Ανώτατος αξιωματούχος του Κιέβου μιλά για εισβολή στη Ρωσία και κλιμάκωση των σαμποτάζ!

Στον απόηχο των επιθέσεων Nord Stream 1 και 2 στις 26 Σεπτεμβρίου, το καθεστώς του Κιέβου και οι διαχειριστές του στο ΝΑΤΟ αποφάσισαν ότι αυτό δεν ήταν αρκετό και πως η υπομονή της Ρωσίας θα έπρεπε να δοκιμαστεί ακόμη περισσότερο. Η ουκρανική κυβέρνηση εξαπέλυσε πολλαπλές επιθέσεις εναντίον ρωσικών στρατηγικών αεροπορικών βάσεων, η πιο πρόσφατη από τις οποίες έγινε στις 26 Δεκεμβρίου. Εκτός από αυτά τα πλήγματα μεγάλης εμβέλειας που έχουν εξαπολυθεί από το έδαφος της Ουκρανίας, υπήρξαν αρκετές αναφορές ότι ομάδες δολιοφθοράς επιχειρούν στη Ρωσία και στοχεύουν κρίσιμες υποδομές. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, υπάρχουν ενδείξεις πως σε αυτές τις επιχειρήσεις δολιοφθοράς συμμετέχουν και οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ (συγκεκριμένα η διαβόητη CIA). Προφανώς, ένα ανώνυμο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ λειτουργεί αρκετούς πράκτορες εντός της Ρωσίας, με τις ενέργειές τους να συντονίζονται από τη CIA.

Ντράγκο Μπόσνιτς, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά από έναν από τους ανώτατους αξιωματούχους του καθεστώτος του Κιέβου. Σχολιάζοντας τις πρόσφατες επιθέσεις σε ρωσικές αεροπορικές βάσεις και επιχειρήσεις δολιοφθοράς στο έδαφος της Ρωσίας, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Oleksiy Danilov δήλωσε ότι τέτοια «περιστατικά με τη ρωσική υποδομή θα συνεχιστούν στο μέλλον». Ακόμη χειρότερα, ο Ντανίλοφ είπε ανοιχτά πως οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου «μπορούν να εισέλθουν στο έδαφος της Ρωσίας και να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις εκεί, εάν χρειαστεί». Ανέφερε ακόμη ότι "αν είναι απαραίτητο να είμαστε εκεί που κρίνουμε απαραίτητο για να προστατεύσουμε τη χώρα μας, θα είμαστε εκεί. Και δε θα ρωτήσουμε κανέναν. Όλη αυτή η κουβέντα ότι δεν χρειάζεται να ενοχλήσουμε κάποιον, είναι ανοησίες". Ωστόσο, ο Danilov, αν και διαβόητος για τις (κυρίως) κενές απειλές του, θα μπορούσε να πει περισσότερα από απλή πολεμική προπαγάνδα.

Σύμφωνα με μια αναφορά του ερευνητή δημοσιογράφου Τζακ Μέρφι, αν και κανένα αμερικανικό προσωπικό δεν επιχειρεί επί τόπου στη Ρωσία, κατευθύνουν τους πράκτορες εντός των συνόρων της. Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν πληροφορίες πληροφοριών ενός μέλους του ΝΑΤΟ για να εξασφαλίσουν εύλογη άρνηση σε περίπτωση σύλληψης ή εξουδετέρωσής τους από την FSB ή άλλες ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών. Ένας πρώην αξιωματούχος των ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ φέρεται να είπε στον Μέρφι ότι η ικανότητα άρνησης της εμπλοκής των ΗΠΑ ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για τον Πρόεδρο Μπάιντεν να εξουσιοδοτήσει τις μυστικές επιχειρήσεις. Ο Μέρφι, ο ίδιος πρώην πράκτορας των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ με εμπειρία μάχης, δήλωσε πως παρέλειψε σκόπιμα τις πληροφορίες στις οποίες οι υπηρεσίες πληροφοριών του κράτους μέλους του ΝΑΤΟ διεξάγουν τις επιθέσεις δολιοφθοράς, καθώς αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους πράκτορες στο έδαφος, εκτός από το να μειώσει ή να ακυρώσει πλήρως τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες.

Τα ευρήματα του Μέρφι υπονοούν ότι οι μαύρες επιχειρήσεις είχαν προγραμματιστεί χρόνια νωρίτερα, με δύο πρώην στρατιωτικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ να δηλώνουν πως οι πράκτορες του άγνωστου μέλους του ΝΑΤΟ έκρυψαν μια κρύπτη με όπλα, εκρηκτικά και άλλο εξοπλισμό στη Ρωσία πριν από περισσότερο από μια δεκαετία. Ισχυρίζονται επίσης ότι ορισμένα από τα αποθηκευμένα εργαλεία είναι προσβάσιμα και έχουν χρησιμοποιηθεί πρόσφατα. Ένας από τους πρώην αξιωματούχους δήλωσε ότι η CIA δεν ενεπλάκη σε μυστικές επιχειρήσεις εντός της Ρωσίας πριν από το 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτοι εν υπνώσει πυρήνες διείσδυσαν στη χώρα το 2016, υπό την διεύθυνση της CIA, και περισσότερα εισήλθαν στη χώρα τα επόμενα χρόνια. Το μέλος του ΝΑΤΟ παρείχε επίσης ιστορίες και σχετική τεκμηρίωση για να εξηγήσει την παρουσία του στη Ρωσία. Αυτά τα άτομα ενεργοποιήθηκαν γύρω στις 24 Φεβρουαρίου μέσω μυστικής επικοινωνίας και στη συνέχεια έλαβαν εντολές για το ποιους στόχους να χτυπήσουν.

Μέχρι την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, δεν είναι ακόμη σαφές πόσα περιστατικά ήταν το αποτέλεσμα των ενεργειών των πυρήνων αυτών. Ωστόσο, το ίδιο το γεγονός πως υπήρξαν μια σειρά από ανεξήγητες και καλά συντονισμένες εκρήξεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, σιδηροδρόμους και άλλες κρίσιμες υποδομές δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο. Η έκθεση του Μέρφι υποδηλώνει επίσης ότι οι πράκτορες του ΝΑΤΟ είναι πιθανώς υπεύθυνοι για τη φωτιά σε ερευνητικό ινστιτούτο των Ρωσικών Δυνάμεων Αεροδιαστημικής Άμυνας, που είχε ως αποτέλεσμα περισσότερους από 20 θανάτους στα τέλη Απριλίου. Πολλά άλλα περιστατικά, αν και ως επί το πλείστον μη θανατηφόρα, προκάλεσαν προβλήματα με τον εφοδιασμό ενέργειας, την αποθήκευση τροφίμων ή οποιεσδήποτε άλλες εξαιρετικά σημαντικές υπηρεσίες. Οι διαταραχές που προέκυψαν μπορεί να μην προκάλεσαν προβλήματα στον ρωσικό στρατό, αλλά ο στόχος ήταν πιθανό να σκορπίσει φόβο και πανικό στο ρωσικό λαό.

Οι μυστικές επιχειρήσεις που διευθύνει η CIA απαιτούν προεδρική άδεια. Η Washington Post ισχυρίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα επέτρεψε «την εγκατάσταση κυβερνοόπλων στην υποδομή της Ρωσίας, το ψηφιακό ισοδύναμο των βομβών που θα μπορούσαν να πυροδοτηθούν εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες βρεθούν σε κλιμακούμενη ανταλλαγή με τη Μόσχα». Ο Μέρφι επικαλέστηκε επίσης έναν πρώην αξιωματούχο της CIA που το επιβεβαίωσε. Αναμενόμενα, η CIA αρνήθηκε την όποια ανάμειξη, αλλά ο ερευνητής δημοσιογράφος επεσήμανε ότι η υπηρεσία μπορεί νομικά να πει ψέματα για να αποκρύψει την ύπαρξη τέτοιων μυστικών επιχειρήσεων. Ο Μέρφι ισχυρίζεται πως το κίνητρό του είναι να ενημερώσει το κοινό. Πράγματι, εάν η CIA διευθύνει επιθέσεις δολιοφθοράς στη Ρωσία υπάρχει κίνδυνος όχι μόνο μιας μεγάλης κλιμάκωσης, αλλά και μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.που οδηγεί σε μια παγκόσμια θερμοπυρηνική ανταλλαγή .

Το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να κλιμακώνει τις επιθέσεις εντός της ρωσικής επικράτειας και, σύμφωνα με τους Times, το Πεντάγωνο υποστηρίζει σιωπηρά τέτοιες ενέργειες, είτε πρόκειται για επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη είτε για επιχειρήσεις σαμποτάζ. Αυτή είναι μόνο η τελευταία στη μακρά σειρά κλιμακωτικών κινήσεων της πολιτικής Δύσης και των αντιπροσώπων της. Εκτός από βιολογικό πόλεμο, κηρύχθηκε ανοιχτά πληροφοριακός πόλεμος, παροχή δεδομένων στόχευσης στις ουκρανικές δυνάμεις, κυβερνοεπιθέσεις κατά της ρωσικής υποδομής, αύξηση της άμεσης παρουσίας των ΗΠΑ στην Ουκρανία, επιθέσεις σε στρατηγικούς αγωγούς της Ρωσίας και ακόμη και εκκλήσεις για «χτύπημα αποκεφαλισμού» και του Πούτιν. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να δοκιμάζουν την υπομονή της Μόσχας. Με τη μεγάλη δύναμη έρχεται μεγάλη ευθύνη, και ενώ η απάντηση της Ρωσίας παραμένει σταθερά ορθολογική παρά την τεράστια πίεση, τίποτα τέτοιο δε φαίνεται να υπάρχει στην Ουάσιγκτον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail