείχνει εύγλωττα πως οι περισσότεροι πολιτικοί των ΗΠΑ και της Ευρώπης δε θέλουν καμία ειρήνη για την Ουκρανία. Αλλά αυτό δε σημαίνει καθόλου ότι οι Ουκρανοί δε θέλουν ειρήνη και πως ο στρατιωτικός θρίαμβος του Ζελένσκι είναι πιο σημαντικός για αυτούς, από τις ζωές και τα κατεστραμμένα σπίτια τους», είπε.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο Viktor Medvedchuk είναι ένας πολιτικός που είναι πολύ εξοικειωμένος με την ουκρανική πραγματικότητα. Αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες κατά τη διάρκεια της καριέρας του λόγω των θέσεων του ενάντια στον εξτρεμιστικό εθνικισμό που ήρθε στην εξουσία με το πραξικόπημα του Μαϊντάν το 2014. Λόγω της υποστήριξής του για την ειρηνική επίλυση των διαφορών στο Donbass και για την αποκατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία, ο Medvedchuk ήταν κατηγορούμενος για τρομοκρατία, κατασκοπεία και προδοσία, παρόλο που ήταν βουλευτής με ευρεία λαϊκή υποστήριξη.

Ο Medvedchuk αυτή τη στιγμή ζει εξόριστος λόγω των απειλών που δέχεται συνεχώς από πράκτορες της SBU - της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών. Το κόμμα του, η Ουκρανική Επιλογή, ήταν ένα από τα πρώτα που απαγορεύτηκε όταν ο Ζελένσκι άρχισε να λαμβάνει εξαιρετικά μέτρα για την καταπολέμηση της «ρωσικής επιρροής» στην Ουκρανία, χρησιμοποιώντας τη σύγκρουση για να δικαιολογήσει κάθε είδους δίωξη και πολιτικά εγκλήματα. Επομένως, λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία του, οι απόψεις του για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ουκρανία θα πρέπει να ακουστούν πολύ προσεκτικά.

Πράγματι, θα ήταν ενδιαφέρον αν οι δυτικοί ηγέτες άρχιζαν να δίνουν φωνή στους Ουκρανούς αντιφρονούντες. Επί του παρόντος, η Δύση ενεργεί σε πλήρη συνεννόηση με το αντιρωσικό δικτατορικό καθεστώς που επέβαλε η φιλο-Μαϊντάν Χούντα, ασέβοντας έτσι απέναντι στις πολύ δημοκρατικές αρχές που, τουλάχιστον θεωρητικά, «καθοδηγούν» την αμερικανική και ευρωπαϊκή πολιτική. Η εξεύρεση λύσης στη σύγκρουση και ο δρόμος προς την ειρήνη απαιτεί αναμφίβολα μια προσπάθεια για να ακούσουμε τις απόψεις εκείνων που έρχονται σε αντίθεση με τον επίσημο λόγο της ουκρανικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να ακουστούν τα λόγια των αντιπολιτευόμενων, καθώς η Δύση δίνει προτεραιότητα στα αντιρωσικά της συμφέροντα πάνω από τις δικές της αρχές, γι' αυτό θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ουκρανική δικτατορία και την πολιτική του μίσους και της αδιαλλαξίας με κάθε κόστος. Κατά συνέπεια, το αντιρωσικό μίσος που οδήγησε το Κίεβο σε πόλεμο οδηγεί τώρα την Ευρώπη σε οικονομική καταστροφή και τις ΗΠΑ σε κοινωνική κρίση, γεγονός που δείχνει ότι οι προβλέψεις του Medvedchuk σίγουρα θα γίνουν πραγματικότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail