Πολιτική [-οι] της... πίτας!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ (-ΟΙ) ΤΗΣ … ΠΙΤΑΣ!
(χρονογράφημα)

Λοιπόν αυτήν την περίοδο γίνεται κυριολεκτικά της … πίτας! Λίγο η έλευση της νέας χρονιάς, λίγο οι επικείμενες εκλογές οι ζαχαροπλάστες αντί για ψωμιά παρασκευάζουν ακατάπαυστα … πίτες. Είναι πλέον «θεσμός» και πραγματικά γίνεται και το απαραίτητο νταβαντούρι, καθώς σε μια «πιτοσύναξη» κάνεις γνωριμίες, φλερτάρεις, βρίσκεις «άκρες» που μπορεί να φανούν χρήσιμες οσονούπω και γενικά περνάς όμορφα δίχως το φαγοπότι και τα απεριτίφια που πάνε «άσπρο πάτο» όλα.

Του Μιχάλη Τζανάκη

Πρόσφατα μια ευγενέστατη δεσποινίς με προσκάλεσε τηλεφωνικώς σε μια τέτοια «κοπή» και εντελώς απονήρευτα και άδολα την ρώτησα «αν θα έχει και μεζέ», έτσι για να λαδώσει λίγο το άντερο και εύχαρις μου απάντησε ασμένως: «πώς; έτσι θα σας αφήσουμε;» Όταν την ρώτησα εκ νέου «ποιοι άλλοι θα παρευρίσκονται εκτός του τιμώμενου προσώπου» για τον οποίο θα προστρέξω με μεγαλύτερη προσήνεια με ρώτησε διευκρινιστικά: «Από διάσημους; (!!!)» και εν πάση περιπτώσει δυσκολευτήκαμε λίγο στην διαπραγμάτευση της παρουσίας μου, καθότι έχω και κάποιο φόρτο στις «πιτοπαρουσίες» επομένως εκεί που θα παραστώ πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες «προδιαγραφές». Πάντως –και το λέω απολύτως σοβαρά- βεβαιώθηκα ότι την έχω γλιτώσει την… «επισύνδεση», διότι αν παρακολουθούσαν το τηλέφωνό μου, όχι μόνο δεν θα με καλούσαν στην «πίτα», αλλά με έβλεπα σε κανένα Αγειορίτικο μοναστήρι για εξομολόγηση και άφεση των «αμαρτιών» μου.

Επειδή οσονούπω θα έχουμε και Απόκριες και εκεί οι πολιτική (-οί) της πίτας θα οργανώσουν και σουαρέ ή και γαϊτανάκι, καλό είναι να κρατήσουμε λίγο δυνάμεις και μην εξαντληθούμε στις «πιτοσυνάξεις», γιατί όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, θα φάνε όλα τα … «φλουριά» και  δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε στολές και αλίμονο μας.

Βέβαια όλες αυτές οι κομματικές «πιτοσυνάξεις» συσφίγγουν τις σχέσεις πολιτικών-πολιτών! Έρχονται πιο κοντά και αλληλοεύχονται οι μεν να ολοκληρώσουν το έργο τους, οι δε λένε και καμιά «πιτομαντινάδα» για τον επερχόμενο εκλογικό «θρίαμβο» που ο «πιτονοικοκύρης» θα θριαμβεύσει εκ νέου και θα κοσμήσει εκ νέου το ελληνικό κοινοβούλιο, νομοθετώντας πάντα προς όφελος του κομματ… -συγγνώμη- του «κυρίαρχου» λαού! Και ο λαός είναι τόσο «κυρίαρχος», ώστε να τον παίζουν «κομπολόι» με «καλάθια» και «pass».

Απορώ πώς εν όψει των εκλογών «που θα ολοκληρώσουν» το έργο -που κάθε φορά αφήνουν ημιτελές, εδώ που τα λέμε- εκτός από κοπές πίτας που αυξάνουν τις τιμές σε όλες τις αιματολογικές εξετάσεις μας, δεν σκέφτηκαν να οργανώσουν και κάτι σε … «Γυμναστικές επιδείξεις», ώστε να είμαστε και στο πνεύμα των ημερών –βλ. Φρειδερίκης, Γλύξμπουργκ κλπ- για να χάσουμε και καμιά θερμίδα. Το «τελετουργικό» θα μπορούσε να ανατεθεί στην «Παιδαγωγική Ακαδημία» του… Άδωνη και το «εκτελεστικό» στον Βορίδη και τον Πλεύρη που κατέχουν από τέτοια!

Αχ, αυτός ο Σουρής με τα ωραία του!

Αχ, Ελλάς ηρώων χώρα…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail